cluc24

duminică, 14 noiembrie 2021

Apa între tradiție și prestigiu

Oștenii se deplasează încet prin zona Transilvaniei. Oboseala îi cuprinde iar armata pare sleită de puteri, atât ca grup compact cât și individual. Se îndreaptă cu pași mărunți, dar sigur spre Rusia. După câțiva kilometri obositori, soldatul aflat în prima linie a trupei sună goarna. Oștenii se opresc și privesc spre râul care curge. Apa, atât de vitală vieții, se afla la doar câțiva pași de ei. Unii oșteni își abandonează obiectele personale și se deplasează pe jos sau călare spre apă. După ce și-au potolit setea, pot continua lupta din cadrul războiului ruso-otoman. Calendaristic, se aflau  în iarna anului 1806.

 

Muncitorii se aliniază și încep să de-a din mână în mână materialele de construcții din mașina care ajunsese cu greu la ei. Este anul 1819 iar construcția primului drum pavat dintre Miercurea Ciuc și Odorheeiul Secuiesc este aproape de finalizare. Ultimele pachete descărcate din mașină sunt sticlele de apă, care redau vitalitatea și energia constructorilor. Era apă adusă din zona situată în apropiere, între lanțul muntos al Carpaților Orientali, într-o depresiune situată la interferența Munților Giurgeului Munții Bistriței și Călimani, la o altitudine cuprinsă între 850–950 m.

 

Imperiul Habsburgic își pierde puterea și încet dar sigur, lasă loc unor alte perioade istorice. Un cărturar călătorește cu o raniță în spate spre locuri mai bune, dorind să participe și să scrie istoria. Se îndreaptă spre primele căi ferate construite cu mult efort de către oamenii din zona Depresiunii Borsec, care are o formă ovală și este cu vîrful orientat spre nord-est. Însetat, se oprește lângă râul care a potolit setea multor oameni, pentru că apa este cel mai important nutrient, reprezentând 60% din greutatea corpului uman.

 

Se aud focuri de armă, tancurile traversează agale zona din România, în timp ce focurile de mitralieră sunt tot mai intense, precum și oboseala datorită creșterii temperaturii. Soldații simt că sunt sleiți de putere, au temperatură și poate chiar febră. Trebuie să întâmpine dușmanul care este unul aprig. Natura îi ajută pe soldații români, aducând în fața lor, apa mult izbăvitoare. Românii vor trece dincolo de granița țării pentru a continua bătălia din Cel De-al Doilea Război Mondial.

 

Un grup de fete și băieți merg grăbiți prin pădurile din regiunea Transilvaniei, din România anului 2000. Sunt obosiți dar fericiți, grăbiți dar relaxați. Verdele natural îi îmbie spre satisfacerea dorințelor: recreerea într-o zona frumoasă, nepoluată. Au vizitat Peștera de Gheață, Grota Urșilor, Cetatea Bufnițelor și s-au odihnit în Poiana Zânelor. Pentru că se apropie noaptea, se grăbesc să-și găsească un loc de campare. Unii vor instala corturile, alții vor pleca să aducă apă minerală Borsec.

 

Mama strigă adunarea. Tatăl și cei doi copii vin în fugă pentru a servi cina în familie. În timp ce copiii se așează la masă iar mama aduce bucatele alese, tatăl se îndreaptă spre cămară, de unde revine cu obișnuitele sticle de apă minerală Borsec. Ei știu că trebuie să consume doi litri de apă pentru reglarea temperaturii organismului, menținerea echilibrului fluidelor și electroliților, menținerea echilibrului ph-ului și pentru sănătate. Apa este un foarte bun detoxifiant.. Tatăl își pregătește și paharul pentru vin, care însă va fi umplut pe jumătate cu apă minerală, pentru că apa este mai bună decât toate. După servirea mesei, familia se va retrage în living pentru a urmări un film nou lansat, realizat în anul 2021.

 

Mai multe generații, dar o singură istorie.

Istoria nu se repetă în totalitate, dar apa face parte din viața tuturor, atât la bine cât și la rău, pentru că fără apă, omul nu ar putea supraviețui. .

 


De 215 ani Borsec este pe mesele românilor, oferindu-le o apă de calitate. Apa Borsec este un produs 100% românesc ce poartă titlul de Regina Apelor Minerale, acordat încă din anul 1873. Izvorâtă din inima Borsecului, apa minerală a fost îmbuteliată industrial pentru prima dată în 1806, iar de atunci se oferă tuturor ca un strop de sănătate și puritate naturală. Borsec a obținut în repetate rânduri titlul de „Cel mai puternic brand românesc”, dar și cel de „Superbrand”, devenind în cei 215 ani una dintre valorile naționale și un brand apreciat de consumatori. Deci putem spune doar atât - Borsec, 215 de tradiție și prestigiu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu