cluc24

sâmbătă, 7 februarie 2015

Bijuterii handmade pentru doamne



Săptămâna trecute, în data de întăi, intrasem în panică. Știam că este o perioadă a cadourilor, una benefică pentru doamne și domnișoare. Mă gândeam, că nu văzusem încă, pe piață, comercianți de margele si accesorii  și este deja întâi!
 După câteva minute, mi-am revenit și m-am liniștit. Mi-am revenit, constatând că este doar întăi februarie, nu martie! Apoi m-am liniștit, știind că pot apele la o bună prietenă care se mă rezolve cu aceste mici ( sau mari ) atenții pentru persoanele dragi, de sex feminin.
După o profundă gândire și analiză, am ajuns la o concluzie simplă. Pentru doamnele și domnișoarele din viața fiecăruia, trebuie să oferim, aproximativ , trei sau patru cadouri în următoarea lună. Socoteala este simplă: Sf. Valentine ( pentru a fi în pas cu moda ) , Dragobetele ( sărbătoarea iubirii la români ) , 1 Martie și 8 Martie ( ziua femeilor ).
Primul pas este căutarea diverselor bijuterii,  accesorii bijuterii , care să se potrivească stilului și eleganâei celei care o poartă. Apoi urmează o cercetare de piață pentru mărțișoare și accesorii martisoare.  
Anul trecut, pentru fiecare ocazie, am trecut pe la un magazin specific și am făcut achizițiile pe care le-am considerat potrivite şi inspirate. La ultima cumpărătură, vânzătoarea mă cunoștea atât de bine , că știa deja procedura de lucru cu mine. Chiar mi-a spus ... că am mai fost pe la ea. Deci devenisem client fidel!
Apelând la un producător handmade , care mi-a prezentat mai multe produse, am ajuns la o concluzie simplă și clară:, pot oferi o bijuterie ( sau un set ) care să corespundă cerințelor fiecărei ocazii speciale..
Curios din fire, m-am interesat de modul prin care se realizează. Ceea ce vezi cu ochii tăi....
Mi s-a spus că primul pas, este stabilirea modului de prindere. Dacă se aleg bijuterii gen brosă, este nevoie de o bază, de prindere,  tip broșă , de preferată, culoare argintie.


Dacă aceasta se oferă cadou pentru copii, fetițe, se alege ca model, o păpușă realizată din textil și lemn. Dacă se oferă unei doamne , se aleg diverse pietre semiprețioase.

Odată realizate, acestea se vor prinde pe niște cartonașe, în care se pot scrie câteva cuvinte, care „pornesc” din inimă şi sunt speciale.

Când totul este gata, se face o ultimă verificare, apoi se amplasează într-o cutiuță care se introduce într-o punguliță , având un design plăcut, specific.

După realizarea acestor operațiuni, realizatoarea de handmade, își strânge accesoriile , uneltele și-mi oferă, mai mult decât un obiect, ceva în care s-a pus multă pasiune!
Asistând la o asemenea realizare artistică, mi-am dat seama cât de interesantă și importantă este munca unui creator de handmade. Pe lângă priceperea, arta, dragostea pentru ceea ce face, trebuie pus mult suflet pentru realizarea acestor obiecte. Aceste produse, care sunt unicate, sunt mai mult decât importante pentru fiecare persoană din viața noastră, care este una specială.
Acum sunt liniștit, pot să treacă zilele în liniște, deoarece sunt pregătit pentru orice ocazie, în orice moment.
Cu această ocazie, adresez mulţumiri:  Gemsale si Elena Bijoux pentru permisiunea de a mă folosi de materialele, pozele acestora.
Tocmai am fost solicitat și de alți prieteni , să-i ajut cu rezolvarea micilor cadouri pentru sărbătorile care vin! Un ajutor acordat la timpul potrivit, oricând este BINE-venit!
Acum sunt nerăbdător să vină odată , cât mai repede, ocaziile speciale, pentru a putea oferi aceste bijuterii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu