cluc24

luni, 9 februarie 2015

ATENȚie la neatenție



Mereu mi-am propus să nu lucrez în zilele de duminică, dar nu reusesc!
Într-o astfel de zi, de sărbătoare, mă delectam și eu la calculator. La un moment dat, acesta se închide. Fără să mă anunțe. Îl repornesc dar nimic! Mă uit să văd dacă priza din  care este alimentată , e funcțională și constat că este în regulă. 

De abia îmi luasem o baterie laptop , deci clar, nu bateria era problema.
După câteva minute de cercetări, îl repornesc și.....totul pare în regulă. Continui să navighez pe internet și deodată simt cum laptop-ul emite o căldură anormală. Când mă uit la cooler, laptop-ul se oprește din nou. Apelez de urgență la un prieten, care pe cât este de  vorbăreț , pe atât este de  priceput. Aflu că trebuie să demontez laptop-ul și să-l aspir de praf.
Apelez la un vecin, să-mi împrumute și mie laptop-ul pentru a avea acces la internet, ca să studiez cum se rezolva această problemă, adică procedura de demontare a componentelor.
Zis și făcut, ajutat de un tutorial de pe internet, am reușit să fac operațiunea necesară și suficientă, pentru a-mi vindeca calculatorul. Mi-am fotografiat operațiunea pentru a știi și altădată dacă am o asemenea problemă, sau să pot oferi la rândul meu, ajutior, altor persoane aflate în același impas, ca și mine.

Apoi duc fericit, laptop-ul la vecin, oferindu-i o bere rece și revin, continuând cu montarea componentelor, pe care le asezasem în oridnea în care lel demontasem. J Rămân și cu o piesă de schimb...un mic șurub. 
Fericit, pornesc calculatorul ...dar bâzâie și-l opresc repede. Mă sperii, intru în panică, dar totul se poate rezolva!
Încep să gândesc, doar sunt om, nu? Mă uit pe imaginile din aparatul foto și încep din nou, demontarea componentelor. Totul pare în regulă...Deodată observ o chestie neagră și...descopăr că este o muscă! Culmea, a venit în laptop, că alt loc nu-și găsea! Scot intrusul și reîncep montarea. După două asemenea operații, devin specialist, putând acuma să realizez aceste operațiuni cu ochii închiși! Dar sper să nu mai fie nevoie prea curând.
Deci așa cum unii doctori mai uită una alta în pacienții de la operație, așa și eu am lăsat un vizitator neașteptat, acolo unde nu trebuia!

Culmea, găsesc și locul de unde lipsea șurubul, rămas în urma primei montări. Acum totul este în regulă. Înainte de a-l porni, conectez și noul incarcator laptop  achiziționat în urmă cu câteva zile împreună cu bateria, de la Laptop Garage, îmi fac cruce și pornesc laptop-ul. Totul este în regulă!



Deci, trebuie să fiu atent la...neatenție!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu