cluc24

sâmbătă, 23 iunie 2018

O bicicletă salvatoare


Dezordine...totuși este una ordonată. Mă apuc să adun lucrurile împrățtiate, cărțile aflate pe jos, ciornele de la examene .... Gata cu ele, cu examenele, acum e timpul relaxării, mai ales că este ziua mea și mă pregătesc de musafiri.
Până ei se pregăgătesc să vine, eu trebuie să fac locuința primitoare... Adun cărțile, aranjez hărtiile care se amestecaseră cu facturile, îmi spăl hainele și le pun la uscat, dau o tură prin piață și spre seară, pot să spun că sunt mulțumit. Așa lumină nu am văzut de foarte mult timp în sufragerie! Parcă este mai mare... camera! Auăleo, și am de făcut curat, de dat cu aspiratorul, iar camera s-a mărit!
Oftez și trec la treabă. Spre miezul nopții, acompaniat de bătăi în calorifer, închei ziua de muncă. Gata! Mă duc la somn....

Se aud bătăi în ușă și sună telefonul. Răspund la telefon, în timp ce deschid ușa. Aceeași persoană era atât la ușă, cât și la telefon. Au picat musafirii. Îi poftesc stânjenit în cameră și mă duc să mă îmbrac, spunându-i doamnei mele, care apare și ea prin zonă, picată dintr-o delegație, să pregătească masa.
Mă aranjez, mă bărbieresc ți mă îmbrac frumos, mergând spre sufragerie. Soția mea era uimită de oprdinea din jur, iar mogâldețele musafirilor deja împrăștiaseră confetti pe jos și răsturnaseră masa, pe care se afla o vază. Am spus că se afla, pentru că tocmai se spărsese. Fac ordine din nou, obișnuit și mă strigă soția:
-          Unde ai pus sarea și uleiul?
În acel moment simt că pică cerul peste mine... la propriu n lka figurat. Uitasem să fac cumpărăturile:
-          Merg acum în piață - atât soun și dispar pe ușă, alergând spre piața care mă întâmpină cu lacătul pe poartă!
Stau și gândesc. Îmi iau repede mașina de servici și o pornesc rapid spre super-market. Mă strecor ușor printre automobile și mă feresc de ploaie, evitând să stropesc pietenii. La fiecare semafor, resusesc să mă bag în față. Mă uit la consum, dar mai am curent electric pentru 40 de minute, suficient ca să revin acasă. Ajuns la locul țintit, mă opresc, parchez și pun lacătul pe mijlocul de transport. În cinci minute am terminat cumpărăturile și revin fericit, acasă unde mogâldețele mă căutau de zor, sub masă:
-          Unde ai fost?!
-          La cumpărături. Am cumpărat și prăjituri... tort...bere...suc!
-          Nu aveai timp! Minți! - spune mogâldeața mare
-          Nu vorbi așa - spune mama mogâldeței, neîncrezătoare în cele spuse de mine, dar manierată.
-          Am fost cu biciclete electrică!
-          Wow! Char?
-          Da. Este utilă, are autonomie mare și consumul este mic, mă pot strecura printre mașini.
-          Este și ecologică - susține mogâldeața. Ne-au povestit și nouă la școală.
-          Și de unde ai luat-o? Cum e?
-          Caută pe site, la biciclete electrice și găsești varianta optimă. Depinde cât o folosești  și unde - susțin eu. Găsești și trotinete electrice, continul fără a-mi da seamă că provoc o revoltă a mogâldețelor


       PS: Cei interesați și informați au fost pe data de 16 iunie  în showroomul evoMAG unde au putut testa trotinete electrice. Cu siguranță se vor mai organiza asemenea evnimente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu