cluc24

sâmbătă, 4 august 2018

VIAță mai ușoară pentru bolnavii de cancer


Cancerul sau tumoarea malignă reprezintă o boală care are ca efect dezvoltarea anormală a celulelor ce se răspândesc și invadează alte părți ale corpului. Fumatul și obezitatea sunt cauzele principale ale acumulării acestei boli. Lipsa de activitate fizică duce la obezitate și cumulat cu consumul excesiv de alcool poate influența apariția bolii.
Consumul de legume, fructe și cereale integrale previn apariția bolii. Aceste informații concrete mulți le cunosc dar puțini le aplică din diferite motive: nepăsare, uitare, lipsă de timp sau scepticism.
În momentul când apare boala, este ca și cum ar fi căzut cerul și s-ar fi deschis o gaură neagră unde bolnavul trebuie să se descurce singur. Oamenii sunt prietenoși în general dar activitatea intensă și stressantă pe care o au zi de zi, încet dar sigur îi îndepărtează de semenii lor. Cei care suferă de cancer refuză comunicarea cu cei din jur de teama de a nu fi respinși, fapt care se poate întâmpla în orice circumstanțe pentru că omul este o ființă imprevizibilă.
Așa cum au apărut terapiile de grup pentru diverse capricii ce au devenit vicii, așa a fost impetuos necesară crearea unei terapii consultative pentru cei ce au cancer. În sprijinul acestora, Asociația Little People a venit cu o modalitate de comunicare și interacțiune ideală. Această modalitate de comunicare se realizează cu ajutorul aplicației VIA:
VIA este prima aplicaţie mobilă destinată tinerilor adulţi afectaţi de cancer din România. Această aplicație este una importantă pentru tinerii bolnavi de cancer și/sau supravieţuitori de cancer cu vârsta cuprinsă între 18-39 de ani, pentru care sistemul de sănătate şi îngrijire din România nu este încă pregătit.
Aplicația mobilă VIA, produsă de Asociația Little People pune accentul pe comunicare., fiind concepută şi creată astfel încât utilizatorii să poată întreba orice, să aibă curajul atingerii subiectelor tabu, să se conecteze cu alți tineri care au trecut prin experienţe similare, să găsească stâlpii necesari propriei auto-susțineri.
Aplicaţia se poate utiliza de către tinerii adulţi bolnavi de cancer, cu vârsta cuprinsă între 18-39 de ani. Unul dintre beneficii este faptul că le oferă tinerilor un spaţiu securizat, virtual, în care să poată comunica între ei, să își poată împărtăși experiența liberi, să pună întrebări și să afle răspunsuri de la persoane care au trecut prin același tratament.
De asemenea, se pot lega prietenii cu persoane față de care nu există o teamă de a fi respinși și care îi înțeleg oferindu-le aceea siguranță că nu sunt singuri în lupta lor. Cu cât vor cunoaște mai multe detalii despre boala cu care se confruntă, cu atât se vor simți mai siguri și mai puternici. Aplicația este disponibilă tuturor tinerilor adulți afectați de cancer din toate centrele de tratament din țară și poate fi descărcată gratuit din AppStore sau Google Play.
Totul trebuie privit în perspectivă, cu speranță ți optimism. Înainte de a vedea ambalajul unui produs, trebuie să dorim conținutul, deci nu trebuie să privim înfățișarea omului ci doar să-i înțelegem sufletul. Nu contează cum arăți ci doar ce ai în minte și felul în care gândești!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu