cluc24

vineri, 25 martie 2016

Vacanţe Speciale …


Vremea este schimbătoare, afectând sănătatea noastră. Chiar dacă timpul nu ne este favorabil, îl putem face să treacă în favoarea noastră. Câteva zile petrecute undeva departe, în liniște sunt mai mult decât benefice psihicului nostru. Nici nu ne dăm seama cât de mult înseamnă câteva clipe petrecute, așa cum le vedem în visele noastre cele mai frumoase! Viaţa este frumoasă şi merită trăită din plin. Pe lângă munca şi agitaţia de zi cu zi, oamenii au nevoie de asemenea, de clipe de linişte şi relaxare.
Pentru cei care vor să evadeze din stresul cotidina, o mică vacanță este mai mult decât ideală. Singura dilemă, ar fi stabilirea locației.
La întrebarea, “în țară sau peste hotare?”, răspunsul doar noi îl putem oferi!
Avem ce vedea în mirifica Românie, dar dacă vrem să ne izolăm total, putem călători şi pe alte meleaguri. Problemele stringente ale societății noastre, prin prisma Europei nu sunt de neglijat. O destinație mai îndepărtată și totuși mai aproape este Croația. Această țară, după ce s-a desprins din marea Iugoslavie, a înflorit și a devenit un punct de atracție istoric și cultural.
Pe teritoriul Croației s-au descoperit urme ale existenței umane din perioada preistorică, demonstrând o existență străveche a acestei națiuni. Cultura neolitică și calcotică precum și fosilele neanderthalen din perioada paleolitului sau diversele situri de pe văile râurilor sunt semne ale unei culturi demne de luat în seamă. Croații sunt de origină slavă, descendenți ai tribului slav „Croații Albi” ce au emigrat din actuala Polonie (vechea Silezia), între secolele V-VII.
Croația este o țară care merită vizitată. Insulele croate sunt adevărate locuri de delectare. Cum este ca după un somn liniștitor să petreci diminețile cu marea la picioare, să te plimbi prin grădină iar servind micul dejun pe terasă, să fii acompaniat de ciripitul păsărelelor! Foşnetul frunzelor să ne acompanieze în periplurile noastre de studiu şi cercetare a zonei!
În largul coastelor Croate sunt multe insule atractive cu numeroase obiective turistice. Insula Cres este printre cele mai mari insule ale Mării Mediterane.
Insula Korcula. așa cum apare pe situl CND Turism este una dintre cele mai verzi insule din Marea Adriatică, fiind un loc ideal pentru vacante.  Această insulă este separată de continent  printr-o strâmtoare îngustă, făcându-se o detașare de agitația existentă. Korcula este și denumirea capitalei micii insule, care este una dintre cele mai populare zone ale Croației.
Capitala Korcula mai poartă și denumirea populară de "Micul Dubrovnik", având o arhitectură unică și recunoscută. Pe aceasta insulă de pe coasta Croației, se află și o presupusă casa de naștere a lui Marco Polo. Clădirea cea mai impozantă din zonă este Catedrala Sfântul Marco, care a fost construită în stil gotic-renascentist, finalizată în secolul al XV-lea.
În călătorii este mai mult decât perfect să îmbini relaxarea cu vizitarea obiectivelor turistice, descoperirea istoriei şi a culturii, a identităţii unei naţiuni. Pe lângă acestea, poţi savura bunătăţile culinare specifice.
Acum este momentul prielnic pentru căurarea unor oferte turistice  care să ofere sejururi de neuitat. Este timpul unor Vacante Speciale pentru oamenii care îşi doresc ceea ce merită!
Fiecare persoană poate fi un ambasador al propriei ţări pe meleagurile şi cuprinsurile lumii!


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.

2 comentarii:

  1. Am vazut o telenovela filmata in Croatia si sincer iti spun ca mi s-au parut superbe plajele lor.

    RăspundețiȘtergere