cluc24

duminică, 11 octombrie 2020

Mașina - o necesitate a zilelor noastre

 

În prezent, mașina nu este doar un moft, uneori este chiar o necesitate. Timpul este prețios, iar deplasările trebuie scurtate pentru a evita panica și agitația legată de punctualitate.

Uneori alegerea unei mașini este dificilă, mai ales dacă autoturismul este unul de familie. Acest mijloc de transport trebuie să asigure confortul, să fie util și practic.

Trebuie să aibă portbagajul adecvat astfel încât să fie eficient pentru depozitarea lucrurilor necesare pentru a fi transportate. Mașina trebuie să fie încăpătoare, în funcție de persoanele care se vor deplasa cu ea.

Consumul de combustibil este influențat de modul și locația folosirii mașini. Contează dacă autovehiculul este folosit în oraș sau în afara acestuia, influențând în mod direct această caracteristică a mașinii prin viteza de rulare. Dacă se circulă iarna, în condiții vitrege, pe lângă existența setului de roți pentru iarnă, este nevoie și de căldură, motiv pentru care consumul crește. Aceeași creștere de consum este și vara, la folosirea instalației de climatizare însă drumul este mai lin și se poate folosi viteza adecvată unui consum optim.

Parcarea mașinii este influențată de dimensiunile acesteia. Existența unor senzori și camere video pentru marșarier este eficientă pentru mașinile mari sau pentru locuri de parcare limitate din punct de vedere al suprafeței.

Dotarile standard sunt importante la orice mașină dar se mai pot adăuga componente și accesorii auxiliare: cârlig, apărători, huse personalizate, sistem multimedia.

Pentru achiziționarea unei mașini noi, care nu există în showroom-urile producătorilor, durata producerii acesteia este una mare.

O soluție optimă este achiziționarea unor mașini second hand, dar care să fie cu datele corecte și transparente. Această certitudine nu poate exista în cazul achiziționării unui autoturism de la persoanele care le-au postat pe situri de vânzări, dar este reală la companii care se ocupă de aceste afaceri.

Indiferent de modelul, tipul, caracteristicile mașinii, proprietarii acestora întâmpină probleme legate de piesele de schimb. Acestia își doresc să dețină o mașină care să funcționeze cât mai bine și să ofere un confort ridicat, motiv pentru care o acordă o atenție sporită pieselor și accesoriilor achiziționate, care trebuie să fie de cea mai bună calitate. Mașinile au nevoie de asemenea de revizii și verificări periodice pentru a oferi siguranță în trafic.

Uneori reprezentanțele au puține piese pe stoc, iar alți furnizori de accesorii auto nu pot garanta calitatea produselor pe care le oferă.

Trebuie să ne gândim că autoturismul nostru este parte integrantă a familiei noastre, iar așa cum avem grijă de noi înșine, trebuie să ne îngrijim și de mașină.

O mașină perfectă, este aceea cu care poți călători prin Europa și poți vedea istoria celui mai bâtrân continent. Călătorului îi șade bine cu o mașină ideală lui și perfectă oricărei deplasări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu