cluc24

luni, 13 august 2018

Bârfa


În trecut se spunea că oamenii stau pe la colțuri și bârfesc. În prezent, oamenii bârfesc peste tot pe unde apucă.
De multe ori, acele mici bârfe devin adevărate tăvăluguri pentru cei implicați, pentru cei care sunt personajele discuțiilor... a micilor bârfe.
Corect ar fi ca oamenii să nu vorbească în lipsa celui despre care discută, sau cel puțin, înainte de a emite anumite judecăți ca urmarea a discuțiilorce conduc imprevizibil la formarea unor păreri, să fie ascultată și persoana în cauză.
Nu este normal, că dacă cineva are anumite reticiențe sau păreri preconcepute, să le impună tacid și altora. Uneori un grup se substituie unui individ, ca un întreg al acestuia.
Uneori avem impresia că oamenii gândesc prea puțin și se ghidează doar după instinctele de moment, ceea ce poate duce la conflicte, nicidecum la o aplanare a eventualelor  divergențe.
Omul este o ființă inteligentă care trebuie să demonstreze această calitate prin ceea ce face și mai ales, prin cum se poartă în societate.
Bârfa nu este benefică nimănui pentru că influențează stările indivizilor, atât a celui ce emite mesajele cât și ale receptorului, ca să nu uităm de repercursiunile asupra subiectului informațiilor transmise.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu