cluc24

vineri, 28 iulie 2017

8 criterii de baza în alegerea unui fotograf de nunta din Bucuresti

O nuntă reprezintă un nou început. Ziua nunții este de fapt, prima zi din restul vieții. Acele momente unice din viața unui cuplu trebuie să facă parte din albumul vieții, ca fiind cele mai minunate amintiri.
Uneori, la puntea peste ani, acele instantanee de tip foto video nunta sunt cele care readuc în memorie acele clipe care au reprezentat primii pași în viața unui cuplu. Din acest motiv, este foarte important alegerea unui fotograf nunta profesionist. Uneori este dificil pentru că pregătirea nunții nu permite mult timp pentru  găsi persoana potrivită, iar dacă evenimentul are loc în capitală, este și mai greu alegerea acelui fotograf nunta Bucuresti ideal.  În alegerea unui fotograf nunta trebuie ținut cont de mai multe aspecte.
Fotograful trebuie să fie din localitatea în care are loc evenimentul, pentru că acesta este primul participant la eveniment, iar de asemenea este ultimul care părăsește locație. Dacă nunta este în București, trebuie găsit un fotograf nunta Bucuresti. Dacă acesta trebuie să vină din altă zonă la eveniment, poate avea probleme tehnice legate de transport, de aparatură și nu le poate remedia în timp util.
Acesta trebuie să fie profesionist pentru a putea alege unghiul potrivit de filmare sau fotografiere, pentru ca prin claritatea imaginilor să ofere realitatea existentă. O poziție greșită influențează culorile, iar persoanele și îmbrăcămintea lor pot produce iluzii optice.
Persoana care înregistrează foto video nunta trebuie să fie capabil să surprindă toate momentele importante din cadrul evenimentului .
Tinerii însurăței pot alege după sfaturile familiei, ale cunostințele, după noroc sau în urma unei decizii bazată pe studiu.
Primul pas și cel mai ușor este identificarea unui fotograf care să corespundă dorințelor. Se poate căuta pur și simplu prin cuvinte cheie, precum foto video nunta, fotograf nunta sau mai precis fotograf nunta Bucuresti pentru evenimentul care se desfășoară în București. După care urmează contactarea acestora.

Iată opt criterii de bază care trebie să caraacterizeze un fotograf pentru a avea certitudinea că nunta va rămâne o amintire plăcută:
1) să fie organizat. El știe fiecare pas care urmează în desfășirarea evenimentului și este la locul oportun cu aparatura ideală.
2) să fie punctual. Dacă la întâlnirea inițială, stabilită după contactul de pe internet, acesta este deja prezent, este clar că și la nuntă va fi cel care descide ușa la mireasă și stinge lumina la local.
3) să fie dotat cu cele necesare. Un bun  fotograf are o mulțime de aparate și de accesorii, pentru a surprinde cele mai bune lumini și cadre în timpul exercitării meseriei.
4) să fie peste omniprezent și nimeni să nu-l sesizeze. Fotograful va filma și fotografia toate momentele clasice și inedite, fără a încurca participanții, oferind informații utile pentru realizarea unor imagini memorabile.
5) să fie spontan. Dacă apar situații neprevăzute, acesta găsește soluții. Pentru o verificare inițială, i se pot cere diferite imagini realizate de acesta, la alte evenimente, altele decât cele pe care le prezintă pe site și/sau la primul contact. Prima întânire cu fotograful trebuie să aibă loc la sediul acestuia.
6) să reziste la stres. Fiecare invitat o să dorească poze cu mirii, unii au toane, alții sub influența petrecerii pot avea idei năstrușnice sau pur și simplu îi pot încurca misiunea.
7) să fie rapid și eficient. În timpul evenimentului poate scoate unele imagini cu mirii, pe care să le ofere acestora, fiind astfel un mod de auto-reclamă. Invitații vor savura pozele și-și vor aduce aminte de el.
8) să aibă o echipă puternică în spate. Nu contează numărul colaboratorilor, ci doar eficiența și comunicarea dintre ei, verbală sau nonverbală. Să aibă persoane care să-l poată înlocui pentru scurt timp, de pauză, sau pur și simplu până printează unele imagini realizate.
Fotograful trebuie să aibă o carte de vizită releventă și reală...






6 comentarii:

  1. Ai dreptate. Fotograful este important!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara el, nunta nu are farmecul specific, iar amintirile vor fi mai sarace...

      Ștergere
  2. Muzica este sufletul petrecerii iar fotograful este artistul din spatele camerei. Am avut noroc de un fotograf bun la nunta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca stiam acum cativa ani...

    RăspundețiȘtergere