cluc24

vineri, 12 august 2016

La mare...la soare....


Victoraș este trezit de strigătele copilului. Oftează și se enervează în același timp. Soția lui aleargă între bucătărie și camera copilului.
Enervat, Victoraș intră în baie trântind ușa. După zece minute se pregătește să părăsească apartamentul. Soția aleargă după el, în timp ce se îmbrăca, oferindu-i mâncarea:
- Nu mănânci?
- Nu că sunt nervos!
Victoraș o pornește agale spre servici, zâmbind la aminitrile din seara trecută. Fusese la un club cu colegii și reușise să intre în vorbă cu o fată de acolo. Avea și numărul ei de telefon.

Începe să se lase întunericul. Victoraș merge pe jos spre casă. Nu are chef de nimic. Aude muzica de la restaurantul de lângă locuinșă. Se apropie de geam și privește în interior. Se decide să intre pentru câteva minute.
Abia ajunge în locație că o și remarcă pe tânăra din seara precedentă. Aceasta simte intesitatea privirilor acestuia și se întoarce spre el. Îi zâmbește în timp, ce se apropie de el:
- Nu dansezi cu mine?
- Da...da... interesant pe aici....
- Este petrecerea clasei noastre, de terminarea liceului!
- Super! Vacanță....
- Nu chiar.... Dacă aș avea unde să merg, cu cine să merg ... – zîmbește fata, iar Victoraș simte o furnicătură pe sira spinării în timp ce se mișcă în ritmul melodiei, acompaniat de fată.

Victoraș își strânge bagajele și-și ia rămas bun de la Victorița și copil:
- Ne vedem peste cinci zile.
- Bine, dragule, dar prea din scurt te trimit în delegație...
- Serviciul! Ai grijă de casă, copil.
- Cât îmi permite serviciul.
- Te descurci!
Victoraș o pornește spre ieșire, în timp ce-i sună telefonul mobil. Ajuns la parter, răspunde:
- Imediat ajung iubire. Mergem la mare și ne distrăm... Stai că mă sună de la servici
Victoraș întrerupe apelul pentru a răspunde celeilalte solicitări:
- Da șefu...da...trebuie să plec din localitate...am nevoe de cele trei zile de concediu...Mulțumesc!

Victorița după mai multe ezitări, o sună pe prietena ei:
- Bună. Am vorbit cu părinții mei și-l pot lăsa pe fiul meu la ei. Victoraș este în delegație așa că pot veni cu tine la mare .
- Ce bine! Așa suntem toți. Eu și cei sapte prieteni, exact cîte locuri am căștigat la concursul Sandalandala .pentru mare, la Vama Veche. Ale tinereții valuri...
- Când a fost concursul?
- Pînă în 21 august 2016. Am făcut cumpărături de la zorilestore și am câștigat excursia cu campare la Cortul celor Șapte Simțuri, cu mic dejun inclus, pentru periaoda de acum, 26-29 august! Au fost trei câștigători, extrași în urma cumpărăturilor efectuate pe site.

Victoraș iese zgribulit din apă. O ia pe fată de umeri, privind spre corpul ei zvelt, care ieșea perfect în evidență, datorită costumului de baie , accesoriu nelipsit în orice concediu la mare. Ridicând privirea pentru a ocoli persoanele din jur, nu poate evita privirea a opt femei, dintre care, una era Victorița..... 



2 comentarii: