cluc24

duminică, 28 octombrie 2018

3 criterii pentru alegerea unui parfum


Anual se lansează diferite colecții de parfumuri. Alegerea unui parfum potrivit nu este prea ușor În general, preferăm să utilizăm parfumurile favorite în locul celor noi, care pot mirosi plăcut.

Alegerea parfumului după aromă

Aroma parfumului este ceea ce ne caracterizează, pe noi cei ce folosim parfumul respectiv.
O aroma rafinată este apreciată de cei care stau în cadrul unor comuntăți și în societatea mai multor oameni. Acest parfum nu trebuie să-i deranjeze pe cei din jur, să nu fie unul puternic și să fie  adecvat ocaziei respective.
Parfumurile cu arome intense sunt potrivite pentru întâlnirile de afaceri, când posesorul (posesoarea) ei trebuie să aibă un comportament dominant și încrezător, care poate induce anumite stări persoanei cu care se întîlnește și reprezintă un mod de comunicare nonverbală.
În cadrul întâlnirilor romantice sunt ideale parfumurile dulci. Aceste arome dulci induc instantaneu un sentiment de apropiere intimă, ca un aphrodisiac.
Datorită simțurilor olfactive, parfumurile pot readuce în memorie anumite amintiri și momente uitate, pe care creierul uman le identifică ca urmare a unor emoții legata de un miros anume.

Alegerea parfumului după culoare

Hainele îi descriu pe cei ce le poartă. Alegerea unui parfum după culoarea ținutei vestimentare este un criteriu adecvat în alegerea aromei.
O culoare albă a îmbrăcăminții se asortează cu un miros curat, proaspăt și inocent de citrice, piersică, crin, trandafir și iasomie.
Îmbrăcămintea neagră și sobră, necesită aromă de parfum specifică. Pentru bărbați, negrul se combină cu mirosul specific al lemnului de santal și de bergamota. Pentru doamne, esența de zambilă, gardenie, piper, vanilie fac echipă bună cu o rochie neagră.
Culoarea roșie semnifică energia, spiritul și emoția, deci un parfum cu iz de orhidee, mahon, coacăză, ghimbir, moscul sau mai special din lemn de cedru sunt în perfectă armonie.
Culoarea naturii este reprezentată cu verde, ce se potrivește cu esențe florale precum iasomia, lotusul sau floarea de portocal.
Culoarea roz sau galbenă, a îmbrăcăminții se potrivește cu aromele de lavanda, caramel, lemn dulce, si bujor.
Culorile cu nuanțe de albastru şi coral simbolizează marea și prospetimea, iar aromele de lămâie, mere, crin, iasomie și cea de flori de magnolie își pun perfect amprenta peste această ținută vestimentară.

Alegerea parfumului după anotimp

Fiecare anotimp implică o anumită ținută vestimentară, o anume aromă care se ne completeze viața de zi cu zi.
Iarna este mai adecvat folosirea unui parfum îmbătător și mai cald. Vara sunt necesare arome mai fresh și mai ușoare.
Cea mai mare importanță trebuie să o aibă parfumul in sine. Indiferent de parfumul ales, acesta trebuie să ne reflecte personalitatea și să conțină ingrediente care să ne încânte simțurile.

Parfumul meu preferat

Are aromă de tutun, lavandă și tonka. Acest parfum este recomandat și specific anotimpului Toamnă!

Parfumul meu este unul specific masculin cu iz de tutun și iris, caracteristic pentru o vreme călduță, așa precum îmi este și sufletul. Acest parfum definește și caracterizează un om: elegant, versatil, spontan, încântător (au spus-o unele persoane), echilibrat și fermecător.
Nu știu dacă toate aceste caracteristici se potrivesc, dar acest parfum Haiti Infinity Love mă face să mă simt bine, în pielea mea și alături de cei din jur!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu