cluc24

joi, 22 decembrie 2016

Cum asiguri durabilitatea unui echipament de climatizare


Cele mai multe aparate de aer conditionat dispun de o durata de serviciu intre 7-15 ani, depinzand de brand si pret. Chiar daca o unitate AC se presupune ca are o durata de viata de 10 ani, de exemplu, acest fapt poate fi facilitat doar printr-o buna intretinere  elementelor structurale. Oricine stie ca este mai bine sa previi decat sa tratezi, lucru ce se aplica si in cazul sistemelor de climatizare: cheltuielile destinate intretinerii sunt semnificativ mai reduse comparativ cu costurile alocate lucrarilor de reparatii sau unui alt echipament.

Pentru dispozitivele utilizate ocazional in scopul incalzirii sau racirii unui ambient interior, se impune o verificare anuala, in timp ce pentru aparatele folosite cu regularitate vor fi necesare doua verificari pe an.

Pe scurt, trebuie sa verificati ca filtrele din componenta unitatii interioare sa fie curate, iar bateria sa fie in stare buna. In spatiile cu mult praf, controlul filtrelor trebuie sa devina o obisnuinta o data la 6 luni!

In ceea ce priveste unitatea exterioara, o abatere a presiunii de la valorile normale poate indica necesitatea umplerii cu freon.

Compania noastra specializata in domeniul aparatelor de climatizare, ofera servicii de montaj aer conditionat in Bucuresti si in tara impecabile.   
Orice echipa de montatori autorizati trebuie sa efectueze urmatoarele:
-          Sa utilizeze un aspirator de praf atunci cand un perete este perforat sau spart
-       Sa foloseasca detectoarelor de metal pentru a preveni interactiunea cu circuitele electrice din pereti, precum si strapungerea armaturilor si a elementelor de rezistenta ale cladirii.
-      Pentru a verifica etanseitatea sistemului, la sfarsitul procedurilor de montaj a unitatilor si traseului frigorific, este necesara utilizarea unei pompe speciale de vacuum.
-          Impermeabilitatea locului de traversare a traseului frigorific este o conditie imperativa in cazul unitatilor externe amplasate mai sus decat unitatile interne.
-       Tevile trebuie sa aiba diametrele corespunzatoare pentru o functionare lipsita de probleme. De pilda, cele cu o grosime mai mare de 3/8” trebuie indoite pentru a preveni obturarea.
-      Imbinarea tevilor prin sudare este preferabila folosirii de nipluri  (componente demontabile de conectare).
-          Furtunul de scurgere a condensului trebuie sa aiba un traseu drept, lipsit de bucle.
-          Trebuie testata eficienta sistemului de drenaj a condensului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu