cluc24

duminică, 28 noiembrie 2021

Grija fața de ceea ce ne reprezintă

 

Mă plimb prin apartament așteptând ca soția mea să-și termine ritualul de înfrumusețare. Ies pe balcon și privesc spre copacii dezgoliți. Aud voci în casă și intru repede în sufragerie. Nimic. Se pare că am halucinații.

Ușa de la baie se deschide iar soția mea îmi strigă:

-          Mergi și deschide ușa!

-          Păi ai deschis tu ușa de la baie.

-          Faci mișto?

-          Nu... ce ușă?

-          De la intrare.

Mă duc spre ușa de la intrare și mă uit în jur. Nimeni. Oftez, însă văd un om pe scări care-mi face cu mâna. Uitându-mă după el, văd un colet imens pe scări. Aha! E probabil un curier. Iau cutia și oftez speriat. Ce grea este.

Sursa foto: Album personal


-          Adu-m cutia! - strigă soția mea.

-          Credeam că trebuie dus în beci...

-          Nu! Sunt produse de la Farmec!

-          A, perfect. Deci mâine nu mai mergem la magazin.

-          Ba da. În cutie sunt produse pentru tine.

-          Da?

-          Da, sunt produse de curățenie. Vine Crăciunul și ai spus că te ocupi de curățenie!

-          Da... dar era o metaforă - spun eu încet. De ce nu ai comandat și produsele de înfrumusețare oline?

-          Păi și cum duc recipiente goale la Farmec? Când le înapoiez primesc și un cadou.

-          Ce? Cum?

-          Da, frumusețea exterioară ține de noi, dar nu trebuie să uităm să ne protejăm mediul.  „Am grijă de natură așa cum am grijă de mine”.

Mai multe nu spun pentru că mă apuc să desfac coletul. Iau primul produs, care este pentru curațat podele.... Hm sunt cam multe, doar nu vrea să spăl toată clădirea blocului? Este adevărat că femeia de serviciu vine doar o dată pe săptămână...

Sursa foto: Album personal

Între timp găsesc în cutie: soluție pentru geamuri, pentru aragaz, pentru vase, pentru mâni, promoții în diferite pliculețe, deci cam tot ce trebuie într-o casă.

Între timp sună alarma de la telefon. Este timpul să plec. Mă îmbrac repede, iau pungile abandonate de mine în seara anterioară pe balcon și mă grăbesc spre ieșire salutând cu mâna pe soția mea care vorbea la telefon.

În timp ce ies pe alee, în fața blocului, mă întâlnesc ca de obicei cu vecinul meu de la parter. Îl salut repede, însă acesta mă oprește:

-          Tot vroiam să te întreb, ce tot duci în pungile alea imense?

-          Este gunoiul sortat: plastic, hârtie, pet-uri, sticle. Hai că pierd autobuzul! Toate bune.

Vecinul mă privește uimit. Nu înțelegea cum duc eu gunoiul, într-o direcție total opusă ghenei de lângă scara blocului. Ce nu știa el era faptul că duceam gunoiul în altă locație, mai departe cu vreo 300 de metri, unde salubritatea avea containere specifice pentru diferite tipuri de deșeuri.

 

În timp ce-mi opresc laptopul apăsând butonul on/off de la prelungitorul din care era alimentat, aud telefonul mobil ți observ că mă sună soția mea. Nu apuc să răspund, astfel că-mi conectez internetul pentru a vedea eventualul mesaj primit. Mă informa că nu poate ajunge la un magazin Farmec de unde trebuia să ridice niște produse și să returneze recipientele folosite. Îi răspund tot printr-un mesaj, că mă voi ocupa eu de problemă, urmând să trec pe acasă.

Zis și făcut. În 30 de minute ajjung în fața blocului de unde preiau recipientul de curațat podele abandonat de către femeia de serviciu, bidon care se golise și urc în apartament. Încep să mă spăl pe dinți, oprind-pornind apa pentru clătire conform unuia dintre cele 10 modalități de a economisi energia astfel încât să ajut natura și mediul în luptă cu poluarea.

După ce sunt gata mă uit pe lista de cumpărături: Apă Micelară Bifazică,  cremă hidratantă, șampon antimătreață, șampon anticădere, fond de ten, gel de duș, deodorant și dezinfectant pentru mâini. Pe listă nu sunt produse de curățenie, pentru că avem destule, livrate deja de dimineață.


Sursa foto: Farmec

Îmi iau punga cu ambalejele produselor de îngrijire personală și de curățenie a casei care erau goale și mă pregătesc de plecare. Pe mășuță văd un recipient uitat de soția mea, de la apă micelară. Curios din fire, încep să studiez eticheta și aflu că se folosește pentru curățarea tenului normal cu ușoară tendință de uscare și îndepărtează inclusiv machiajul waterproof pentru că conține Ulei natural de Trandafir Sălbatic.  Este de asemenea un produs testat dermatologic și are rezultate dovedite, doar face parte din brandul  Gerovital – Doctor în frumusețe.

Înainte să ies pe ușă, mă întorc în baie și-mi arunc o privire în dulăpiorul de deasupra chiuvetei și constat că am avut intuiție, spuma de ras Sensitive Gerovital Men era pe terminate. Pentru a nu risipi timpul și produsul, mă opresc pentru a mă bărbieri, ca să golesc și recipientul respectiv. În cinci minute, micuță barbă dispare iar pielea se împroșpătează și se relaxează fără a avea iritații, iar deși am pielea subțire și sensibilă o simt protejată 100%.. Îmi aplic cu ușurință balsamul după ras și mă simt perfect. Spuma de ras este un produs românesc de calitate.

 



 

Înainte de a pleca verific dacă borșeta primită cadou, modelul Gerovital Men are toate componentele complete: gel de duș revigorant, spuma de ras mentol și balsamul după ras.  Da, toate sunt în regulă, deci pot porni spre îndeplinarea sarcinilor primite de la sotia mea, dar nu înainte de a verifica dacă am închis apa, am stins lumina și am pus centrala pe o temperatura mai joasă.

Pot spune că sunt mulțumit de realizările mele de astăzi, dar de mâine mă așteaptă produsele de curațenie ca să încep treaba... Nu cred că va fi o problemă, dacă ai ceea ce-ți trebuie totul se rezolvă. Nu există probleme fără soluții.

Auăleo, apare soția mea în depărtare. Trebuie să mă ascund că o să mă întrebe de ce am întârziat! Nu pot să-i spun că m-am bărbierit că cine știe ce gânduri îi trec prin minte...

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.




marți, 23 noiembrie 2021

În timp şi spaţiu

 

Timpul şi spaţiul ne limitează, sau ne amplifică existenţa. Time is money! Indiferent de etapele prin care trecem în viață ne este imposibil să nu fim influenţaţi de timp.

Timpul ne poate fi în aliat sau duşman.  Spaţiul este definit în mod diferit de către fiecare dintre noi: spaţiul personal, spaţiul general…. totul este dependent de ceea ce vrem, cum vrem şi de ce vrem!

De câte ori nu se întâmplă să stăm în faţa calculatorului, aşteptând ca acesta să-şi facă conexiunile pentru a ne lega în timp, călătorind prin spaţiu, cu cei dragi nouă ?

De multe ori stăm şi aproape ne rugăm de computer și de internet, ca acestea să-şi facă treaba, să transmită tuturor componentelor și accesoriilor acele comenzi necesare pentru a ne putea face treaba….. Mai facem câte o mică gimnastică în jur, prin paşi mărunţi, dar nu prea mulţi sau îndepărtaţi, pentru a nu ne împiedica de cablurile pe care le-am tot poziţionat pentru a verifica diverse conexiuni.

Folosind tableta este mai greu să citim mesajele, să tastăm şi parcă este ceva prea mic, pentru zile atât de importante!  O tabletă este utilă, dar nu atunci când ai multe documente de editat, de căutat….

Telefonul … şi mai şi! Când reuseşti şi tu să scrii două vorbe, trei prostii… ai un apel, iar din neglijenţă pierzi toată munca!

Laptopul reprezintă soluţia ideală, cu menţiunea, că ecranul uneori pare prea mic…Asta şi în cazul în care nu consumi anumite licori bahice! :)

Folosind un laptop, trebuie să existe pe lângă un sistem de operare ușor și rapid, mai multe caracteristici ce definesc perfecțiunea în tehnologie.

Apple a cucerit încet dar sigur mapamondul, având o tehnologie avansată. Deci un laptop marca Apple este mai mult decât ideal pentru a se utiliza într-un spaţiu restrâns, iar timpul de răspuns la comenzi este unul mult mai scurt, datorită lipsei conexiunilor prin prea multe cabluri, iar astfel timpul redevine prieten iar orice spaţiul este unul suficient.



Noul Apple Macbook Pro 16 2021 este de departe cel mai puternic notebook creat vreodata de Apple. Acesta deține un ecran Retina captivant de 16 inchi cu 500 de niti de luminozitate, are procesoare super rapide din familia Intel Core i7, grafica se desprinde de tehnologia generației viitoare, având cea mai mare capacitate a bateriei din toate timpurile pentru un MacBook Pro. Pe lângă aceste avantaje, deține ca facilitate o tastatură Magic Keyboard și un spațiu de stocare remarcabil, deci este notebookul profesional premium pentru cei mai avansați utilizatori.

Sursa foto: Quickmobile


De asemenea, prin configurația existentă, se reduc vibrațiile astfel încât sunetul să fie cât mai clar folosind peste 10.000 de aplicații și plug-in-uri care sunt deja optimizate pentru cipul Apple cu macOS Monterey.

MacBook Pro există și în varianta cu ecran mai mic numită sugestiv Macbook Pro Apple 14 inch.

Aceste laptop-uri se folosesc cu mai multe accesorii și gadget-uri care oferă plus valoare și calitate produsului. Castile  Apple Airpods generatia 3 se integrează perfect cu laptop-ul premium pentru că este tot marca recunoscută Apple și este spatial audio, dynamic head tracking, cu încărcare și utilizare prin Wireless.

În momentul în care se achiziționează un produs al unui anumit brand, se recomandă ca și accesoriile să facă parte din aceeași ramură “familială”, atât pentru liniaritate cât și pentru anumite facilități care sunt compatibile doar pentru aceeași marcă de produse.



Acest model de laptop și de căști se găsesc în prezent doar la Quickmobile.  Aceste produse sunt disponibile în exclusivitate la Quickmobile, magazinul care depune eforturi pentru ca toți românii să aibă acces la tehnologie de ultimă generație.

Ce înțelegem prin Quickmobile? Rapiditate și mobilitate prin produse premium!



duminică, 21 noiembrie 2021

O bijuterie și un mesaj din suflet

 

Pătrățel deschide încetișor ușa de la apartamentul vecinei Gogoșar. Intră și se ferește de zona care poate fi observată din bucătărie, deplasându-se către sufragerie. Nu apucă se se așeze în fotoliu că aude o voce care-l face să tresară:

-          Ai venit Pătrățel? Ai simțit mirosul de friptură? - îl ia la îtrebări Maimuțel, sora lui.

-          Da... Am venit să petrec cu voi.

-          Adică doar să stai cu noi? - întreabă și Gogoșar care iese din bucătărie și se așează la măsuța din sufragerie, alături de Maimuțel, la laptop.

-          Da, doar suntem prieteni! - spune Pătrățel privind intens prin cameră și mai ales la telefonul mobil al gazdei.

-          Ce cauți? - întreabă Maimuțel.

-          Nimic... S-a întâmplat ceva pe aici?

-          Ce trebuia să se întâmple? - intervine și Gogoșar în discuție.

Între timp, pe ușa, apare întâi capul lui Gogonel, apoi restul corpului care este îmbrățisat de către Pătrățel:

-          Ce bine că ai venit! hai să ne uităm la televizor!

-          Ce-ai pățit? Ne-am văzut în fiecare zi - spune Gogonel care se grăbește spre fotoliul său, în timp ce Pătrățel pornește televizorul din telecomandfa lăsată pe brațul fotoliului.

-          Fretele meu vrea să scape de niște răspunsuri - spune Maimuțel.

-          Se însoară cu Gogoșar? - întreabă fericit Gogonel.

-          Nu știm că nu ne-a spus nimic, încă - zice Maimuțel.

-          Eu o să mă însor după ce știu că sora mea și-a întemeiat o familie și este fericită - zice Pătrățel, iar Gogonel și Maimuțel încep să-și îndrepte privirile spre televizor și spre laptop.

După ce se lasă liniștea, Pătrățel are timp să observe un colier purtat de Gogoșar și zâmbește. Gestul său este observat de vecinica, care-l privește insistent.

Sursa foto: Anyoli



-          Ce frumos este colierul! - spune Pătrățel.

-          Da - susține și Maimuțel. Face parte din colecția de bijuterii inteligente de la Anyoli 

-          Superb - aprobă și Gogonel. De unde l-ai cumpărat?

-          Este un cadou - spune Gogoșar.

Sursa foto: Anyoli


Gogonel privește speriat spre Pătrățel care stă cuminte în fotoliu. Vede că fetele sunt neatente și-i vorbește în șoaptă:

-          Vezi că are un admirator secret Gogoșar, să nu o pierzi!

-          Nu înțeleg ce zici.

-          Păi să nu ne-o fure cineva, adică mai mult ție...

-          De ce?

-          Păi... știi... e bună gospodină, frumoasă....

-          Ești pețitorul ei? - întreabă Pătrățel.

-          Nu... nu... - spune supărat Gogonel.

Fetele își termină conversația pe care au ținut-o în șoaptă și se retrag spre bucătărie. Pătrățel privește cum își iau telefoanele mobile cu ei. Oftează. Așteaptă câteva minute și-i face semn lui Gogonel să tacă, pornind spre bucătărie, dar la ușă se intersectează cu Gogoșar:

-          Ce faci?

-          Puțină mișcare - spune Pătrățel.

-          Continuă - zice Gogoșar. Las telefonul mobil aici ca să nu cadă ceva pe el.

-          Bine, bine. Am eu grijă de el - spune Pătrățel care-i ia telefonul repede din mână și se retrage în fotoliu.

Gogoșar se întoarce în bucătărie. Pătrățel se grăbește să folsoească telefonul vecinei dar se împotmolește la codul pin. Oftează, dar aude o voce în spatele lui:

-          Este anul nașterii mele - spune Gogoșar în timp ce Maimuțel râde și Gogonel este bulversat.

-          Vroiam să instalez o aplicație - se bâlbâie Pătrățel.

-          Știu, aplicația Anyoli.

-          Da... - spune Pătrățel.

-          Am instalat-o eu. De asemenea am activate atât datele mobile / WiFi-ul, cât și NFC-ul.

-          Și? - întreabă Pătrățel

-          Ce anume trebuia să se întâmple? - întreabă Maimuțel.

-          Trebuie apropiat colierul de telefon, și se va putea vizualiza un mesaj.

-          Așa este - încuviințează Gogoșar. Când am primit cadoul, am intrat pe site și am văzut că am primit un colier inteligent cu perle naturale.

Sursa foto: Anyoli

-          Știam eu că Gogoșar este o femeie inteligentă! - spune Pătrățel.

-          Apropo, mesajele odată citite, ele pot fi accesate și offline - spune Gogoșar.

-          Da, dar de ce spui la plural... a fost doar un singur mesaj! - se miră Pătrățel.

-          L-ai schimbat de trei ori. Am primit colierul ieri, iar de atunci am primit mai multe notificări de schimbare a mesajului.

-          Da, mesajele pot fi schimbate  în orice moment iar destinatarul va fi notificat în momentul în care mesajul s-a schimbat. Eu nu știam că l-ai primit așa repede. Acum văd și pe mobilul meu notificările când ai citit prima oară mesajele. Poți scrie mesaje scurte, lungi...

-          Ce mesaje au fost? - se interesează Gogonel.

-          Pentru cea mai bună gospodină, Pentru vecinica mea de aur, Pentru cea mai frumoasă femeie și- pe care o ador dar mi-e frică să-i spun , ultimul a fost primul mesaj - spune Gogoșar.

-          Vez, dacă ești bulversat, devii neatent - spune Maimuțel.

-          Abia acum înțeleg și eu câte ceva - spune Gogonel.

-          Poți face și tu la fel, un cadou inteligent. Mă gândesc că și Maimuțel ar trebui să primească ceva frumos ! - spune Pătrățel, iar liniștea se așterne din nou în încăpere. Ei îi plac pandantivele.



După câteva minute, fetele părăsesc camera și merg în bucătărie. Gogonel i se adresează lui Pătrățel :

-          Cum ai procedat cu cadoul ? Întreb pentru un prieten.

-          Simplu. Am accesat situl Anyoli, am ales bijuteria dorită pe care am pus-o în coșul de cumpărături de pe site și am încărcat mesajul meu special. Apropo, poți să încarci mesaje text, poză și chiar video. Eu am aflat de acest lucru de la un amic care este student la teologie. El a folosit ca mesaj un link cu un document din Biblie, astfel a transmis un mesaj de suflet pentru persoana iubită.

-          Interesant. Și trebuie încărcată o aplicație în telefon ?



-          Da, o găsești pe site pentru diferite tipuri de telefoane mobile, iar prin simpla atingere a cadoului, apare mesajul pe mobil.

-          Aha, este ca o scanare de produse la magazin, dar nu ca să plătești ci ca să răsplătești ! - spune Gogonel.

-          Dacă ai nevoie de ajutor, îmi spui și facem împreună - spune Pătrățel iar Gogonel face ochii mari.

-          Deci ca o concluzie - spune Gogonel. Aceste bijuterii sunt unice pentru că îmbină arta și tehnologia.

-          Da, este un concept patentat, iar pritrele semiprețioase au anumite simboluri - completează Pătrățel.

-          Da, de exemplu cel primit de Gogoșar este simbolul iubirii, a pasiunii - completează Maimuțel care apare cu Gogoșar. Apropo, știai că pe site se găsesc și inele inteligente pentru ocazii speciale?

 

Sursa foto: Anyoli

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.

 

 

 

duminică, 14 noiembrie 2021

Apa între tradiție și prestigiu

Oștenii se deplasează încet prin zona Transilvaniei. Oboseala îi cuprinde iar armata pare sleită de puteri, atât ca grup compact cât și individual. Se îndreaptă cu pași mărunți, dar sigur spre Rusia. După câțiva kilometri obositori, soldatul aflat în prima linie a trupei sună goarna. Oștenii se opresc și privesc spre râul care curge. Apa, atât de vitală vieții, se afla la doar câțiva pași de ei. Unii oșteni își abandonează obiectele personale și se deplasează pe jos sau călare spre apă. După ce și-au potolit setea, pot continua lupta din cadrul războiului ruso-otoman. Calendaristic, se aflau  în iarna anului 1806.

 

Muncitorii se aliniază și încep să de-a din mână în mână materialele de construcții din mașina care ajunsese cu greu la ei. Este anul 1819 iar construcția primului drum pavat dintre Miercurea Ciuc și Odorheeiul Secuiesc este aproape de finalizare. Ultimele pachete descărcate din mașină sunt sticlele de apă, care redau vitalitatea și energia constructorilor. Era apă adusă din zona situată în apropiere, între lanțul muntos al Carpaților Orientali, într-o depresiune situată la interferența Munților Giurgeului Munții Bistriței și Călimani, la o altitudine cuprinsă între 850–950 m.

 

Imperiul Habsburgic își pierde puterea și încet dar sigur, lasă loc unor alte perioade istorice. Un cărturar călătorește cu o raniță în spate spre locuri mai bune, dorind să participe și să scrie istoria. Se îndreaptă spre primele căi ferate construite cu mult efort de către oamenii din zona Depresiunii Borsec, care are o formă ovală și este cu vîrful orientat spre nord-est. Însetat, se oprește lângă râul care a potolit setea multor oameni, pentru că apa este cel mai important nutrient, reprezentând 60% din greutatea corpului uman.

 

Se aud focuri de armă, tancurile traversează agale zona din România, în timp ce focurile de mitralieră sunt tot mai intense, precum și oboseala datorită creșterii temperaturii. Soldații simt că sunt sleiți de putere, au temperatură și poate chiar febră. Trebuie să întâmpine dușmanul care este unul aprig. Natura îi ajută pe soldații români, aducând în fața lor, apa mult izbăvitoare. Românii vor trece dincolo de granița țării pentru a continua bătălia din Cel De-al Doilea Război Mondial.

 

Un grup de fete și băieți merg grăbiți prin pădurile din regiunea Transilvaniei, din România anului 2000. Sunt obosiți dar fericiți, grăbiți dar relaxați. Verdele natural îi îmbie spre satisfacerea dorințelor: recreerea într-o zona frumoasă, nepoluată. Au vizitat Peștera de Gheață, Grota Urșilor, Cetatea Bufnițelor și s-au odihnit în Poiana Zânelor. Pentru că se apropie noaptea, se grăbesc să-și găsească un loc de campare. Unii vor instala corturile, alții vor pleca să aducă apă minerală Borsec.

 

Mama strigă adunarea. Tatăl și cei doi copii vin în fugă pentru a servi cina în familie. În timp ce copiii se așează la masă iar mama aduce bucatele alese, tatăl se îndreaptă spre cămară, de unde revine cu obișnuitele sticle de apă minerală Borsec. Ei știu că trebuie să consume doi litri de apă pentru reglarea temperaturii organismului, menținerea echilibrului fluidelor și electroliților, menținerea echilibrului ph-ului și pentru sănătate. Apa este un foarte bun detoxifiant.. Tatăl își pregătește și paharul pentru vin, care însă va fi umplut pe jumătate cu apă minerală, pentru că apa este mai bună decât toate. După servirea mesei, familia se va retrage în living pentru a urmări un film nou lansat, realizat în anul 2021.

 

Mai multe generații, dar o singură istorie.

Istoria nu se repetă în totalitate, dar apa face parte din viața tuturor, atât la bine cât și la rău, pentru că fără apă, omul nu ar putea supraviețui. .

 


De 215 ani Borsec este pe mesele românilor, oferindu-le o apă de calitate. Apa Borsec este un produs 100% românesc ce poartă titlul de Regina Apelor Minerale, acordat încă din anul 1873. Izvorâtă din inima Borsecului, apa minerală a fost îmbuteliată industrial pentru prima dată în 1806, iar de atunci se oferă tuturor ca un strop de sănătate și puritate naturală. Borsec a obținut în repetate rânduri titlul de „Cel mai puternic brand românesc”, dar și cel de „Superbrand”, devenind în cei 215 ani una dintre valorile naționale și un brand apreciat de consumatori. Deci putem spune doar atât - Borsec, 215 de tradiție și prestigiu.


marți, 9 noiembrie 2021

Cafeneaua literară

 

Deseori auzim întrebarea referitoare la ce am face noi, dacă am avea bani? Dacă am accesa o sumă de bani pentru a ne deschide propria afacere, aceasta trebuie să fie unică și rentabilă în același timp. În mod normal răspunsurile sunt variate. Contează domeniul în care ne pricepem și mai ales cerința de pe piață.

Eu aș merge în zona de relaxare pentru oameni, pentru că după muncă este nevoie și de răsplată, de relaxare, de odihnă.

Dacă ar fi să deschid o afacere aș face o combinație între cultură și gastronomie.  De ce? Omul este dornic să mănânce bine și sănătos, iar timpul de așteptare nu trebuie să fie unul lung. Cum ar fi să vină clienții la un restaurant și să se oprească pentru o perioadă de timp, care este necesară preparării meniului de către bucătari profesioniști, într-o altă încăpere unde să servească aperitive și să se poată uita pe monitoare la diferite filmulețe alese de acestia? Nu avem nevoie decât de niște tablete și o conexiune de internet, cu link către paginile video. De asemenea, undeva într-un colțișor, pe o întindere mai mare, poate exista o zonă cu jucării pentru copiii clienților, ce se află în așteptare.

 

Sursa: GGM Gastro 

Pentru a atrage clienții, se poate organiza o încăpere numită cafeneaua literară. Acolo pot veni persoane dornice de cultură, care să citească diverse cărți, iar săptămânal se pot organiza chiar lansări de carte, unde autorul satisface nevoie de informare a publicului său.

Pentru partea culturală, cărțile se găsesc cu ușurință, pot fi donații sau achiziții de la diferite edituri. Cititori există cu certitudine, așa cum spunea William Lyon Phelps: „Există două tipuri de cititori: cei care citesc ca să-și amintească și cei care citesc ca să uite.”

În domeniul HoReCa, indiferent că este un restaurant, o pizzerie, o cofetărie, o cafenea, o firmă de catering, o cantină avem nevoie de echipamente profesionale de cea mai bună calitate și la cel mai avantajos preț.

Pentru bucătăria tradițională cu servire a la carte sunt necesare mese de lucru, un dulap de lucu, un dulap de depozitare, un cuptor de pizza, o fripteuza profesională și ustensile de gătit.

Sursa: GGM Gastro 


Bucătăaria trebuie să fie dotată și cu hota de perete pentru evacuarea fumului astfel încât să existe o atmosferă plăcută în locația unde gătitul este un câmp roditor iar bucătarul este un rege.

Fiind cunoscut că vara nu este ca iarna, iar căldura sufocante îi face pe clienți să-și dorească băuturi reci, tărie cu gheață, o mașină de gheață este mai mult decât utilă. Unii vin să bea șampanie, sărbătorind diferite evenimente.

Oricum, punctul de atracție îl reprezintă colțul literar. Oamenii vor fi dornici să servească o cafea aromată, preparată la unul dintre automatele de cafea  amplasate strategic lângă raftul cu cărți.

Așa cum se știe, dorința de cultură produce pe lângă sete și poftă de mâncare, astfel că un frigider bar și o vitrină frigorifică de prajituri sunt indispensabilă din încăpere. „Știi că tocmai ai terminat de citit o carte bună dacă după ce ai întors ultima pagină te simți ca și cum ai fi pierdut un bun prieten” spune Paul Sweeney iar Moliere a susținut pe drept cuvânt că: „Trebuie să mâncăm pentru a trăi, nu să trăim pentru a mânca.”

Sursa: GGM Gastro 


Toate aceste produse profesionale de bucătărie, achizionate la prețuri avantajoase de la GGM Gastro întregesc reușita unei afaceri.

GGM Gastro International este o companie înființată în anul 2004, în Gronau, Germania. La pornirea afacerii, erau doar 5 angajați, iar în prezent sunt 500 de angajați și mai multe puncte de lucru atât ăn Europa cât și în Asia.

GGM Gastro are ca deviză  „să reinventeze gastronomia în fiecare zi prin echipamente de cea mai înaltă calitate, fapt demonstrat de cei peste 350.000 de clienți mulțumiți”.

În luna februarie 2021 s-a deschis un punct de lucru și în România, cea care face accesibilă livrarea produselor de la furnizor către clienți în timp scurt.

 

Dacă stăm bine și ne gândim, omul în viață are două culturi: arta studiului și arta culinară, deci ar fi înțelept ca acestea să se îmbine în mod armonios, astfel încât clientul să se simtă cu adevărat stăpân pe situație și pe propriul să timp liber.

 

 

Omul care nu citește o carte este un om pierdut, iar un gurmand care mănâncă mult și prost este un obez!

Un om sănătos știe cum să aprecieze adevărate valori din viață, alege mereu să îmbine utilul cu plăcutul, artele între ele!

 

Cafeneaua lirică, cafeneaua literară! - o afacere de succes.

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.

 

 

 

luni, 8 noiembrie 2021

Irosind energia pe lucruri neplăcute

 

Făcând lucruri neplăcute, acceptându-le tacid, omul moare încet. Energia nu trebuie  îndreptată spre ceea ce este neplăcut, pentru că această energie...citește mai departe

 

marți, 2 noiembrie 2021

Uite mobila, nu-i mobila

 

Trosc! Nu cade nimic, doar o carte pe care o citeam. Soția mea a trecut cu viteză prin cameră, jonglând printre masă-dulap-sifonier și mi-a atins obiectul care mă aștepta. Sigur a spus în gândul:

-          Așa plină este casa asta!

Ea vrea să aibă spațiu, mai ales în sufragerie. Sunt de acord să-i fac pe plac și-i propun să decidă ea ce vrea să păstrăm și cum să aranjăm sufragerie.

După ce am stabilit acest amănunt, am fost fericit, putând pleca liniștit într-o delegație de cinci zile.

...

Când revin acasă, obosit și dornic de a petrece timp cu soția mea, deschid ușa în grabă și mă grăbesc spre bucătărie. Nu mirosea a mâncare dar eram conștient că acolo se află soția mea. Nu era. Am pornit spre dormitor, trecând uimitor de ușor prin sufragerie. Apăs butonul de la iluminat și rămân împietrit. Livingul era gol. Au venit hoții! Îmi iau repede telefonul ca să sun la poliție, moment în care apare soția mea zâmbitoare:

-          Îți place cum arată camera?

-          Ce s-a întâmplat?

-          Am donat tot mobilierul și acum putem să ne cumpărăm ce vrem, să ne amenajăm cu ne place.

Tac și înghit în sec. A ascultat de ceea ce i-am spus:

-          Nu am timp să umblu prin magazine să căutăm mobilă asortată și...

-          Nu-i nevoie.

-          Ai cumpărat deja?

-          Nu.

-          Atunci nu înțeleg.

-          Căutăm împreună, online, pe situl Biano Studio.     

-          Adică cum?

-          Hai să vezi. Uite aici un tutorial despre cum să-ți faci singur propriul proiect de living.



...

Proiectul pentru amenajarea living-ului este ușor de folosit. Utilizarea acestui instrument oferă facilitîți multiple precum: alegerea categoriilor de produse dorite, a brandurilor, a design-ului, a prețului optim și mai ales faptul că în spațiul virtual de lucru se pot organiza cele dorite, previzualizând de fapt ceea ce va fi după comanda produselor selectate.

 Primul pas în reprezintă crearea unui cont de utilizator pe situl Biano, etapă care se realizează în timp scurt, fie prin utilizarea unei adrese de mail și a unei parole, fie prin conectare cu rețeaua de socializare Facebook. După autentificare automată, situl oferă prin intermediul a 20 de pași modalitatea de utilizare a componentelor de proiect.



După selectarea pictogramei albastre din colțul dreapta sus, se apasă butonul „Creează un proiect nou”, apoi se setează vizibilitatea proiectului pe modul “Public” și amenajează spațiul virtual (încăperea) așa cum se dorește.



Folosind instrumentul de proiectare al living-ului, am putut alege mai multe variante de mobilier, culori și modele de canapele, covoare. Până la urmă ne-am decis la modelul adaptat la canapeau extensibilă Amsterdam, cu ladă de depozitare. Astfel se câștigă spațiu în două moduri. În lada de depozitare se pot pune mai multe lucruri care puteau ocupa spațiu în dulap. Canapeaua fiind extensibilă, ân cazul unor musafiri programați sau inoportuni, se poate deschide și devine un loc de odihnă plăcut.

Nu poate lipsi o comodă pentru televizor, un covor care să facă trecerea din hol spre canapeaua sufrageriei și nici o lampă discretă asortată, având becuri de culoare caldă.

Urmărind un film la televizor, se poate servi o cafea la o măsuță rustică care se asortează perfect cu un șemineu electric.

...

Orice experiență pornește de la evenimente inedite. A fost distractiv pentru că am verificat o multitudine de produse, variante și culori diferite. Folosind instrumentul de proiectare am putut observa ușurința de a fi designer de interior, dar și unele mici carențe.

Nu am putut atașa tapetul astfel încât toate celelalte obiecte din cameră să se afle în fața acestuia. O altă îmbunătățire care poate fi pentru un upgrade la instrumentul de proiectare este acela când la un proiect se selectează o categorie precum: living, baie, bucătărie, după adăugarea unui produs să nu trebuiască pentru o nouă căutare să se seteze din nou categoria: living, baie, bucătărie. Fiind un proiect salvat și alegându-se componentele pentru un anumit spațiu, categoria trebuie să rămână selectată.

Pe mine m-ar fi ajutat să pot selecta prin diferite filtre: categoria de produs și o serie de culori care să corespundă dorințelor mele. Mai exact, dacă aleg culoarea crem, toate obiectele necesare în cameră să fie recomandate și prezentate de culoare și de nuanță apropiată de crem. De asemenea, se poate realiza un calculator de costuri, astfel încât să se stabilească o sumă de investit, iar când aceasta se depăsește să apară un mesaj de informare.

Știu că văd doar ceea ce se poate îmbunătăți, dar fiind multe avantaje ale instrumentului de proiectare, acestea vor fi descoperite de cei care le folosesc.

Produsele fiind atât de vaste, am putut alege și stabili un buget de investiții. Se pot combina produsele astfel încât să existe cel puțin o variantă optimă.

 Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.