cluc24

duminică, 15 februarie 2015

Parchetul…nobleţea casei



Viaţa a devenit trepidantă. Toate produsele pe care le achiziţionăm au devenit bunuri de consum, cu durată de viaţă redusă. Unele rezistă doar atât cât să treacă perioada de garanţie.
Putem spune, că fie din neglijenţa utilizatorului, fie din cauza calităţii proaste, aceste produse sunt doar sporadice în viaţa noastră.
Când auzim că se oferă la ceva anume, garanţie de... 99 de ani, stăm uimiţi şi gânditori. Alteori, auzim că garanţia este pe viaţă. Dar a cui viaţă? Omul este trecător , poate avea o viaţă mai lungă sau mai scurtă, după caz.
De ce am început această discuţie? Totul a pornit de la o simplă vizită la nişte prieteni care s-au mutat într-o nouă locuinţă. Această mutare, a dus la mai multe cheltuieli, pentru amenajarea căminului. Prietenii, cei mai fericiţi au fost pentru investiţia cea mai de jos...adică pentru parchet.
Mi-au spus că a fost investiţia pentru care au făcut cele mai multe calcule şi strategii. Degeaba alegi un parchet perfect, dacă montatorul este un nepriceput! Au căutat diferite magazine, care să aibă preţuri avantajoase, promoţii. Până la urmă s-au decis la un magazin online. Amândoi, povesteau cu pasiune aventurile lor. Interesul nostru era tot mai mare, deoarece şi noi trebuie să facem o asemenea investiţie...în timp.
În vechea locuinţă, a fost un parchet din lemn, care şi-a pierdut strălucirea datorită faptului, că vechiul locatar îl tot spălase. Nu se putea raşcheta, deci trebuie schimbat.
Parchetul este unul dintre elementele care oferă nobleţe căminului.
Deşi au ales online, un reprezentant al magazinului, s-a prezentat la ei, cu cataloage, mostre şi sfaturi. Transportul materialelor a fost gratuit iar montajul, perfect după cum se putea observa, a fost asigurat de reprezentaţii firmei. Pentru manoperă, s-a oferit o garanţie de cinci ani. De asemenea, după un an, reprezentanţii firmei au spălat parchetul şi au reparat micile zgârieturi, care nu se observaseră. Au respectat cele trei cerinţe esenţiale: estetice, tehnice şi mai ales, financiare.
Cel mai greu a fost de ales tipul de parchet. Bărbatul îşi dorea un parchet masiv  iar soţia lui, femeie fiind, mereu avea o părere diferită legată de design, îşi dorea parchet stratificat . Până la urmă, reprezentantul firmei ia convins de utilitatea unui parchet din stejar care asigură un design perfect.


Până la urmă, au ales parchetul din lemn de stejar triplustratificat Bisquit. Acest parchet  este o pardoseală cu un design clasic şi modern.   Acest produs face parte din colectia Living, caracterizată prin plăci mari, care sunt formate dintr-o singură lamelă, finisate pentru a avea un aspect delicat, natural şi autentic lemnului de stejar.
Discuţia apoi a luat o altă turnură, dar la plecare, am cerut şi noi adresa firmei care s-a ocupat cu “aducerea” naturii în locuinţa lor. Compania are un nume predestinat: Parchet Pe Viaţă!
Ajunşi acasă, nu am mai avut răbdare şi am început să căutăm  şi noi, parchet pe viaţă, care însă poate deveni parchet pentru mai multe generaţii!
M-am decis pentru un parchet din stejar masiv natural. Pare să aibă noduri “sănătoase”şi atent selecţionate, putând oferi un design interior echilibrat.


Normal, căutând mai atent , mi s-a atras atenţia că alt tip de parchet pare ideal…
O să aşteptăm şi noi , arhitectul de la companie, pentru a ne aduce la acelaşi numitor comun.
Dacă cineva are alte idei, sau a trecut prin aceleşi probleme, aştept să mi le împărtăsească prin diverse comentarii….

26 de comentarii:

  1. Si eu am intampinat problema aceasta legata de parchetul care s-a distrus imediat dupa montaj. Este perfect daca se acorda garantie si pentru montaj!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se acorda la Parchet Pe Viata, iar acest lucru mi se pare normal intr-o societate moderna.

      Ștergere
  2. Si eu o sa-mi pun parchet stratificat. M-am uitat pe site si pare interesant. O sa-i contactez. Multumesc pentru informatii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru onformatii, chiar am nevoie luna viitoare de parchet.

    RăspundețiȘtergere
  4. Informatii utile mai ales ca toti avem nevoie la un moment dat de un pacrhet de calitate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Calitatea produselor este foarte importanta. La Parchet Pe Viata gasesti produse utile si de calitate, pentru orice tip de locuinta.

      Ștergere
  5. Asa e, parchetul ofera noblete casei, o incalzeste si o infrumuseteaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Da, toate aceste calitati, impreuna cu utilitatea produsului fac diferenta intre locuinte.

      Ștergere
  6. intr-adevar, si eu am constientizat ca trebuie sa iau parchet de calitate, abia dupa ce am dat banii pe un parchet care a "murit" in 3 ani. Am ochit si eu un parchet masiv stejat natural de la ei sigur il voi achitiona mai ales ca merge sa platim in rate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este. La Parchet Pe Viata, cumperi azi si platesti in 12 rate.

      Ștergere
  7. Răspunsuri
    1. Frumusetea costa, dar daca este utila si de calitate, chiar merita!

      Ștergere
  8. Multumim pentru informatii, Inainte de sarbatorile pascale obisnuim sa ne innoim, poate anul acesta cu parchet nou.

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte util articolul, poate reusim sa intelegem ca suntem prea saraci sa fim zgarciti, acest tip de parchet este o achizitie care... sa dureze

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate. Mai bine platesti mai mult si produsul te tine o viata, decat sa platesti mai putin de mai multe ori. Acel putin, mereu va fi mai mult decat acel ...mai mult.

      Ștergere
  10. Arata foarte bine parchetul comercializat pe acest site.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este. Calitatea acestui parchet o recomanda ca un Parchet Pe Viata.

      Ștergere
  11. eu zic sa nu ne sumpim la tarate si sa ieftinim faina si cand cumparam un parchet il cumparam pentru o viata ,deci trebuie sa fie de calitate si dessignul sa fie pe masura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate. Calitatea trebuie sa fie prioritara in achizitionarea oricarui produs.

      Ștergere
  12. Cred ca este un parchet de calitate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu certitudine. Este un Parchet Pe Viata, pentru mai multe generatii.

      Ștergere