cluc24

duminică, 28 noiembrie 2021

Grija fața de ceea ce ne reprezintă

 

Mă plimb prin apartament așteptând ca soția mea să-și termine ritualul de înfrumusețare. Ies pe balcon și privesc spre copacii dezgoliți. Aud voci în casă și intru repede în sufragerie. Nimic. Se pare că am halucinații.

Ușa de la baie se deschide iar soția mea îmi strigă:

-          Mergi și deschide ușa!

-          Păi ai deschis tu ușa de la baie.

-          Faci mișto?

-          Nu... ce ușă?

-          De la intrare.

Mă duc spre ușa de la intrare și mă uit în jur. Nimeni. Oftez, însă văd un om pe scări care-mi face cu mâna. Uitându-mă după el, văd un colet imens pe scări. Aha! E probabil un curier. Iau cutia și oftez speriat. Ce grea este.

Sursa foto: Album personal


-          Adu-m cutia! - strigă soția mea.

-          Credeam că trebuie dus în beci...

-          Nu! Sunt produse de la Farmec!

-          A, perfect. Deci mâine nu mai mergem la magazin.

-          Ba da. În cutie sunt produse pentru tine.

-          Da?

-          Da, sunt produse de curățenie. Vine Crăciunul și ai spus că te ocupi de curățenie!

-          Da... dar era o metaforă - spun eu încet. De ce nu ai comandat și produsele de înfrumusețare oline?

-          Păi și cum duc recipiente goale la Farmec? Când le înapoiez primesc și un cadou.

-          Ce? Cum?

-          Da, frumusețea exterioară ține de noi, dar nu trebuie să uităm să ne protejăm mediul.  „Am grijă de natură așa cum am grijă de mine”.

Mai multe nu spun pentru că mă apuc să desfac coletul. Iau primul produs, care este pentru curațat podele.... Hm sunt cam multe, doar nu vrea să spăl toată clădirea blocului? Este adevărat că femeia de serviciu vine doar o dată pe săptămână...

Sursa foto: Album personal

Între timp găsesc în cutie: soluție pentru geamuri, pentru aragaz, pentru vase, pentru mâni, promoții în diferite pliculețe, deci cam tot ce trebuie într-o casă.

Între timp sună alarma de la telefon. Este timpul să plec. Mă îmbrac repede, iau pungile abandonate de mine în seara anterioară pe balcon și mă grăbesc spre ieșire salutând cu mâna pe soția mea care vorbea la telefon.

În timp ce ies pe alee, în fața blocului, mă întâlnesc ca de obicei cu vecinul meu de la parter. Îl salut repede, însă acesta mă oprește:

-          Tot vroiam să te întreb, ce tot duci în pungile alea imense?

-          Este gunoiul sortat: plastic, hârtie, pet-uri, sticle. Hai că pierd autobuzul! Toate bune.

Vecinul mă privește uimit. Nu înțelegea cum duc eu gunoiul, într-o direcție total opusă ghenei de lângă scara blocului. Ce nu știa el era faptul că duceam gunoiul în altă locație, mai departe cu vreo 300 de metri, unde salubritatea avea containere specifice pentru diferite tipuri de deșeuri.

 

În timp ce-mi opresc laptopul apăsând butonul on/off de la prelungitorul din care era alimentat, aud telefonul mobil ți observ că mă sună soția mea. Nu apuc să răspund, astfel că-mi conectez internetul pentru a vedea eventualul mesaj primit. Mă informa că nu poate ajunge la un magazin Farmec de unde trebuia să ridice niște produse și să returneze recipientele folosite. Îi răspund tot printr-un mesaj, că mă voi ocupa eu de problemă, urmând să trec pe acasă.

Zis și făcut. În 30 de minute ajjung în fața blocului de unde preiau recipientul de curațat podele abandonat de către femeia de serviciu, bidon care se golise și urc în apartament. Încep să mă spăl pe dinți, oprind-pornind apa pentru clătire conform unuia dintre cele 10 modalități de a economisi energia astfel încât să ajut natura și mediul în luptă cu poluarea.

După ce sunt gata mă uit pe lista de cumpărături: Apă Micelară Bifazică,  cremă hidratantă, șampon antimătreață, șampon anticădere, fond de ten, gel de duș, deodorant și dezinfectant pentru mâini. Pe listă nu sunt produse de curățenie, pentru că avem destule, livrate deja de dimineață.


Sursa foto: Farmec

Îmi iau punga cu ambalejele produselor de îngrijire personală și de curățenie a casei care erau goale și mă pregătesc de plecare. Pe mășuță văd un recipient uitat de soția mea, de la apă micelară. Curios din fire, încep să studiez eticheta și aflu că se folosește pentru curățarea tenului normal cu ușoară tendință de uscare și îndepărtează inclusiv machiajul waterproof pentru că conține Ulei natural de Trandafir Sălbatic.  Este de asemenea un produs testat dermatologic și are rezultate dovedite, doar face parte din brandul  Gerovital – Doctor în frumusețe.

Înainte să ies pe ușă, mă întorc în baie și-mi arunc o privire în dulăpiorul de deasupra chiuvetei și constat că am avut intuiție, spuma de ras Sensitive Gerovital Men era pe terminate. Pentru a nu risipi timpul și produsul, mă opresc pentru a mă bărbieri, ca să golesc și recipientul respectiv. În cinci minute, micuță barbă dispare iar pielea se împroșpătează și se relaxează fără a avea iritații, iar deși am pielea subțire și sensibilă o simt protejată 100%.. Îmi aplic cu ușurință balsamul după ras și mă simt perfect. Spuma de ras este un produs românesc de calitate.

 



 

Înainte de a pleca verific dacă borșeta primită cadou, modelul Gerovital Men are toate componentele complete: gel de duș revigorant, spuma de ras mentol și balsamul după ras.  Da, toate sunt în regulă, deci pot porni spre îndeplinarea sarcinilor primite de la sotia mea, dar nu înainte de a verifica dacă am închis apa, am stins lumina și am pus centrala pe o temperatura mai joasă.

Pot spune că sunt mulțumit de realizările mele de astăzi, dar de mâine mă așteaptă produsele de curațenie ca să încep treaba... Nu cred că va fi o problemă, dacă ai ceea ce-ți trebuie totul se rezolvă. Nu există probleme fără soluții.

Auăleo, apare soția mea în depărtare. Trebuie să mă ascund că o să mă întrebe de ce am întârziat! Nu pot să-i spun că m-am bărbierit că cine știe ce gânduri îi trec prin minte...

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.




2 comentarii: