cluc24

marți, 20 iunie 2017

Idei de costume pentru barbati

Comunicarea prin vestimentație

După cum este unanim acceptată, ideea că comunicarea este cheia reușitelor din viață, la fel și ținuta vestimentară este un punct forte în cadrul acestei comunicări. Comunicarea verbală indiferent de situație, este însoțită de componentele comunicării nonverbale.
Comunicarea vizuală are un puternic impact emoţional asupra celor cărora li se adresează. Prin canalul vizual se comunică diferite sentimente care stau la baza diverselor alegeri făcute de public. Comunicarea vizuală are o funcţie persuasivă ce descrie efectul unui mesaj asupra destinatarului. Prin imagine se generează efectele caracteristice unui tip de cod specific. Printr-o imagine se pot transmite multe informaţii, fără a fi nevoie de un anumit suport de cuvinte.
De la instinct şi intuiţie, intelectul uman s-a dezvoltat prin cunoaştere şi comunicare. Imaginile prezintă anumite semnificaţii care generează în mintea omului diferite relaţii şi raporturi care se transformă în diverse expresii specifice pentru comunicare.
Hainele, reprezintă un simbol al identităţii personale și sociale. Moda şi înfăţişarea sunt două aspecte foarte importante care dirijează cursul vieții și contează foarte mult modul în care ne îmbrăcăm, în care ne aranjăm părul, silueta, trăsăturile feţei, talia, greutatea, deci modul de etalare a propriilor trăsături caracteristice.
Bărbaţii, ca și femeile sunt interesaţi şi de mesajul pe care îl emite fiecare persoană prin înfăţişarea sa exterioară,  prin care “transmite” diferite păreri.
Haina pe care o purtăm, arată ceea ce vrem să transmitem oamenilor, prietenie, distanţare, deschidere, rigiditate, iar toate acestea ţin şi de atitudinea pe care persoana o are în momentul în care o poartă.

Costume barbati

Cel care poartă un costum care dă impresia că eşte o persoană rigidă, distantă şi neinteresată, iar în momentul în care începe să comunice, își suflecă mânecile, este o dovadă clară că persoana respectivă nu dă dovadă de seriozitate, iar haina nu-l reprezintă cel puţin în acel moment. Deci acele costume barbati... chiar nu demonstrează ceea ce se dorește.
Vorbind atât de mult despre veşminte şi despre elementele pe care le conţin, am putea vorbi şi despre o funcţie veche, pe care o are costumul, cel de protecţie.
Bărbaţii care au aceste concepţii legate de vestimentația tipică de costume barbati, pur si simplu se îmbracă cu ce le  cad în mână. Ei nu pun accent pe îmbrăcăminte, astfel că hainele pe care le poartă sunt alese ori de soţie, ori de mamă, nevăzând diferența între o haine mai veche sau o haină nouă. Există și această categorie, dar în număr tot mai redus, deoarece viața, i-a făcut pe mulți să perceapă existența și rolul modei.
Omul prin modul în care se îmbracă, prin felul în care se tunde şi cu ajutorul unor anumite elemente, transmit rolul şi locul fiecăruia în societate. Costumele pe care le poartă bărbaţii transmit anumite mesaje, specifice comunicării sociale.
Funcţia de bază a acestor costume barbati este cea estetică. De obicei în momentul în care vedem o persoană o percepem rapid, deşi ne impresionează printr-un rând de mesaje, care se adună într-un final într-un acord sau dezacord ceea ce duce la părerea noastră finală despre persoana respectivă.

Alegerea costumului ideal

Alegerea unui costum pentru bărbați, depinde de rolul acestuia, statutul profesional al posesorului și de imaginea publică a acestuia.
Un costum clasic este cel dintr-o singură culoare, la care se adaugă o pată de culoare vie, oferită de cravată. Un costum bleumarin cu o cămaşă bleu este exemplu de contrast de calitate astfel, albastrul fiind concentrat în haine şi diluat în cămaşă.

Există la privitori, o reacţie a vederii care tinde  să exagereze contrastul culorilor complementare. O combinație de culoarea bej și o culoare vie, conduce spre o impresie de pată, dar bejul combinat cu maro sau negru, oferă un aer de eleganţă.
Ținuta business pentru bărbați constă într-un costum, cămașă cu mânecă lungă și cravată neagră, albă sau în dungi. Mânecile sacoului trebuie să fie mai scurte cu aproximativ două degete, față de manșeta cămășii. La manșetă vor fi butoni, ceea ce sunt mai mult decât simple acesorii vestimentare. Pantofii trebuie să fie negri și neapărat din piele.

Ținuta sobră dar nu specifică doar pentru busines este reprezentată de un costum bej, cămasă albă și cravată în dungi. Costumul trebuie să fie la un rând de nasturi, putând să fie purtat și descheiat. Pentru persoanele solide se recomandă utilizarea costumului cu două rânduri de nasturi, pentru a putea fi mereu încheiată.
Ținuta oficială este reprezentată de un costum de culoare închisă, cu vestă, cămasă cu mâneca lungă, cravată în dungi sau papion, încălțăminte clasică cu șireturi.
Ciorapii trebuie să se asorteze din punct de vedere al culorii cu costumul, iar accesoriile, bijuteriile bărbaților (butoanele de la vestimentație, ceasul) trebuie să fie discrete, de calitate și sobre.
Acum intervine întrebarea clasică? Unde putem găsi toate acestea?

Răspunsul este simplu: cele mai bune costume barbatesti fabricate în România, se găsesc la Ricardo Montesi, al căror site web se găseste la adresa: www.e-costume-barbatesti.ro/. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu