cluc24

luni, 31 iulie 2017

Conspirația cremoso

Fiecare persoană are propriul său tabiet. Unii au obiceiuri individuale, alții în concordanță cu familia.
Seara când revin acasă de la servici, prima activitate comună alături de soția mea este de a lua cina împreună. Este adevărat că ora nu este una care să ne mențină silueta, dar trebuie să servim masa.
După aceasta, facem curățenie, spălam vasele, mă bucur când nu am gunoi de dus și ne relaxăm în fața micului ecran, urmărind un serial care ne-a acaparat.
Nu am vizionat seriale la televizor de câțiva ani buni, dar fiind în vizită la niște cunostințe, am urmărit împreună cu acestia, un episod din „Suleyman Magnificul”. Trebuia să spun că ne-a plăcut, dar am avut și atmosfera specifică: cafea și înghețată.
A doua zi, ne-am simțit atrași de serial și am început să ne programăm vizionarea acestuia. Intrigile, iubirea și istoria turcă parcă trebuie combinată cu ceva.
Soția mea a găsit soluția ideală: gelato. Întâi am crezut că este vorba de un ingredient pentru prăjituri, iar apoi am descoperit savoarea ei, cu gust autentic de capuccino.

În acest fel am îmbinat cafeaua și înghețata, cu un singur produs: gelato de capuccino Silviero Maria. Gelato, deși este un produs italian, se combină perfect cu armonia și acțiunea „turcească” a serialului. Produsul este mai cremos și mai puțin gras decât înghețata, având doar 7% grăsime.
De multe ori, sultana Hurrem se uita spre noi, probabil geloasă pe delicatesele pe ca care le savuram. Cred că pregătește un complot, pentru  ajunge în anul 1958, ca să participe la lansarea acestui brand, ale cărui produse, după design, demonstrează clar, că sunt realizate manual....

Hm... Mi s-a făcut poftă, și chiar dacă serialul este departe.... gelato este mult mai aproape... 

2 comentarii: