cluc24

joi, 19 martie 2020

Cafeaua de zi cu zi, preparată cu filtrul de cafea de la Kitchenshop


Liniştea din jur este întreruptă de sunetul strident al telefonului. Este alarma! Întind mâna cu ochii închişi, apăsând pentru amânarea ei, cu cele zece minute obișnuite, pe care le consider mai mult decât utile.
Adorm din nou epuizat, după ce cu o seară înainte, mă culcasem târziu. În mod special setasem alarma ca să mă trezească mai devreme, conştient că o voi tot amâna.
Alarma se face din nou auzită. Amân din nou, privind cu ochii mici spre ora indicată…. Sar din pat! Era deja ora la care autobuzul firmei tocmai urma să plece din staţia unde trebuia să urc şi eu…
Mă deplasez spre baie, grăbit şi hotărât să iau un taxi pentru a prinde autobuzul, undeva pe traseu. Când în sfârşit sunt gata, constat că timpul a zburat, ca şi ţânţarul care nu-mi dăduse pace toată noaptea!
Mă hotăresc să plec cu autobuzul local, urmând să merg pe jos, de la ultima staţie,  spre servici. Oricum era compromisă ziua și mai ales ora la care trebuia să fiu acolo.
Îmi iau telefoanele, portofelul, actele și caut cheile, pe care le găsesc, stând  liniştite în mâna mea. Apoi mă uit în oglindă ca să fiu sigur că am toate hainele pe mine!
O pornesc mai liniştit ca niciodată, pe stradă. Un vecin care tunde iarba, priveşte mirat spre mine, deoarece de obicei, alergam la maşină. Îşi face cruce…Hm!
Prin faţa mea, trece o femeie cu o burtă mare împingând de un cărucior. Este clar, aşteaptă încă un copil!
Deodată, în faţa mea apare un dulău, care trăgea după el un bărbat cu o burtă imensă. Acesta sigur nu aşteaptă să aibă un copil! Îmi pun totuși o întrebare logică: cine pe cine scosese la plimbare?
Nu apuc să găsesc răspunsul, căci mă trezesc pe jos. Ciudat, nu băusem nimic! Mă uit atent, zărind o coajă de banană și mă simt de parcă aş fi un erou din filmele de desene animate!
Între timp, prin faţa mea, trece o femeie, purtând un căţel pe braţ! Am mai văzut poşete, haine, dar căţei pe braț?
Se pare că a înnebunit lumea sau eu încă nu m-am trezit. Îmi aduc aminte că am o întâlnire programată matinal şi sun repede persoana respectivă pentru a amâna întrevederea. Răspunde o altă voce, somnoroasă. Îmi cer scuze, închid apelul şi renunţ să mai sun. Ce să fac dacă în agenda telefonului am trei contacte cu acelaşi nume?!

Ajuns în staţie zăresc un autobuz care se apropie ameninţător. Urc repede şi caut să validez biletul de călătorie, care însă lipseşte cu desăvârşire! Of!
Autobuzul se pare că vrea să-și trezească pasagerii, dansând peste gropile întâlnite pe drum. Parcă se văd nişte controlori în zare, moment în care mă decid să cobor în staţia unde tocmai opreşte.
Fac această manevră chiar în ultimul moment, când autobuzul se pune în mişcare. La coborâre iau contact cu un stâlp care mi se interpune în cale. Oftez. Totul merge greu, prost… este timpul pentru o cafea! Se vede că nu mi-am băut cafeaua de dimineaţă!
Singurul lucru bun pe care-l zăresc, este un restaurant cu specific oriental, de unde se simte un iz de cafea la ibric. 
Între timp, îmi dau seama că sunt mai aproape de casă decât de servici. Mă hotăresc să o pornesc spre prima destinaţie. Doar aveam maşina în faţa locuinţei, putând ajunge liniştit la servici!  
O pornesc agale, înapoi spre casă. Ajuns la destinaţie, mă întâmpină o vecină în vărstă și  surdă. Mă întreabă ceva, iar eu îi răspund. Nu aude şi întinde urechea spre mine. Ţip, oferindu-i răspunsul solicitat, sub privirile unei femei care tocmai trecea pe acolo și care-mi face semn cu degetul spre cap…
Ce zi proastă. Aşa este dacă ratez cafeaua de dimineaţă!

Ajuns în apartament, mă duc direct la filtrul meu de cafea şi-mi pregătesc licoarea mult dorită, a cărui aromă mă cucerește mereu. Mereu îmi încep ziua apelând la cafea. Cafetiera este de culoare neagră, model LeXpress și pot prepara 6 cești de cafea. Dimineața în general beau două cești. Sunt mulţumit de achiziţia mea. Mai ales azi! Filtrul de cafea l-am achiziționat de la  Kitchenshop. 

Mă decid să-mi iau liber de la servici și trimit SMS către șeful meu, mă așez în fotoliu, sorb din cafeaua proaspăt făcută şi pornesc televizorul pentru a urmări ştirile. Pe ecran se derulează, în reluare, un episod dintr-un serial turcesc. Zâmbesc. Şi ei beau cafea!
În timp ce-mi pică zahărul pe jos, mintea mea descoperă că este duminică! Acum totul se explică! Noroc cu cafeaua că mi-am revenit! Vroiam să merg duminică la servici! Brr!
Ce bună este cafeaua! Ar trebui să-mi cumpăr un filtru cafea și pentru birou, la servici.  
Brusc îmi aduc aminte de motivul pentru care am pus alarma la telefon: trebuia să merg la gară după soţia mea. Dar se pare că nu mai este nevoie pentru că pe uşă îşi face apariţia o măturică şi un chip angelic, pe melodia de low-batery….. O să o îmbunez cu o ceașcă de cafea al cărui miros îmbietor pare să-i distragă atenția. Bine că am pus la preparat cafea pentru toate cele 6 cești....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu