cluc24

sâmbătă, 23 noiembrie 2019

Farmecul unei doamne


În timp ce caut niște documente, simt că vibrează biroul. O fi cutremur? Mă uit la colegii mei care însă sunt apatici. Între timp îmi dau seamă că panica mi-a fost provocată de telefonul mobil.
Apelul era de la verișoara mea:
-          Hey, ce faci!
-          Uite, pe la servici.
-          Mâine ce program ai?
-          Păi.... - sunt un pic evaziv.
-          Uite.. am o invitație la o prezentare de produse cosmetice. Prietena mea nu poate veni și aș vrea să mă însoțești.
-          Păi... știi... eu nu prea sunt interesat de ... O să vin dar nu cred că pot să stau mult.
-          Nici eu nu voi sta mult. Dar produsele sunt realizate din ingrediente de origine naturală. Sunt din cele care-ți plac și ție, cele de la Gerovital Plant.
-          Bine. La cât să vin? - încerc să reduc timpul de conversație pentru ca colegii mei să nu fie prea interesați de discuție.

Termin să mă bărbieresc și-mi dau seama că am uitat să-mi cumpăr o loțiune de folosit, după bărbierit. Am nevoie de un produs revigorant, după bărbierit, de aplicat pe obraji și gât. 
Eu folosesc loțiune după ras Gerovital H3 Men, nu din obișnuință, ci pentru că-mi place, atât aest produs cât și celelalte oferite de acest brand. Am citit că loțiunea conține Bisabolol ce acționează în profunzime, calmează pielea după bărbierit și ajută la accelerarea procesului natural de vindecare a pielii. În compoziție are Aquaxylul, ce are rolul de a îmbunătăți funcția de barieră a pielii, crește conținutul epidermal de apă și contribuind la hidratarea pielii. Combinația de alcool cu mentol oferă multă prospețime.


Probabil o să trec pe la magazin după ce se termină prezentarea. Verișoarea mea îmi oferise prima oară acest produs, fiind un fan al brandului iar loțiunea este un produs 100% românesc.
Verișoarea mea este obsedată de problemele legate de piele. Mereu o aud că își cumpără cremă hidratanță. Așa sunt femeile, mereu vor să fie frumoase și să atragă priviri. Ea mi-a explicat că aceste creme sunt folositoare pentru sănătatea corpului. Poate o să caut și eu, odată....

Taxiul solicitat a ajuns repede, astfel că în cinci minute ajung în locația unde urma să aibă loc prezentarea. Verișoarea mea urmă să vină direct de la servici, cu mașina companiei unde lucra.
Ajungând mai devreme, îmi arunc privirea asupra locului, încercând să înțeleg evenimentul. La intrare, scrie Gerovital Plant iar mai multe doamne și domnișoare își fac poze, după care pătrund în interiorul clădirii.
Între timp o văd și pe verișoara mea, făcându-mi cu mâna. Mă grăbesc spre ea.

Ajuns în locația prezentării, ocupăm un loc în spate. Mă uit în jur și constat că sunt  prezenți destui bărbați, probabil aduși de soțiile lor.
Între timp, organizatoarea evenimentului prezintă produsele și oferă câte o mostră participanților. După o scurtă prezentare, gazda evenimentului invită clientele să vorbească despre produse, beneficii și îmbunătățiri care se pot aduce gamei de produse.
Simt că mă apucă strănutul și mă tot retrag în spate, pentru a nu fi observat cum mă chinui să rezist ispitei răcelii. După câteva secunde de stat cu spatele la ceilalți, revin și o văd pe verișoara mea, așezată la o masă lângă un bărbat. Îmi face un semn discret cu mâna, mă apropii de ea. Îmi soptețte:
-          Eu mai rămân...
-          Bine. Cred că voi pleca totuși, după acest discurs.
Mă retrag la locul meu și privesc spre doamna care vorbea la microfon. Aceasta mă privea intens, de parcă vroia să mă hipnotizeze. Îi zâmbesc, ea surâde și-și termină discursul. Printre aplauze, mă ridic încet de la locul meu și evadez din încăpere.
Ies pe culoar și strănut:
-          Noroc! -  aud o voce încântătoare.
-          Mulțumesc - răspund eu privind și recunoscând pe doamna ce tocmai își terminase discursul.
-          Poftim o pastilă, răceala nu face bine.
-          Mulțumesc. Da... Am făcut duș și am ieșit repede din casă. Am un deficit cauzat de  hidratarea pielii.
-          Uite, folosește Gerovital H3 Equilibrium. Este o cremă de masaj echilibrantă ce a fost concepută să refacă bariera hidro lipidică și să compenseze deficitul de hidratare a pielii - îmi spune doamna, ca o profesionistă în domeniul cosmeticelor.
-          Mulțumesc... Cât costă? Nu pot primi gratis....
-          Dacă ajută, mă sunați și vedem apoi... - îmi răspunde doamna zâmbind și părăsind coridorul.
Am rămas un pic nedumerit, dar am pornit spre ieșire oprindu-mă la standul de vânzări, de unde mi-am achiziționat loțiunea după bărbierit, fericit că am găsit produsul dorit.

Sună telefonul. Este verișoara mea:
-          Ce faci vărule?
-          Uite, ne pregătim să venim la voi.
-          Haideți, că mogâldeața mea este agitată. Vrea să-și vadă nașii!
Zâmbesc. Au trecut doar doi ani de când m-am căsătorit și simt că viața de familie este una obișnuită pentru mine. Verișoara mea s-a măritat înaintea mea, cu un domn ce are aceleași pasiuni ca și ea.
Aștept ca soția mea să se îmbrace și apoi să mă bărbieresc și eu, pornind apoi la petrecere. Mă împiedic de ceva și mă aplec spre covor. Este crema de masaj.
În urmă cu doi ani, folosisem pentru prima oară o cremă cu masaj și am fost plăcut surprins, atât de efectele produsului cât și de numărul de telefon, scris cu pixul, pe etichetă. Am fost conștient de la primul apel, că doamna care-mi va răspunde la telefon, va deveni soția mea, în timp.
Toate ni se întâmplă pentru că așa trebuie să fie. Dacă nu foloseam crema, nu puteam să-mi contactez actuala soție. Dacă verișoara mea nu m-ar fi chemat la o prezentare de produse.... dacă... dacă...

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019. Imaginile au fost preluate de pe situl:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu