cluc24

miercuri, 9 martie 2022

Cu amintiri și gânduri îndreptate spre vară

 

În 30 de minute sunt gata și cu bagajele pregătite, fără a bea cafeaua de dimineață pentru că pur și simplu uitasem să apăs butonul de pornire de la filtru. Astfel a început  prima mea excursie prin țară. Nu eram atât de bucuros de faptul că făceam o călătorie, cât mai ales de ideea de a fi departe de familia mea, care în general îmi urmărea orice mișcare. Doar nu mai eram copil și dețineam deja propria mea locuință, chiar dacă a fost achiziționată în rate....

Nu am fost prea sociabil pe timpul călătoriei cu autocarul, motiv pentru care m-am bucurat nespus de mult când am ajuns la prima noastră escală. M-am plimbat prin zonă, însă căldura sufocantă ce alterna cu vântul afurisit m-au alungat repede dar nu înainte de a-mi face un selfie pe care apoi l-am postat pe rețeaua de socializare, astfel încât și  prietenii mei să afle că sunt plecat în călătorie.

Fiind obosit m-am retras devreme în cameră, fără a participa la ultimele discuții ale celor din grup. M-am uitat la televizor și am adormit....

Dimineața m-am trezit cu o intensă dorință de a nu face nimic... de parcă era duminică. M-am pregătit de plecare. După ce am împachetat puținele obiecte scoase din troller, arunc o ultimă privire asupra ținutei mele și descopăr că sunt murdar pe față. Încerc să îndepărtez semnul negru și rămân pironit locului:

-  Este o acnee... Nu se poate!

Brusc îmi aduc aminte de o întâmplare din liceu când plecasem cu alți colegi într-o tabără și făcusem varicelă, fiind trimis la spital. Așa îmi petrecusem eu unica mea vacanță departe de părinți în acele vremuri! Se pare că toate bolile adolescenței și ale copilăriei se manifestă mult mai târziu la mine! Am început să-mi fac gânduri negre, ca să descopăr într-un final, că este deja târziu... O să râdă lumea de mine... n-o să mai pot face poze cu mine....

Îmi ridic gulerul de la cămasă și cobor grăbit la recepție trăgând bagajele după mine. Fata de la birou se uită buimacă la mine, exact ca la un extraterestru, pentru că probabil se vede intens.... punctul negru. Trag încet de guler și mă distanțez de ea:

-          Aștept ceilalți turiști.

-          Dar....

-          Nu am nimic – spun ridicând și mai mult gulerul cămășii. Sunt sănătos.

-          Mă bucur... Dar autocarul a plecat de patru ore!

-          Fără mine?!

-          Cu atâta agitație, probabil nu și-au dat seama.

-          Da...

-          Să sun la ghid.. la agenție...

Rămăsesem prea mult în camera de hotel cuprins de anxietate și astfel am ratat plecarea autocarului, dar nimeni nu observase lipsa mea. Când am sunat la agenție, am aflat că autocarul era deja la sute de kilometri. Am decis de comun acord, să renunț la turneul prin țară și să rămân cazat în locație, de unde urma să fiu recuperat la întoarcere.

M-am bucurat, sperând să scap de problemă până la revenirea celorlalți pentru că urma într-un fel sau altul să fiu vedetă. Nu că aș fi celebru, dar sunt puțini cei care pierd un autocar și nimeni nu sesizează!

Având timp suficient după o nouă cazare, o pornesc spre magazinele de îmbrăcăminte din jur. Dacă tot am rămas blocat, doar nu o să stau în cameră, deci voi vizita pe îndelete orașul.

După o scurtă plimbare prin magazine, mi-am cumpărat o cămașă cu model (avea imprimate niște frunze, semnalând că se apropie toamna) și o eșarfă, asemănătoare cu ea mascând astfel punctul negru vulnerabil. Fericit, zburd pe alee și mă lovesc ușor, de o fată frumoasă pe care o remarcasem și în seara precedentă:

-          Scuze!

-          Nu-i nimic.

-          Eu... mă plimb – spun eu.

-          Și eu. Nu ți-e cald? – mă întreabă privind spre mine, care eram înfofolit.

-          Nu... Sunt sensibil la gât. Te însoțesc la o plimbare?

-          După masa de prânz. Ne întâlnim la recepție.

-          Da...da... – spun fericit, pornind spre hotel, în timp ce fata intră în magazinul pe care abia îl părăsisem.

Urcând în cameră, descopăr că eșarfa îmi căzuse, iar punctul negru ieșea în evidență, devenind clar în contrast cu pielea.

-           Poate nu a observat! – gândesc temător și depresiv, că nu va veni la întâlnire.

...

Am emoții. Prima întâlnire cu o fată.... Recepționera se uită zâmbitoare la mine.

-          Oare de ce zâmbește? Se vede acneea, sau se amuză că am ratat autocarul?

Nu apuc să-mi răspund propriilor gânduri pentru că frumoasa domnișoară se apropie de mine zâmbind. Îi ofer o floare, iar ea îmi dăruiște un pachețel:

-          Îl deschizi mai târziu.

Eu aprob, uimit atât de frumusețea ei, cât și de gestul făcut. Ne plimbăm prin oraș, îi fac poze, îmi face și ea poze în are mi se vede încruntarea și ne retragem la hotel să servim cina. Ea așteaptă să-mi dau jos eșarfa, așa cum făcuse și ea cu una similară pe care o purtase, dar eu sunt mai îndărătnic precum catâr.

Sursa: Spring - Farmacia la preț mic


Îmi aduc aminte de cadou și deschid pachetul. Rămân surprins descoperind setul Rilastic Acnestil care este un tratament pentru acnee în doi pași pentru tenul cu tendință acneică. 

 Zâmbesc și-mi scot calm și liniștit, eșarfa de la gât:

-          Ai observat.

-          Și eu am avut probleme legate de piele. Conform statisticilor, peste 90% din oameni, suferă de acnee chiar din adolescență.

-          Dar eu nu sunt adolescent!

-          Dacă o tratezi la timp, nu o să mai ai probleme. Nu trebuie să cazi în depresie.

-          Nu cred... dar am o stare de anxietate....

-          Vezi! Lumea te observă și  nu se întâmplă nimic anormal. De ce vrei să ai o stimă de sine scăzută?

-          Sunt fără cuvinte... Ești cumva psiholog?

-          Nu. Doar o fată obișnuită care se descurcă printre problemele ce apar, zi de zi.

-          Da.... Abia astept să folosesc produsul.

-       Da. Pachetul conține un  gel de curățare și o cremă de tratament care pe lângă purificarea tenului are și rol de normalizare a secreției de sebum, contribuind la prevenirea imperfecțiunilor pielii, fără a folosi alergeni.  O folosesc des pentru că am avut și eu probleme de acnee.Eu am un ritual de pregătire al produselor necesare pentru concediu, încă din primăvară, acestea făcând parte din ritualul meu zilnic.

-          Mie îmi trebuie doar pentru mascare... camuflare... Nu zâmbi!

-        Poți folosi produsul cu încredere. Este de la o farmacie online SpringFarma. Acolo găsești produse de calitate. De acolo mi-am cumpărat soluție de protecție solară și chiar Rilastil Aqua care este un fluid de normalizare cu efect hidratant și matifiant, ce conține Acid Hialuronic, Ceramide, Omega 3 și Omega 6. Acest fluid cu o textura ușoară are avantajul unei absorbții ultra-rapide, conținând principii active cu proprietăți de hidratare, reechilibrare și matifiere. Prin utilizarea acestui fluid de normalizare se reduce producția abundentă de sebum din zona T, matifiază și asigură un aspect mătăsos tenului prin restaurarea hidratării pielii.

Sursa: Spring - Farmacia la preț mic


O ascultam precum un elev dornic de a acumula cunoștințe pentru a-i fi pe plac profesoarei. Ea a observat că exagerează cu informațiile care-mi produc confuzie, astfel că a schimbat subiectul.

După această primă întâlnire, au urmat și altele, care au decurs plăcut și surprinzător. În ultima seară, am descoperit că amândoi suntem din același oraș, același cartier, iar soarta nu ne-a apropiat acolo acasă, ci undeva departe, pentru a fi totuși... mai aproape.

Oare dacă nu pierdeam autocarul, dacă nu aveam acnee, dacă.... Destinul fiecăruia este influențat de astre, de probleme și de situații.. Dacă ne-am fi văzut într-o zi obișnuită, la un magazin din cartier, am fi trecut unul pe lângă celălalt ca doi străini,.

Am ratat minunățiile României dar am găsit iubirea perfectă, viața ideală și sufletul pereche. Fiecare lucru care se întâmplă, are un rost și uneori... poate fi spre binele nostru.

Acum este o nouă primăvară, iar soția mea se pregătește intens pentru o nouă călătorie, fiind o croazieră pe Marea Mediterană. Abia aștept să plecăm, totuși am o mică teamă... să nu fiu abandonat prin vreun port.... dar este imposil!

Femeile din România sunt printre cele mai frumoase și fragile din lume, iar soția mea nu este excepția care întărește regula, astfel că-și pregătise din timp accesoriile necesare de la farmacia Spring. O femeie obișnuită este expusă la peste 100 de substanțe chimice din pielea și machiajul lor zilnic, chiar înainte de a iesi din baie dimineața. Unele produse care sunt  aparent inofensive de îngrijire personală contribuie la riscuri grave pentru sănătate, cum ar fi cancerul și leziunile neurologice. Pielea reprezintă cea mai mare parte a corpului uman, deci în mod cert are o rată de absorbție ridicată la substanțele chimice.  

Machiajul organic este mai puțin iritant fiind realizat cu nutrienți de care va beneficia pielea, pornind de la minerale hrănitoare precum sunt magneziul, calciul, mica și oxidul de zinc, până la ingrediente botanice precum uleiul de arbore de ceai, extracte de rozmarin și ceai verde, Aceste produse din natură calmează și protejează pielea.

 

Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog 2022, din dorința de a demonstra că nimic nu este așa cum pare și totul ține doar de ceea ce gândim noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu