cluc24

luni, 6 august 2018

Aniversare dublă, de două ori 50


Încep să mă agit. Scorul este... poc! Deschid ochii și constat mai multe lucruri, cu stupoare: sunt pe jos, meciul de fotbal a fost doar în vis iar cineva se uită de sus, mirată spre mine. Mă ridic de pe podea și o pornesc spre baie:
-          Ce ai pățit?
-          Nimic - răspund eu calm.
-          Ai emoții de aniversare?
-          Nu! Doar o dată în viața implinesc 50 de ani!
Cu aceste gânduri intru în baie să mă pregătesc pentru o zi memorabilă. Visasem că eram la un meci unde scorul era 5-0 dar nu-mi aduc aminte dacă era pentru favoriții mei... Acum îmi dau seama de ce nu vroiam să fie 6-0, căci eu împlineam doar 50 de ani..... Ce trece vremea!
După ce m-am pregătit intens cu hainele pregătite de soția mea, de parcă mă pregăteam de nunta mea, am pornit spre bucătărie unde cafeua era deja pregătită. Soția mea făcea ultimele pregătiri și apoi a plecat să se găteasc,ă pe ea, nu mâncarea....  
Am terminat în liniște cafeaua așa cum îmi dorisem de 50 de ani și mă uit la ceas. Tresar și strig:
-          Ești gata?
-          Imediat - se aude o face sufocată de hainele pe care le încerca.
-          Bine... - spun calm în timp ce-mi pregătesc încă o cafea.
După alte zece minute o pornesc spre dormitor:
-          Ești gata?
-          Da. Dacă ai venit, spune-mi se asortează bluza cu fusta?
-          Da. Perfect! - niciodată nu m-am priceput la alegerea vestimentației și o pornesc grăbit în sens opus pentru a nu fi întrebat și de alte combinații.
Agitat, mă întind pe canapea și .... cineva trage de mine:
-          Acum ți-ai găsit să adormi? Aseară nu vroiai să te culci!
-          Aseară eram mai tânăr, acum am îmbătrânit - zic eu, sărind în picioare și pornind spre ușă.
La ieșire îmi caut cheile de la mașină dar îmi aduc aminte că mergem la restaurant și vom consuma puțin alcool, deci luăm taxiul. Aveam un grup de prieteni și urma să sărbătorim aniversarea mea la un un local,  unde greu închiriasem o masă de 6 persoane. Probabil se va consuma ceva ușor, că suntem de vârste apropiate și tinerețea a trecut, că de multe ori mi se sugerează să mă uit în cartea de identitate....
Ajunși la destinație, las bacșiș șoferului care acceptase tacid, tăcerea noastră din timpul călătoriei. Soția mea, de obicei este vobăreață dar acum se tot jucase pe telefon de parcă ar fi dat în mintea adolescenților. Între timp ajung la intrare unde soția mă așteaptă  ca să intru eu primul în local, așa prevăd bunele maniere. O iau de braț și fuga înăuntru că este deja târziu.
Mă adresez recepționerei de la intrare, comunicându-i numele ți faptul că am o masă rezervată:
-          Nu....
-          Cum, nu! - spun supărat, simțind că omul când trece de un prag al vârstei nimic nu-i mai iese.
-          S-a anulat! Dar vă ofer o altă masă.
-          Perfect! Ceilalți prieteni nu au venit?
-          Încă nu - spune fata cu o voce hotărâtă.
Mă gândesc că prietenii poate nu vor veni și astfel totul va fi redus la o simplă ieșire în oraș. Dar trebuiau să mă anunțe....Nu apuc să gândesc mai intens că recepționare mă împinge dincolo de o perdea și aproape că mă sperii când încep să cadă confetti și se aud sunete ciudate pe ritmuri de „La mulți ani”. Mă sperii că am nimerit la altă petrecere dar îi recunosc pe toți cei de acolo. Era o petrecere surpriză ....
Petrecerea a fost superbă și distracția a fost la ea acasă. Am consumat aperitive, ciorbă, friptură, prăjituri și am devorat un tort imens pe care erau scrise cu litere și cifre de aur  numele și vârstă alături de urarea tradițională.
La partea de băuturi, pe lângă tărie și cafea, vinul a fost la el acasă, iar vedetă a fost gama Galbena de Odobesti, ce face parte din portofoliul Vincon, și este de o vârstă cu mine, serbând de asemenea aniversarea de 50 de ani.
Oare în ce zi a apărut vinul? Este mai mare sau mic în vârstă decât mine... uneori și o zi sau două contează... Ce a fost întâi omul sau vinul: eu sau Galbena de Odobești?


Cu ocazia acestor aniversări, vechea etichetă a vinului a fost înlocuită cu una restilizată, special pentru ediția aniversară. Este demonstrat stiințific că vinul, cu cât este mai vechi cu atât este mai bun, iar omul cu cât îmbătrînește devine mai înțelept!
Aștept să văd ce va fi la 60... 70....și cine știe .... ?!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu