cluc24

luni, 10 aprilie 2023

Bambye: Film - The Interpreter – Traducătoarea

 

ONU reprezintă instituția ce are ca scop protejarea națiunilor și a oamenilor. Este locul unde se identifică și analizează problemele întregii lumi.

Matobo este o țară din Africa unde un regim corupt a fost înlăturat prin puterea armelor de către profesorul Zuiwawi. Acesta a preluat puterea dar pentru a se menține în fruntea statului african, folosește teroarea și puterea armelor, exact modelul împotriva căruia luptase.

Kuman-Kuman și Ajene Xola luptă îÎmpotriva regimului condus de profesor, care își elimină adversarii prin atrocitățile pe care le organizează. Noua dictatură este impusă tot prin legea armelor, iar printre cei mai credincioși soldați ai puterii, se află generația fragedă, cea a copiilor.

Cei doi oponenți ai profesorului se retrag în SUA, unde organizează proteste. Xola are puterea oamenilor fiind un războinic care revine în Africa ca să lupte. Kuman beneficiază de o situație financiară bună pentru a sprijini luptele și protestele.

Silvia a revenit din Matobo și este de cinci ani traducătoare la ONU, pentru libile africane, printre care și cea specifică din țara ei.

Are loc o întâlnire a reprezentanților ONU pentru a-l acuza de crime pe profesorul dictator. Silvia aude într-un din serile când revine la sediu ca să-și recupereze geanta în care are mai multe instrumente de tip flaut, o șoaptă prin care cineva spunea că dictatorul nu trebuie să părăsească clădirea viu. A doua zi, participă la odiscuție a delegaților Matobo și din Franța, aflând că dictatorul va veni la ONU pentru a-și susține părerea că el luptă împotriva teoriștilor. Alarmată de aceste evenimente, Silvia anunță organele în drept de ceea ce a auzit. Agentul FBI și o echipă bine pregătită se ocupă de caz, iar de multe ori, Silvia pare să fie o persoană de neîncredere, dar… uneori adevărul este undeva la mijloc, pentru că sunt evenimente, fapte din viață, care nu sunt înțelese pe deplin.

Răzbunarea e o formă leneșă a durerii – este un crez ...citeste mai departe.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu