cluc24

vineri, 15 iunie 2018

Ferestre pentru liniștea mea


În sfârşit a venit şi o zi cu adevărat liberă! Nu mai trebuie să merg la servici, nu am musafiri şi nici nu trebuie să plec undeva! Somn, voie bună, relaxare!
Cu o seară înainte am stat mai mult pe laptop pentru a vedea filme recente.... ca pe vremuri când petreceam nopţile urmărind filme la video...
În dimineaţa aceleiaşi zile, lucrasem prin casă, spălasem geamurile şi culmea, erau tot murdare, Îmi părea rău că nu mai existau acei spălători de parbrize, de la semafoare, de prin anii 1990... Aduceam pe unul dintre ei să-mi aranjeze geamurile. Nu să le spargă, să le spele! Probabil şi la ei le râmâneau urme şi pete... O fi din cauza detergentului, o fi din cauza geamului...
Dimineaţa aceasta dorm...visez...petrec.... Chiar aud voci! Nu cred că am înnebunit, dar cineva o strigă pe Ana... Sar speriat! Soţia mea era plecată! Doar nu s-a întors, că atunci mă pune la treabă!
A..nu... se aude de afară! Mă duc să închid geamul, dar spre surprinderea mea, chiar este închisă şi prezintă noi urme şi pete....
Revin în pat.... Se aud clopotele! Of! Mă ridic din pat şi o pornesc prin casă. Mă voi culca mai târziu....
Mă uit la un film iar soarele începe să-şi trimită razele prin fereastră. Nu văd nimic pe ecran. Laptopul îl pot muta, dar să mă plimb cu televizorul, ar fi ca Păcală cu uşa!
Deodată îmi regăsesc în memorie unele discuţii şi propuneri ale soţiei,  pe care eu le-am ignorat în timp... şi spaţiu! Dacă tot nu pot face nimic, îmi iau laptopul şi mă duc la o cafea în bucătărie. Adică eu beau cafea, iar laptopul face cercetări.
După un timp, aprob ideea mai veche a soţiei, legată de montarea unor ferestre VELUX din mansardă, acolo unde soarele își cam făcea de cap.  Aşa scap de zgomot și am linişte... Ideal este să-mi pun aranjez și mansarda, zugrăvit și să să pun lemn pe jos. iar un set de jaluzele VELUX la ferestre, pentru ca să oprească soarele şi căldura care vin neinvitate la noi! 
Între timp pică netul și navighez pe telefon folosind aplicația MyDaylight VELUX  din AppStore și Google Play.


Până acum nu am avut timp să mă ocup de aceste idei, fiind preocupat de altele, dar când vezi cum unele mici soluţii rezolvă marile probleme, parcă gândeşti altfel pentru viitor!
Mai urgent decât un curier, cei de la firmă au şi trimis specialiştii să se ocupe de problemă. În două zile, aveam totul montat. Împreună cu doi prieteni, amenajasem de asemenea mansarda, pentru ca ferestrele să se simtă în largul lor.
Am fost fericit şi apoi am instalat alte ferestre în bucătărie  pentru a nu mă orbi soarele şi să văd, ce şi cum mănânc. Acum nu-i mai aud vecinii când se ceartă sau discută mai aprins, indiferent de subiect.
După o săptămână de călătorie în interes de servici, soţia mea va reveni şi va fi uimită de hărnicia şi hotărârea mea. Sper să nu ţină prea mult!
În ziua când ea revine acasă, eu voi mai avea unele clipe de linişte…. doar eu şi televizorul, care se va îmbina cu somnul dulce….Adorm…

Deodată mă trezesc cu un polonic deasupra capului. Tresar din visare. Mă uit în jur şi o văd pe soţia mea. Se uită furioasă la mine, iar eu la ea, buimac… Privesc spre ceas şi descopăr că am adormit şi am uitat să o iau de la gară. Ea învârte polonicul ameninţător şi se opreşte privind spre ferestre. Lasă obiectul de atac, pe pat, iar eu îl ascund repede sub pernă.
Ea priveşte, se freacă la ochi şi priveşte din nou la ferestre. Îşi face cruce, deşi nu se aud clopotele de la biserică….nici vecinii care ar striga-o….

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu