cluc24

marți, 2 noiembrie 2021

Uite mobila, nu-i mobila

 

Trosc! Nu cade nimic, doar o carte pe care o citeam. Soția mea a trecut cu viteză prin cameră, jonglând printre masă-dulap-sifonier și mi-a atins obiectul care mă aștepta. Sigur a spus în gândul:

-          Așa plină este casa asta!

Ea vrea să aibă spațiu, mai ales în sufragerie. Sunt de acord să-i fac pe plac și-i propun să decidă ea ce vrea să păstrăm și cum să aranjăm sufragerie.

După ce am stabilit acest amănunt, am fost fericit, putând pleca liniștit într-o delegație de cinci zile.

...

Când revin acasă, obosit și dornic de a petrece timp cu soția mea, deschid ușa în grabă și mă grăbesc spre bucătărie. Nu mirosea a mâncare dar eram conștient că acolo se află soția mea. Nu era. Am pornit spre dormitor, trecând uimitor de ușor prin sufragerie. Apăs butonul de la iluminat și rămân împietrit. Livingul era gol. Au venit hoții! Îmi iau repede telefonul ca să sun la poliție, moment în care apare soția mea zâmbitoare:

-          Îți place cum arată camera?

-          Ce s-a întâmplat?

-          Am donat tot mobilierul și acum putem să ne cumpărăm ce vrem, să ne amenajăm cu ne place.

Tac și înghit în sec. A ascultat de ceea ce i-am spus:

-          Nu am timp să umblu prin magazine să căutăm mobilă asortată și...

-          Nu-i nevoie.

-          Ai cumpărat deja?

-          Nu.

-          Atunci nu înțeleg.

-          Căutăm împreună, online, pe situl Biano Studio.     

-          Adică cum?

-          Hai să vezi. Uite aici un tutorial despre cum să-ți faci singur propriul proiect de living.



...

Proiectul pentru amenajarea living-ului este ușor de folosit. Utilizarea acestui instrument oferă facilitîți multiple precum: alegerea categoriilor de produse dorite, a brandurilor, a design-ului, a prețului optim și mai ales faptul că în spațiul virtual de lucru se pot organiza cele dorite, previzualizând de fapt ceea ce va fi după comanda produselor selectate.

 Primul pas în reprezintă crearea unui cont de utilizator pe situl Biano, etapă care se realizează în timp scurt, fie prin utilizarea unei adrese de mail și a unei parole, fie prin conectare cu rețeaua de socializare Facebook. După autentificare automată, situl oferă prin intermediul a 20 de pași modalitatea de utilizare a componentelor de proiect.



După selectarea pictogramei albastre din colțul dreapta sus, se apasă butonul „Creează un proiect nou”, apoi se setează vizibilitatea proiectului pe modul “Public” și amenajează spațiul virtual (încăperea) așa cum se dorește.



Folosind instrumentul de proiectare al living-ului, am putut alege mai multe variante de mobilier, culori și modele de canapele, covoare. Până la urmă ne-am decis la modelul adaptat la canapeau extensibilă Amsterdam, cu ladă de depozitare. Astfel se câștigă spațiu în două moduri. În lada de depozitare se pot pune mai multe lucruri care puteau ocupa spațiu în dulap. Canapeaua fiind extensibilă, ân cazul unor musafiri programați sau inoportuni, se poate deschide și devine un loc de odihnă plăcut.

Nu poate lipsi o comodă pentru televizor, un covor care să facă trecerea din hol spre canapeaua sufrageriei și nici o lampă discretă asortată, având becuri de culoare caldă.

Urmărind un film la televizor, se poate servi o cafea la o măsuță rustică care se asortează perfect cu un șemineu electric.

...

Orice experiență pornește de la evenimente inedite. A fost distractiv pentru că am verificat o multitudine de produse, variante și culori diferite. Folosind instrumentul de proiectare am putut observa ușurința de a fi designer de interior, dar și unele mici carențe.

Nu am putut atașa tapetul astfel încât toate celelalte obiecte din cameră să se afle în fața acestuia. O altă îmbunătățire care poate fi pentru un upgrade la instrumentul de proiectare este acela când la un proiect se selectează o categorie precum: living, baie, bucătărie, după adăugarea unui produs să nu trebuiască pentru o nouă căutare să se seteze din nou categoria: living, baie, bucătărie. Fiind un proiect salvat și alegându-se componentele pentru un anumit spațiu, categoria trebuie să rămână selectată.

Pe mine m-ar fi ajutat să pot selecta prin diferite filtre: categoria de produs și o serie de culori care să corespundă dorințelor mele. Mai exact, dacă aleg culoarea crem, toate obiectele necesare în cameră să fie recomandate și prezentate de culoare și de nuanță apropiată de crem. De asemenea, se poate realiza un calculator de costuri, astfel încât să se stabilească o sumă de investit, iar când aceasta se depăsește să apară un mesaj de informare.

Știu că văd doar ceea ce se poate îmbunătăți, dar fiind multe avantaje ale instrumentului de proiectare, acestea vor fi descoperite de cei care le folosesc.

Produsele fiind atât de vaste, am putut alege și stabili un buget de investiții. Se pot combina produsele astfel încât să existe cel puțin o variantă optimă.

 Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu