cluc24

sâmbătă, 10 octombrie 2015

Un smartwatch de împăcare



Liniștea din jur este întreruptă de apelul telefonului. Întind mâna să răspund, lovind paharul cu apă. Stropit ușor, mă trezesc complet. Deschid ochii și privesc în jur. Perușii, speriați de apă, se zbat în colivie. Le deschid usița iar acestea zboară pe galerie.  Mă uit la telefon și descopăr că era alarma. Dar de ce sunase?
Mă uit la ceas și constat că este ora două... noaptea. Oftez și mă pregătesc să adorm. Abia închid ochii... că-i deschid rapid. Dacă este două noaptea, de ce este lumină în casă. Mă uit din nou la ceas și constat că a rămas fără baterii...
Mă uit la telefonul mobil, moment în care, îmi pica ceva... pe telefon, acoperind o parte din ecran, în urma unui zbor al unui peruș. Oftez și caut un ceas prin cameră. Nu am, cel puțin.... nu funcțional.
Iau telefonul mobil și mi-l curăț. Când este gata, apare un mesaj: low-batery. Telefonul se închide. Iau încărcătorul și pun telefonul la încărcat. Alimentând telefonul mobil, mă gândesc că dacă stau degeaba, să mă hrănesc și eu.
Îmi pregătesc repede un sandwich și înfulec. Pornesc televizorul unde se aude o reclamă despre mâncarea sănătoasă... Ar trebui să mai trec și eu pe la un doctor... să fac niște analize...
În sfârșit, apare pe ecranul televizorului, într-un colț ora exactă. După ce primesc informația, încerc să-mi aduc aminte motivul pentru care pusesem telefonul să sune. Este clar, am nevoie de un reminder!
Perușul se așează pe capul meu și face gălăgie. Mă uit supărat spre colivie, unde partenerul perușului care-mi ciugulea din cap, era în colivie și căuta mâncare. Repede le pun niște boabe, ultimele după care scap și eu de musafirul de pe cap.
Mă duc la calculator să comand niște mâncare pentru peruși. Dacă tot sunt la calculator, trebuie să-mi caut și mie, un ceas, ceva cadouri că tot se apropie sărbătorile.
Pe ecran apare o reclamă de la Evolio . Mi se pare interesant și încep să explorez site-ul. Spre surprinderea mea, descopăr un smartwatch interesant.  Evolio xWatch  este un ceas cu funcții smart: primește notificări, are un organizer pentru reminder... exact ce aveam nevoie, în acel moment. Se poate conecta la smarthphone-ul meu, iar funcția antifurt mă anunță când sunt la distanță mai mare de 15 metri de telefon! Deci nu o să-mi mai caut telefonul zilnic, neștiind unde l-am pus! Are și senzor de monitorizare a sănătății: monitorizare pași ( aflu când bântui eu pe zi), măsurarea caloriilor consumate ( pot mânca sănătos), reminder de sedentarism și-mi monitorizează calitatea somnului! Wow!

Se poate conecta atât la smartphone-ul meu cu sistem Android, cât și la cel al soției, cu sistem iOS! Soția mea...după ea trebuia să merg, la gară! Mă uit repede la ora indicată la televizor, descoperind că este prea târziu... Se și aude cheia în ușă...Dar o să-i cumpăr un smartwatch și o să-mi ierte... uitarea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu