cluc24

vineri, 16 iunie 2017

Stop distrugerii pădurilor

Fiecare persoană are simț civic, fiind într-un fel responsabil pentru propriile acțiuni și pentru bunul mers al vieții. Un blogger este mult mai responsabil, pentru că poate implica și alți oameni în rezolvarea problemelor societății.
Societatea civilă a existat din cele mai vechi timpuri, folosindu-se acest termen chiar de către Aristotel, sub numele de „politike koinonia”, ceea ce reprezintă în concepția acestuia, o comunitate a căror membrii aveau un scop comun, un bine, care să se reflecte într-o viață frumoasă și virtuoasă.
Deși există mai multe societăți civice, relațiile acestora cu oamenii se bazează pe comunicare și parteneriat profitabil, în ambele sensuri: societate-oameni, cu scopul clar definit de a face bine. Acel bine poate fi oferit unei persoane, unor cauze sau unui stil de viață.
Dacă oamenii ar fi mai responsabili, unii poate doar mai bine informați, societatea s-ar dezvolta mai pregnant, iar ceea ce este bine, ar fi la loc de cinste.
Doar gândul că multe materiale reciclabile ar putea fi de folos semenilor, societății și astfel s-ar evita mai multe distrugeri care afectează mediul ambiant, poate fi un început.
Dacă hârtia, fierul, plasticul s-ar depozita și s-ar refolosi, mulți ar avea beneficii importante. Pădurea noastră nu s-ar deteriora, iar defrișările ar fi doar niște amintiri urâte. M-am implicat de mai multe ori, în conștientizarea oamenilor, că pădurile noastre dispar, iar natura se va răzbuna, atât în timp, cât și în spațiu. Din păcate nu sunt multe persoane cu simț civic în acest sens, ceea ce face ca în final, toți să avem de suferit. Locul lemnului și al copacilor sunt în pădure, nu în tiruri care să le transporte peste hotare.
Așa cum Kaufland se ocupă de reciclarea bateriilor uzate, așa ar trebui ca și alte componente reutilizabile să fie reciclate. Kaufland România este sponsorul principal la ONGFest 2017, finanțat de Programul de cooperare Elvețiano-Român care se desfășoară în trei orașe importante din țară.
Conform sursei Facebook ONGFest, programul de desfăsurare al evenimentului este următorul: București (Parcul Herăstrău, 17-18 iunie), Iași (grădina Palas, 24 iunie) și Cluj- Napoca (str. Potaissa, pe 1 iulie).
Un asemenea eveniment este benefic și va îndemna oamenii spre responsabilate, prin comunicare informativă.
Singurul meu regret ca blogger Civic Break este că tot vedem pe drumurile noastre ceea ce apare în imaginea de mai jos, iar multora, încă nu le pasă....

Aștept momentul, când se va spune clar și răspicat, de către autoritățile competente: „STOP DEFRISĂRILOR. STOP DISTRUGERII PĂDURILOR!”

Oare când va veni ziua respectivă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu