cluc24

vineri, 5 august 2016

Românii alături de români



Luna viitoare încep Jocurile Paralimpice de vară, de la Rio de Janeiro unde România va avea 11 participanți printre concurenții cu dizabilități.
Jocurile Paralimpice sunt echivalentele Jocurilor Olimpice destinate sportivilor cu handicap. Istoria acestor jocuri a început în anul 1948 când s-a desfășurat prima ediție, în paralel cu Jocurile Olimpice. Din anul 1992 s-a stabilit ca regulă respectată până în prezent, ca Jocurile Paralimpice să aibă loc la trei saptămâni după Jocurile Olimpice, în aceeași locație.
Există și competiția de iarnă a Jocurilor Paralimpice, organizate în mod constant din 1976, de la turneul ce a avut loc în Suedia. Recordul de participare a fost la Torino, cu peste 600 de sportivi, cinci discipline: schi fond și alpin, curling, biatlon și hochei.
În acest an, Jocurile Paralimpice se vor desfășura în perioada 7 – 18 septembrie. Cei 11 de participanți români, record pentru țara noastră vor fi susținuți și sponsorizați printre altele și de compania producătoare de lapte Olympus ( care va direcționa 50 de bani din prețul de vânzare al fiecărei sticle promoționale de lapte). Pe lângă această companie care susține pentru a doua oară consecutiv participanții la competiție, trebuie să fim și noi alături de ei.
Hai România!
Românii trebuie să fie alături de români!
Susținem sportivii români la Jocurile Paralimpice!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu