cluc24

duminică, 8 februarie 2015

Operatiile estetice determinate cultural



Dupa cum bine stim cu totii perfectiunea nu exista cu adevarat. Desi foarte multi dintre noi isi doresc sa fie perfecti dintr-un punct de vedere sau altul acest lucru e practic imposibil. De ce? Pentru ca nu exista o definitie universal valabila a acestui concept. Din acest motiv cuvinte ca perfectiune sau frumusete sunt definite de fiecare persoana intr-un anume fel. Acesta este si motivul pentru care am ales s-a scriu acest articol si anume s-a va prezint in cele ce urmeaza ce inseamna pentru fiecare cultura cuvantul frumusete.
Femeile si nu numai sunt inebunite dupa frumusete nu-i asa? Din acest motiv tot mai multe persoane apeleaza la chirurgia estetica. Profit de faptul ca scriu despre frumusete pentru a face o recomandare femeilor care doresc sa apeleze la chirurgia estetica si nu numai. Aceasta recomandare se numeste clinica dr Renert Gad.
Insa pentru fiecare persoana in parte cuvantul frumusete inseamna altceva. Din acest motiv si interventiile chirurgicale plastice sunt diferite. O perceptie diferita aupra acestui cuvant exista de la o persoana la alta, de la o tara la alta sau de la un continent la altul. In cele ce urmeaza va prezint pe scurt care sunt cele mai frecvente interventii chirurgicale solicitate in functie de cultura zonei geografice.
·        Chirurgia estetica in cultura afro-americana:
Blefaroplastia este una din cele mai solicitate interventii chirurgicale estetice la femeile afro-americane. Acest lucru se datoreaza faptului ca femeile afro-americane sunt mai predispuse la aparitia cearcanelor.
Operatiile de mastopexie si de reductie mamara sunt alte doua interventii care sunt foarte solicitate de femeile afro-americane.
Chiar daca in momentul de fata rinoplastia este ceva nou pentru cultura afro-americana aceasta interventie incepe s-a fie din ce in ce mai solicitata si in aceasta cultura.
·        Chirurgia estetica in cultura americano-asiatica.
In momentul de fata in cultura americano-asiatica cele mai solicitate interventii chirurgicale estetice sunt rinoplastia, blefaroplastia si marirea sanilor. Chiar daca aceste interventii chirurgicale sunt solicitate si de catre femeile din cultura afro-americana exista totusi cateva diferente intre aceste interventii chirurgicale solicitate de aceste doua culturi. Astfel ca in Asia sudica rezultatul unei rinoplastii nu trebuie sa fie un nas tipic european. De asemenea in Asia estica blefaroplastia trebuie sa mentina forma tipica a ochilor. Nici implanturile mamare nu scapa de rigorile culturale, astfel ca o asemenea interventie chirurgicala trebuie sa mentina proportia corporala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu