cluc24

sâmbătă, 6 august 2016

Unde ești, copilărie?


Copilăria este perioada fără griji din viața omului. Chiar dacă atunci ne dorim să creștem pentru a ne lua soarta în propriile mâini, descoperim în timp că iluziile s-au prăfuit.
Fiecare generația a avut propria copilărie care a fost influențată de acel destin general al omenirii. Principalul moto al copilăriei este: joacă-te pregătindu-te de viață.
Copilăria generației de până în anii 1960 a avut farmecul jucrăriilor de lemn, a unei alimentații sănătoase chiar dacă era mai sărăcăcioasă. Copiii s-au dezvoltat mintal, ajungând să creeze multe lucruri imposibile, când au devenit oameni mari.
Generația anilor 70 s-a bazat pe jucăriile de pluș care a condus spre apariția specialiștilor în domenii atât de necesare existenței omenești.
În anii 80, jucăriile chinezești erau la mare căutare. Paletele de tenis, de ping-pong au făcut ca mulți copii să privească sportul ca pe ceva care duce atât la dezvoltarea personală cât și la dezvoltarea societății în care trăiesc. Așa au apărut vedetele tenisului iar sportul a însemnat sănătate!
În anii 90 a urmat explozia jucăriilor occidentale care au fost inexistente pentru generațiile anterioare. Copiii acelor ani au aflat multe lucruri noi care i-au ajutat în viață dar au fost, uneori, piedici în calea destinului.
Copilăria noului mileniu a însemnat dezvoltarea jucăriilor electronice, apariția calculatoarelor, a tabletelor, a telefoanelor și a laptopurilor.
Copilăria generației prezente este influențată de evoluția tehnicii și a dezvoltării tehnologiei. În prezent, generația actuală aleargă pe străzi căutând pokemoni. Este bine că mai ies afară, la aer curat dar pericolul emanat de internet poate conduce spre multe accidente.
Noroc că a apărut un nou joc, care poate modela imaginația copiilor, pentru a nu mai alerga după cai verzi pe pereți, putându-se juca atât afară cât și în casă cu Nisipul Kineto . Acest nisip poartă adierea mării, a plajei, nefiind toxică și putând dezvolta capacitatea omului de a realiza ceva cu propriile sale mâini. Azi câteva forme, mâine poate o construiește o clădire, un drum, iar societatea are de câștigat. Acest nisip nu se usucă, nu se lipește și nu murdărește, exact așa cum trebuie să fie și viitorul societății....
Această jucărie, simbolic, reprezintă o alternativă pentru ceea ce există și ceea ca va putea... exista în viitor!
Să ne amintim de trecut, să ne concentrăm în prezent pentru ca să ne pregătim viitorul ideal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu