Un zgomot puternic răsună în
cameră. Îmi deschid ochii și ascult calm. Mă uit la lustră, la dulap... Toate
sunt la locul lor, deci nu este cutremur. Răsuflu ușurat. Totuși ceva s-a
auzit. Mă ridic încet din pat și iau primul obiect aflat la îndemână, pentru a
mă apăra de vreun atac surprizător și merg spre bucătărie. Îmi îmbrac halatul.
Merg încet și mă agit.
Mă calmez și apăs comutatorul
pentru a se face lumină. În acel moment descopăr Iadul! Toată bucătărie era
întoarsă pe dos. Vinovatul tocmai dădea din coadă!
.....
Deschid un ochi și privesc în
jur, ca un radar. Mă ridic încet din pat și pornesc spre bucătărie. Mi-e foame.
Este timpul pentru micul dejun.
Iau din frigider niște
cașcaval, dulceață, roșii și castraveți. Îndreptându-mă spre locul operațiunii,
las legumele în chiuvetă și mă apuc să sparg ouăle. După ce termin, le pun
într-o tigaie ce apare de sub blat, pornind în același timp și plita electrică.
În timp ce ouăle devin omletă,
legumele sunt curățate, tava pregătită și pot fi numit un soț model.
Bucătăria am amenajat-o așa
cum mi-am dorit, astfel încât să-mi fie ușor. Fiind dreptaci, este normal să mă
organizez astfel încât să am un flux continuu și cât mai scurt în activitatea
care se desfășoară în bucătărie.
La intrarea în bucătărie se
află frigiderul, așezat strategic. Dacă mă apucă noaptea foamea, doar întind
mână și-mi scot produsul dorit.
Frigiderul are congelator și
patru rafturi. Pe primul raft se află
produsele din carne, al doilea raft este ocupat cu brânzeturi. Al
treilea raft este dedicat mîncărurilor gătite, și a produselor dulci (fiind cel
mai utilizat). Ultimul raft, cel de jos, este pentru depozitarea legumelor și fructelor. Pe uța frigiderului se află condimente și
dulcețuri, ouă și sticlele de bere puse la rece.
După frigider, se află un blat
pe care se pot depozite temporar, cele scoase din frigider, folosindu-mă de
farfuriile din dulăpiorul de sub blat.
Apoi urmează chiuveta. de
fragranit KUBUS instalată peste blat (instalare filotop). Cât s-au chinuit cei
de la Franke să-mi explice ce înseamnă termenul de filotop... dar acum sunt
specialișt, și nu mă dau mare! Chiuveta se îmbină perfect cu blatul și nu există
riscul depozitării de reziduuri pe margini. Chiuveta are în compoziție și o rașină
acrilică, astfel că rezistă la temperatură și presiune înaltă, atât cât poate
să ofere o baterie Franke.
În continuare se mai află un
blat, cu un dulăpior pentru tigăi și oale. Acolo se prepară mâncarea care apoi
este pusă la foc pe plita electrică.sau în cuptor.
În continuare liniei din
bucătărie, se află un cuptor Franke. Nu așa îl cheamă pe cuptor, dar acela este numele producătorului
german al acestui produs. Cuptorul electric MA 82 M este un cuptor cu 8+1 funcții
și menține ușa exterioară rece indiferent de temperatura din interior. Căldura
se menține în interior și pierderile sunt minime iar consumul de energie redus.
Cuptorul este dotat cu un grătar (pentru mici), o tavă (pentru prăjituri) și o tavă adâncă pentru cartofi
prăjiți și friptură. Delicios, mai ales pentru soția mea, care-l utilizează
frecvent, la gătit.
Având
cuptorul care face fum, în mod normal am o hotă Franke, Da, am multe produse de la acest furnizor pentru că cea mai bună
opțiune este ca majoritatea produselor să fie de la același brand. Astfel
devenim clienți fideli ai acestui brand, putem avea discounturi și promoții,
iar oferta variată ne oferă multiple posibilități.
Gata cu vorbăria că s-a făcut
omlete. Iau tăvița din dulăpior, pun pe ea omleta, dulceața, două pahare cu apă
plată, legumele și un trandafir.
Stau și mă gândesc... Care
sunt eu? Eu nu am pisică și parcă nu mă cheam Gheorghiță... sunt Georgică? Oare
știu să prepar omletă?
Articolul a fost scris pentru Spring Super Blog 2020.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu