cluc24

marți, 26 iunie 2018

Când organismul își face de cap


Mă trezesc cu o durere cumplită de gât, de ceafă... de parcă aș fi mâncarea de ieri, de la prânz! Se pare că am răcit, deci trec pe pastile.
Ziua este una groaznică, în care fiecare cuvânt scos sau auzit îmi provoacă rezonanță în creier. Cel mai bucuros sunt în momentul plecării spre casă unde voi trece direct la o pauză de somn.
Renunț la servirea mesei și stau cu ochii în tavan încercând să adorm. După câteva minute așipesc dar mă trezesc în câteva secunde. Timpul trece și iar se face dimineață. Durerea persistă și decid să-mi fac programare la doctor.
După încă o zi chinuitoare la servici, mă prezint la cabinetul medical unde doctorul mă privește ca pe un extraterestru și mă pune să scot limba. Nu-mi este greu pentru că începuse să mă stresseze, dar când îmi introduce un instrument pe gură am senzații ciudate și asistenta se sperie.
Doctorul îmi recomandă să fac unele analize și tomograf. Nu-mi place dar nu am ce face. Mă prezint la tomograf unde stau ca într-o cutie câteva ore dar, răspunsul cercetării este unul pozitiv: nu am nimic. Plec acasă simțindu-mă mult mai bine.
A doua zi mă prezint la analizele medicale, la recoltare de sânge cu aceleași dureri ca în zilele precedente, amplificate și de zgomotele de la vecinii care-și reconstruiesc locuința. Merg la servici  și ziua trece cu greu. Ajuns acasă, obosit și stresat mă duc la culcare, în altă cameră pentru a scăpa de gălăgia din vecini.
Dimineața sunt sănătos tun! Îmi verific ceafa, capul... sunt la locul lor și în stare perfectă. Renunț la pastilele de răceală. Fericit mă pregătesc de servici și-mi aranjez paturile, cel din noaptea trecută și cel obișnuit, unde găsesc sub pernă un obiect abandonat de micuțíi vizitatori din urmă cu câteva zile, o popică... Mă asez în pat și simt durerea apăsătoare a obiectului...
Seara reusesc să ajung la doctor și conform principiului când ajungi în locul potrivit pentru eliminarea problemelor, durerea dispare, aștept fericit să văd reacția medicului:
-         Mă simt bine. Cred că am depistat cauza.
-         Se vede în analize..... Sunteți stressat?
-         Da și uneori nu pot raționaliza de oboseală.
-         Consumați carne?
-         Normal.
-         De care?
-         De porc.
-         Vă recomand carnea slabă: pește și curcan.
-         Da...
-         Consumați legume?
-         Mai puțin.
-         Fructe?
-         O dată pe săptămână.
-         Vă recomand consumul zilnic de legume și fructe. În special citrice, avocado și cele de sezon, mure și afine. Să luați cinci mese pe zi, mai puțin consistente dar mai dese.
-         Ce s-a întîmplat? E grav? – întreb privindu-l încruntat.
-         Aveți lipsă de vitamine B.
-         Da.. – spun neconvins. Eu mănânc la ora 12.00 și seara la 21.00….
-         Trebuie mese regulate. Indiferent de ora când se servește prima masă, ultima trebuie să se încheie la maxim opt ore după aceasta, pentru că corpul are nevoie de alte opt ore pentru digestie, inaintea celorlalte opt ore de somn. Simțiti furnicături?
-         La mâini. Când nu simt amorțeală, uneori mă furnică, de parcă aș fi atacat de insecte.
-         Trebuie să aveți grijă că sunt simptome pentru boli de inimă. Simțiți arsuri în gât?
-         Da… totuși… des…după ce mănânc.
-         Vă recomand să alegeți un stil de viață mai sănătos. Pentru început, pentru reglemenatrea organismului folosiți vitamina B12. Pentru producerea celulelor roșii din sânge, este nevoie ca  în corpul uman să se asimileze vitamina B12.
-         Sunt pastile, nu?
-         Da. Trebuie ținut cont de faptul că vitamina B12 nu este medicament, nu vindecă boli, doar tratează lipsurile din organism.
-         Îmi dați rețetă? Unde se găsesc?
-         În prezent a apărut un supliment cu vitamina B12 ANKERMANN Vital care reduce oboseala, îmbunătățește calitatea somnului, reducând stările de neliniște. Acest produs este fabricat în Germania de Worwag Pharma care le comercializează și în România, printr-un lanț impresionant de farmacii. Acest produs nu necesită prescripție medicală deoarece este un supliment de vitamine.
-         Am înțeles….
După ce-mi notez denumirea suplimentului minune o pornesc gînditor spre casă. Este bine să fii prevăzător, chiar dacă probleme inițială era una de domeniul trecutului. Uneori printr-o prostie, facem pași mari spre binele nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu