cluc24

joi, 21 iunie 2018

Bere... de zece


În general, când ne gândim la relaxare, intuitiv vedem în fața noastră un peisaj frumos, oameni plăcuți, o masă îmbelșugată și implicit o băutură pe măsură. Fiind vară, berea este la modă!
Berea este un aliment sănătos, pentru că o bere înseamnă proteinele a două ouă. Se recomandă consumul moderat al acesteia: 330 ml pentru femei și 660 ml pentru bărbați. Datorită femeilor, pentru a putea consuma și ele această delicatesă, au apărut sticlele de 330ml! Nu?
Această licoare trebuie să fie rece, cu gust amărui dacă e blondă, sau mai dulceagă dacă este neagră.
Nu contează numele berii, căci ca și oamenii, au aceste denumiri pentru a se deosebi între ei
În compoziția berii  se află: drojdia de bere, malțul, hameiul și apa cristalină, deci ingrediente naturale. Proteinele sunt date de cerealele din bere, adică în special orzul. Deci și oamenii consumă orz, nu doar ierbivorele!
Orzul este sănătos pentru că conține fibre și vitamine de tip B, iar hameiul este cunoscut ca aurul verde, fiind sursă importantă de antioxidanți. De asemenea, drojdia conține în jur de 17 vitamine, 14 minerale și 16 aminoacizi atât de esențiali organismului uman.
Dacă vinul este o băutură nobilă ce-și găsește rădăcinile în epoca dacilor, berea are o vechime de peste 6 000 de ani. Se spune că berea a fost descoperită ca urmare a udării pâinii care a fermentat și astfel s-a născut ceea ce astăzi ne produce starea de relaxare. Berea este originară din actualul Iram dar comercializarea ei a fost începută de locuitorii actualei Germanii de azi, în anul 1200. Prima bere îmbuteliată s-a făcut în anul 1605.
Specialiștii și cercetătorii în domeniu au găsit cinci beneficii importante ale berii: bogăția în nutrienți care fortifică oasele, are conținut redus de zaharuri, previne boala Alzheimer (reducând cantitatea de aluminiu din corp prin îmbogățirea organismului cu siliciu organic), reglează echilibrul hormonal și este balsam pentru păr. Acum știu unde dispare uneori berea... când este doar soția mea acasă!

Sfaturi:
Berea nefiltrată este mai bună pentru că prin filtrare se elimină drojdia care este bogată în vitamina B.
Consumul moderat de bere nu dăunează adulților!
Vinul după bere e o plăcere!
Fără bere, am consuma doar apă și poate am rugini!

 Ajunge! Gata că începe meciul la televizor, și la un asemenea eveniment, berea nu poate lipsi. România sărbătorește un centenar de la Unire, deci vom consuma o bere aniversară, Albacher, care împlinește zece de existență a brandului. Deci o bere de zece ani vechime ori nota zece, face exact o sută!


Gata... că mă așteaptă rece, amăruie, ispititoare....



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu