Deseori auzim întrebarea
referitoare la ce am face noi, dacă am avea bani? Dacă am accesa o sumă de bani
pentru a ne deschide propria afacere, aceasta trebuie să fie unică și rentabilă
în același timp. În mod normal răspunsurile sunt variate. Contează domeniul în
care ne pricepem și mai ales cerința de pe piață.
Eu aș merge în zona de relaxare
pentru oameni, pentru că după muncă este nevoie și de răsplată, de relaxare, de
odihnă.
Dacă ar fi să deschid o
afacere aș face o combinație între cultură și gastronomie. De ce? Omul este dornic să mănânce bine și
sănătos, iar timpul de așteptare nu trebuie să fie unul lung. Cum ar fi să vină
clienții la un restaurant și să se oprească pentru o perioadă de timp, care
este necesară preparării meniului de către bucătari profesioniști, într-o altă
încăpere unde să servească aperitive și să se poată uita pe monitoare la
diferite filmulețe alese de acestia? Nu avem nevoie decât de niște tablete și o
conexiune de internet, cu link către paginile video. De asemenea, undeva
într-un colțișor, pe o întindere mai mare, poate exista o zonă cu jucării
pentru copiii clienților, ce se află în așteptare.
Pentru a atrage clienții, se
poate organiza o încăpere numită cafeneaua literară. Acolo pot veni persoane
dornice de cultură, care să citească diverse cărți, iar săptămânal se pot
organiza chiar lansări de carte, unde autorul satisface nevoie de informare a
publicului său.
Pentru partea culturală,
cărțile se găsesc cu ușurință, pot fi donații sau achiziții de la diferite
edituri. Cititori există cu certitudine, așa cum spunea William Lyon Phelps: „Există
două tipuri de cititori: cei care citesc ca să-și amintească și cei care citesc
ca să uite.”
În domeniul HoReCa, indiferent
că este un restaurant, o pizzerie, o cofetărie, o cafenea, o firmă de catering,
o cantină avem nevoie de echipamente profesionale de cea mai bună calitate și
la cel mai avantajos preț.
Pentru bucătăria tradițională
cu servire a la carte sunt necesare mese de lucru, un dulap de lucu, un dulap de
depozitare, un cuptor de pizza,
o fripteuza profesională și ustensile
de gătit.
Bucătăaria trebuie să fie dotată
și cu hota de perete pentru evacuarea
fumului astfel încât să existe o atmosferă plăcută în locația unde gătitul este
un câmp roditor iar bucătarul este un rege.
Fiind cunoscut că vara nu este
ca iarna, iar căldura sufocante îi face pe clienți să-și dorească băuturi reci,
tărie cu gheață, o mașină de gheață
este mai mult decât utilă. Unii vin să bea șampanie, sărbătorind diferite
evenimente.
Oricum, punctul de atracție îl
reprezintă colțul literar. Oamenii vor fi dornici să servească o cafea aromată,
preparată la unul dintre automatele de cafea amplasate strategic lângă raftul cu cărți.
Așa cum se știe, dorința de
cultură produce pe lângă sete și poftă de mâncare, astfel că un frigider bar și o vitrină frigorifică de prajituri sunt indispensabilă din încăpere.
„Știi că tocmai ai terminat de citit o carte bună dacă după ce ai întors ultima
pagină te simți ca și cum ai fi pierdut un bun prieten” spune Paul Sweeney iar
Moliere a susținut pe drept cuvânt că: „Trebuie să mâncăm pentru a trăi, nu să
trăim pentru a mânca.”
Toate aceste produse
profesionale de bucătărie, achizionate la prețuri avantajoase de la GGM Gastro întregesc reușita unei afaceri.
GGM Gastro International este
o companie înființată în anul 2004, în Gronau, Germania. La pornirea afacerii,
erau doar 5 angajați, iar în prezent sunt 500 de angajați și mai multe puncte
de lucru atât ăn Europa cât și în Asia.
GGM Gastro are ca deviză „să reinventeze gastronomia în fiecare zi prin
echipamente de cea mai înaltă calitate, fapt demonstrat de cei peste 350.000 de
clienți mulțumiți”.
În luna februarie 2021 s-a
deschis un punct de lucru și în România, cea care face accesibilă livrarea
produselor de la furnizor către clienți în timp scurt.
Dacă stăm bine și ne gândim,
omul în viață are două culturi: arta studiului și arta culinară, deci ar fi
înțelept ca acestea să se îmbine în mod armonios, astfel încât clientul să se
simtă cu adevărat stăpân pe situație și pe propriul să timp liber.
Omul care nu citește o carte
este un om pierdut, iar un gurmand care mănâncă mult și prost este un obez!
Un om sănătos știe cum să
aprecieze adevărate valori din viață, alege mereu să îmbine utilul cu plăcutul,
artele între ele!
Cafeneaua lirică, cafeneaua
literară! - o afacere de succes.
Acest articol a fost scris
pentru SuperBlog 2021.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu