cluc24

vineri, 16 octombrie 2020

Un colț de Rai

 

Oamenii sunt doar niște călători prin propria lor viață. Fiecare persoană își impune un anumit țel urmărind apoi realizarea obiectivelor care stau la baza gândirii și a percepției despre viață.

Viața este ca un puzzle. Noi trăim și ne concentrăm activitatea astfel încât să dăm un sens pozitiv vieții noastre, la fel cum la jocurile de puzzle combinăm diferite piese care să formeze acel întreg care reprezintă reușita.

Mie îmi place să scriu, să gândesc și să-mi imaginez anumite lucruri, fapte, evenimente, pornind doar de la o simplă imagine sau inspirație.

Viața unui blogger nu este ușoară. Dacă bloggingul este făcut din pasiune, atunci bloggerul trebuie să se descurce și în viața de zi cu zi.

Un blogger trebuie să-și înceapă această carieră dar să nu uite niciodată de unde a început, indiferent că se ridică sau cade... Viața uneori nu este dreaptă dar trebuie să rezistăm și să ne impunem. Dacă am pierdut, continuăm, iar dacă am câștigat, continuăm, căci totul este o luptă.

Un blogger trebuie să fie obiectiv și mai ales să nu se implice în problemele pe care nu le cunoaște. Fiecare articol de pe blog, necesită muncă de cercetare, studiu, nimic nu este lăsat la voia întâmplării, pentru că nici viața nu este un hazard.

Când un blogger prezintă anumite produse, nu trebuie să le ridice în slăvi ci doar să le prezinte, iar publicul său va fi conștient și capabil să perceapă informația așa precum  o dorește.

Un blogger trebuie să se implice în activități sociale. Nu trebuie să-i neglijăm pe cei de lângă noi, persoane sau pur și simplu natura, pentru că de fapt, acestea sunt esența și relația noastră cu viața în general. Dacă nu ne implicăm în salvarea naturii, a planetei, a pădurilor, degeaba încercăm să realizăm lucruri mari, pentru că în timp, o dată cu degradarea mediului înconjurător, toate vor deveni mici și nesemnificative. De câte ori, un amănunt nesemnificativ, nu a avut un rol important în viața noastră?

Fiecare secundă, fiecare moment este o provocare a vieții. Eu am decis ca până la anul, să fiu o persoană care să vadă doar partea pozitivă a lucrurilor și indiferent de problemele care apar, să tratez fiecare situație cu umor. Din acest motiv, blogul meu este unul comic și haios. Despre primii pași în blogging, am scris în alt articol.

Indiferent de munca depusă, omul trebuie să se regăsească pe sine. Pentru aceasta, trebuie să aibă cel puțin câteva momente doar pentru el. Eu am colțișor al meu, în care mă relaxez.

Liniștea sufletească o regăsesc în patru obiecte care nu-mi pot lipsi, pentru că aș simți gol în suflet. Deci, dacă m-ar întreba cineva care ar fi cele trei obiecte pe care le-aș lua pe o insulă pustie, aș negocia că numărul acestora să fie patru. Aici mă refer la obiecte, nu la persoanele dragi din viața mea.

Primul obiect, aflat într-un colțișor al camerei îl reprezintă biroul meu care este alcătuit din două piese esențiale: măsuța cu dulăîpior din pal melaminat și un scaun directorial (confecționat din piele ecologică, reglabil, negru).

Biroul în formă de L este spațios, fiind dotat cu două rafturi pe care sunt depozitate agende (ce conțin schițe și idei de articole), bibliorafturi, o cană cu pixuri și diferite componente electronice (hard-disk extern, stick USB, imprimantă).

Scaunul este confortabil și permite diferite reglaje astfel încât să mă simt bine în orice poziție, fie că mă uit la televizorul care este amplasat pe peretele din față, cât și dacă lucrez pe laptopul amplasat pe măsuța de birou. Televizorul și laptopul sunt celelalte două obiecte care-mi oferă plăcere și relaxare.



Al patrulea obiect care mă ajută să-mi găsesc inspirația este un loc în care-mi place să lenevesc când am timp. Este vorba de canapeaua extensibilă Futuro, realizată din piele ecologică, maro wenge. Canapeaua are o ladă de depozitare și nu ocupă mult spațiu.



În cazul în care nu-mi vine inspirația, ci mă vizitează doar Moș Ene, canapeaua oferă un loc minunat pentru odihnă. De multe ori am adormit pe canapea și am fost trezit pur și simplu de inspirație, de o muză a somnului. Canapeaua este una din piesele de mobilier fundamentale care-mi influențează confortul personal și designul locuinței.

Indiferent că ceea ce facem este un lucru plăcut sau plictisitor, trebuie să avem un loc drag, un colțișor al răsfățului...

Cei care citesc aceste rânduri, fără să-și de-a seama, zâmbesc și se gândesc la propriul lor colțișor de Rai.

Nu a trebuit să umblu de bezmetic prin magazine fizice ca să-mi caut această mobilă, pentru că m-am folosit pur și simplu de tehnologie, adică de motorul de căutare FAVI.ro. Folosind acest motor de căutare nu mai este necesar să accesăm diferite magazine online pentru a găsi produsele dorite, ci am putut alege cu ușurință mobila în funcție de stilul, culoarea, prețul și materialul dorit.



Dacă tot avansează tehnologia, poate vom ajunge ca ansamblarea mobilierului să se realizeze fără implicarea omului, a cumpărătorului, doar cu o aplicație prin WI-FI!

Nu conștientizăm astăzi ce va fi mâine, dar putem să ne implicăm în deciziile noastre care ne influențează viitorul.

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2020, iar imaginile au fost preluate cu ajutorul motorului de căutare mobilă :

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu