cluc24

sâmbătă, 8 aprilie 2023

Bambye: Film - Kill The Messenger – Eliminați Mesagerul

 

Filmul este realizat pe baza unor întâmplări reale. Garry Webb este un jurnalist la un ziar local, care primește informații interesante de la iubita unui bărbat care este acuzat de trafic de droguri. Martorul cheie al acuzării este un angajat al Guvernului care lucrează pentru CIA și care nu este „curat”.  Astfel, jurnalistul ajunge să cerceteze CIA, gruparea Contras din Nicaraqua și pe procurorul Russell Dodson.

Garry Webb este un exponent al jurnalistului de anchetă care prezintă informaţii din zone obscure, pe care anumite persoane sau instituții vor să le ascundă sau să le ţină secrete, departe de cei din jur. El îmbină jurnalismul de anchetă cu cel de interpretare prin concluzii și comentarii, fiind cel care face ca unele fapte și întâmplări să fie înţelese de către public.

Sprijinit de cei care conduc ziarul, Webb se implică într-o anchetă jurnalistică și spre surprinderea lui, găsește informații compromițătoare care-i fac pe agenții CIA să-i transmită mesaje ce ar trebui să-l pună în alertă. Jurnalistul nu simte doar presiunea timpului pentru articol bine documentat, ci este într-o luptă continuă cu un sistem care conduce și organizează modul de viață al unei societăți care se crede că este una liberă.

Garry Webb are și ele secrete, dar este sprijinit de către soție și de cei trei copii, însă uneori lupta pentru adevăr poate avea urmări neașteptate.

Unul dintre personajele filmului spune: „Unele povești sunt prea adevărate pentru a fi spuse. Scopul scuză mijloacele.“

Realitatea trece dincolo ... citeste mai departe.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu