cluc24

marți, 9 noiembrie 2021

Cafeneaua literară

 

Deseori auzim întrebarea referitoare la ce am face noi, dacă am avea bani? Dacă am accesa o sumă de bani pentru a ne deschide propria afacere, aceasta trebuie să fie unică și rentabilă în același timp. În mod normal răspunsurile sunt variate. Contează domeniul în care ne pricepem și mai ales cerința de pe piață.

Eu aș merge în zona de relaxare pentru oameni, pentru că după muncă este nevoie și de răsplată, de relaxare, de odihnă.

Dacă ar fi să deschid o afacere aș face o combinație între cultură și gastronomie.  De ce? Omul este dornic să mănânce bine și sănătos, iar timpul de așteptare nu trebuie să fie unul lung. Cum ar fi să vină clienții la un restaurant și să se oprească pentru o perioadă de timp, care este necesară preparării meniului de către bucătari profesioniști, într-o altă încăpere unde să servească aperitive și să se poată uita pe monitoare la diferite filmulețe alese de acestia? Nu avem nevoie decât de niște tablete și o conexiune de internet, cu link către paginile video. De asemenea, undeva într-un colțișor, pe o întindere mai mare, poate exista o zonă cu jucării pentru copiii clienților, ce se află în așteptare.

 

Sursa: GGM Gastro 

Pentru a atrage clienții, se poate organiza o încăpere numită cafeneaua literară. Acolo pot veni persoane dornice de cultură, care să citească diverse cărți, iar săptămânal se pot organiza chiar lansări de carte, unde autorul satisface nevoie de informare a publicului său.

Pentru partea culturală, cărțile se găsesc cu ușurință, pot fi donații sau achiziții de la diferite edituri. Cititori există cu certitudine, așa cum spunea William Lyon Phelps: „Există două tipuri de cititori: cei care citesc ca să-și amintească și cei care citesc ca să uite.”

În domeniul HoReCa, indiferent că este un restaurant, o pizzerie, o cofetărie, o cafenea, o firmă de catering, o cantină avem nevoie de echipamente profesionale de cea mai bună calitate și la cel mai avantajos preț.

Pentru bucătăria tradițională cu servire a la carte sunt necesare mese de lucru, un dulap de lucu, un dulap de depozitare, un cuptor de pizza, o fripteuza profesională și ustensile de gătit.

Sursa: GGM Gastro 


Bucătăaria trebuie să fie dotată și cu hota de perete pentru evacuarea fumului astfel încât să existe o atmosferă plăcută în locația unde gătitul este un câmp roditor iar bucătarul este un rege.

Fiind cunoscut că vara nu este ca iarna, iar căldura sufocante îi face pe clienți să-și dorească băuturi reci, tărie cu gheață, o mașină de gheață este mai mult decât utilă. Unii vin să bea șampanie, sărbătorind diferite evenimente.

Oricum, punctul de atracție îl reprezintă colțul literar. Oamenii vor fi dornici să servească o cafea aromată, preparată la unul dintre automatele de cafea  amplasate strategic lângă raftul cu cărți.

Așa cum se știe, dorința de cultură produce pe lângă sete și poftă de mâncare, astfel că un frigider bar și o vitrină frigorifică de prajituri sunt indispensabilă din încăpere. „Știi că tocmai ai terminat de citit o carte bună dacă după ce ai întors ultima pagină te simți ca și cum ai fi pierdut un bun prieten” spune Paul Sweeney iar Moliere a susținut pe drept cuvânt că: „Trebuie să mâncăm pentru a trăi, nu să trăim pentru a mânca.”

Sursa: GGM Gastro 


Toate aceste produse profesionale de bucătărie, achizionate la prețuri avantajoase de la GGM Gastro întregesc reușita unei afaceri.

GGM Gastro International este o companie înființată în anul 2004, în Gronau, Germania. La pornirea afacerii, erau doar 5 angajați, iar în prezent sunt 500 de angajați și mai multe puncte de lucru atât ăn Europa cât și în Asia.

GGM Gastro are ca deviză  „să reinventeze gastronomia în fiecare zi prin echipamente de cea mai înaltă calitate, fapt demonstrat de cei peste 350.000 de clienți mulțumiți”.

În luna februarie 2021 s-a deschis un punct de lucru și în România, cea care face accesibilă livrarea produselor de la furnizor către clienți în timp scurt.

 

Dacă stăm bine și ne gândim, omul în viață are două culturi: arta studiului și arta culinară, deci ar fi înțelept ca acestea să se îmbine în mod armonios, astfel încât clientul să se simtă cu adevărat stăpân pe situație și pe propriul să timp liber.

 

 

Omul care nu citește o carte este un om pierdut, iar un gurmand care mănâncă mult și prost este un obez!

Un om sănătos știe cum să aprecieze adevărate valori din viață, alege mereu să îmbine utilul cu plăcutul, artele între ele!

 

Cafeneaua lirică, cafeneaua literară! - o afacere de succes.

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu