cluc24

joi, 3 mai 2018

În căutarea perfecțiunii masculine


Mă uit în jur, la produsele din magazin și implicit la o femeie frumoasă. Privirile ni se intersectează și ochii se îndepărtează. Ea se ferește din calea mea iar eu mă ascund de ea. Rămân trist și-mi trec mâna peste față. Simt niște fire de păr, pe care le-am ratat dimineața la bărbierit. Cum să se uite cineva la mine dacă arăt ca un maimuțoi! Primul lucru care-l o vede persoană la cealaltă este fizionomia feței, privirea ochilor… Eu sunt tuns scurt și uneori, am mai mult păr la barbă decât în cap! Plus că mi se irită pielea, ca la smochina uscată.
Ies hotărât din magazin și plec spre casă. Este timpul să mă reinventez. Am auzit de la colegi de niște kituri pentru bărbierit adecvate care asigură atât prospețimea pielii cât și starea de bine. Problema la bărbierit, pentru mine este cea referitoare la instrumentele folosite, nu la modul de întrebuințare, că doar mă bărbieresc întotdeuna în sensul creșterii firelor de păr. Pentru un bărbierit confortabil și fără iritații schimb frecvent lama de ras.
După îndelungi căutări pe internet, îmi aleg în urma unui raționament logic, aparatul de ras Parker 86R, potrivit pentru orice tip de piele, că deh, nu mai știu cum e cu pielea mea! Are design plăcut, elegant, având  mânerul realizat din alamă placat cu nichel texturat, cu detalii fine de-a lungul întregii secțiuni.
A doua zi, evit să mă bărbieresc asteptând cu nerăbdare produsul comandat, ca în copilărie când venea tata cu jucăria mult dorită. De asemenea, nu particip nici la cumpărături, pregătindu-mă să revin în forță, mai târziu.
În sfârșit ajunge coletul. Mă grăbesc să-l deschid ca să văd dacă corespunde cu originalul de pe site, remarcat la categoria de aparate de ras clasice. Spre surprinderea mea este mai mult decât mă asteptasem, aparatul având o margine dublă care permite o prindere ușoară a acestui aparat,  chiar și  utilizându-l cu mâna udă, așa cum se întâmpla mereu. Ește și ușor, deci nu pot da vine eventualei nereușite pe oboseala degetelor de susținere a obiectului de activitate.
Aparatul de bărbierit Parker este cu piaptăn închis și are prevăzut un sistem de deschidere prin răsucire, stil fluture, care  permite înlocuirea cu usurință și în deplină siguranță a lamei, pentru a se asigura un bărbierit echilibrat și fin. Folosesc produsul conform indicațiilor, la unghi de 30 de grade și în cinci minute mă simt ca un nou născut, adică fără urme de păr, pe obraz! Aplic un after shave de calitate și o pornesc prin oraș, la cumpărături.

Intru în magazine și încerc să văd reacțiile celor din jur, dar nu insistent, ca să nu mă trezesc cu ceva în cap: poșete, pumni sau ustensile de bucătărie. Mă deplasez spre raionul de îmbrăcăminte și studiez produsele. Inima mi se oprește… nu de infarct, doar de emoție. O revăd pe femeie din urmă cu o zi. Privirile ni se întâlnesc și ea zâmbește, iar eu fac primul pas spre ea….

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu