cluc24

miercuri, 5 iulie 2017

4 lucruri SURPRINZATOARE care protejeaza mediul inconjurator


Lumea in care traim se afla intr-o continua schimbare si, din pacate, modificarile ce se petrec la nivel global, zi de zi, nu sunt unele favorabile pentru noi si planeta noastra. In ultimii ani, miscarile eco-friendly au luat amploare, iar, in prezent, exista numeroase organizatii care se ocupa cu protectia mediului in toata lumea. Daca vrei sit u sa adopti un comportament eco-friendly, citeste, in continuare, cateva idei despre cum poti face asta.

Iata cum poti proteja mediul:
·         Mergi regulat la medic
Desi toata lumea isi doreste sa stea cat mai departe de medic, pentru ca vizitele la cabinetul unuia sunt asociate cu bolile sau cu durerea, trebuie sa stii ca a merge regulat la doctor, chiar si atunci cand nu esti bolnav, poate preveni eventualele nereguli legate de sanatatea ta. De exemplu, pentru un zambet de invidiat si o sanatate a dintilor impecabila, mergi la Clinica Dr. Melnic  ca sa previi orice problema ai putea avea. Cum influenteaza asta mediul inconjurator? Simplu! Prevenind o boala si fiind sanatos, nu incurajezi productia de medicamente si experimente nocive pe care acestea le cauzeaza la nivel mondial.

·         Traieste sanatos!
Alegerile noastre in materie de mancare au un impact direct asupra mediului inconjurator. Productia in masa de fructe si legume, chiar si in afara sezonului, implica utilizarea unor cantitati enorme de pesticide si erbicide, substante toxice care afecteaza nu numai solul, aerul si apa, dar te afecteaza si pe tine. Consuma astfel produse crescute natural, de la producatori locali. Un bun exemplu de ingredient natural pe care il poti folosi este si uleiul presat la rece. Daca esti interesat, descopera aici uleiurile de la bacaniarod.ro, produse de nelipsit din bucataria oricui vrea sa traiasca sanatos si sa aiba grija de natura.
  
·         Economisteste energie!
Probabil ca ai aflat pana acum ca, economisind energie, poti sa protejezi mediul inconjurator. Stii, insa, prin ce metode poti sa faci asta? Pe langa strategia traditionala de a tine lumina aprinsa cat mai putin posibil sau de a utiliza aparatura electronica mai putin, pentru a nu fi nevoie sa o incarci des, mai poti folosi benzile din led pentru a-ti lumina locuinta sau pentru a o decora. Descopera AICI benzile led de la Led-zone, si bucura-te de avantajele pe care ti le aduc acestea. De asemenea, si becurile cu led sunt o alternativa ingenioasa, daca iti doresti sa economisesti energie.
·         Doneaza haine!
Donarea de haine reprezinta, si ea, o forma de reciclare. In acest mod, vei reusi sa faci o bucurie celor care au nevoie de haine si, in acelasi timp, vei descuraja productia lor din toata lumea. De ce este important sa faci asta? Pentru ca, in prezent, exista tari defavorizate unde oamenii sunt exploatati pentru a produce haine ieftine la preturi foarte reduse, iar acestea  sunt vandute in tarile din lumea intai la preturi mult mai mari. Mai mult, daca iubesti animalele, vei descuraja si uciderea acestora pentru productia de haine din blana. Astfel, cel caruia ii daruiesti hainele pe care nu le mai porti nu va mai fi nevoit sa isi cumpere altele.


Acum ca ai aflat ce poti face pentru a fi prietenul naturii, nu trebuie decat sa iei atitudine si sa schimbi obiceiurile care influenteaza in mod negativ natura, cu unele benefice. Mai mult, ii poti incuraja si pe cei din jurul tau sa faca la fel, de dragul unei lumi mai curate si mai sanatoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu