cluc24

sâmbătă, 12 martie 2022

Alergii ale vieții

 

Somnul dulce al copilului este întrerupt de o mână gingașă, dar autoritară. Bunica îl ridică din pat și-l duce spre bucătărie. După zece minute, încă somnoros, copilașul își ocupă locul la măsuța din bucătărie pe scăunelul înalt, și-și savurează obișnuitul ou moale, care stărea frumos într-un suport albastru, lângă o cană cu lapte și cacao.

După terminarea micului dejun, copilașul este îmbrăcat cu haine călduroase, în straturi, astfel încât să nu-i fie frig. Bunica își ia pardesiul, ghiozdanul și prinde băiețelul de mână alergând spre școală, în timp ce din depărtare se aude clopoțelul care anunță începutul orelor.

Seara la cină, copilul mănâncă salam cu brânză, rareori mămăligă cu brânză și roșii, mâncarea care-i place, iar bunica îi satisface papilele gustative, doar este unicul ei nepoțel.

Anii au trecut, școala s-a terminat, iar copilul se descurcă singur, fiind un om matur. Răceala este una dintre prietenele băiețelului, dar el nu se lasă și luptă cu toate armele pentru binele său. Din păcate, bunica nu mai este, deci nu are cine să aibă grijă de el...

...

Soția mea îmi pregătește micul dejun. Își pune o cană cu lapte, iar eu prepar omleata cu cascaval și suncă.

- De ce nu bei lapte și tu, pentru că este sănătos!

- Nu-mi place.

- Nu știi ce este bun!

- Eh, am băut destul lapte la viața mea, acum consum alte lichide.

- Da...da...

Chiar dacă nu mă plâng, uneori am dureri de stomac de diferite lactate și simt nevoia să mă menajez. Nu vreau să produc panică, așa că păstrez secretul doar pentru mine, doar că uneori, vorbele spuse în somn trădează. Astfel, că fără să-mi dau seama, într-o zi, am ajuns cu soția mea la o doamnă doctor specialist, care ne-a identificat alergiile. Bine că nu am alergii la femei sau treabă, că cine știe ce se întâmpla!

Doamna doctor a constata că aveam alergii alimentare la lactate și la petroxin. Este bine, că petroxin nu consum dar mănânc cașcaval și brănză... Astfel am ajuns să țin un regim specific, dar spre bucuria mea am început să mă simt mult mai bine.

De la o vârstă ne obișnuiești cu bune cu rele, dar eu nu! Pur și simplu am refuzat să cred că unele alimente care-mi plăceau, erau într-o listă neagră alături de alte produse care chiar nu-mi plăceau. Brusc am simțit că sunt bătrân, deși aveam o vârstă considerată de unii ca fiind cea mai frumoasă. Sunt bătrân deși am încă o dată pe atîat, ca număr de ani, de serviciu până la pensionare!

Sursa: Orgran


O prietenă a soției mele mă consola, spunând că și ea suferă de intoleranta la gluten motiv pentru a căutat soluții și a găsit alternativa de paine fara gluten.

...

Fiind la aniversarea unor prieteni, în momentul când a venit prăjitura, eu am spus pas, ca de obicei, dar am fost convins să servesc și desertul. Arăta bine prăjitura cu ciocolata negresa dar mă gândeam că pot avea urmări neplăcute datorită alergiilor mele. Convins de sărbătoriți, am gustat și chiar am devorat prajitura vegana, pentru că era gustoasă și mai ales hrănitoare.

Sursa: Orgran


         După ce am servit prăjitura, spre uimirea mea, nu am simțit nimic, deși de obicei, după doar câteva minute, starea mea de bine devenea una supărăcioasă. Atunci am aflat că era un produs Orgran, care nu conținea lapte sau derivați de origine animală, fiind un amestec natural, fabricat astfel încât să corespundă nevoilor nutriționale speciale. Persoanele cu boala celiaca, vegetarienii, diabeticii și toate persoanele preocupate de sănătate și cu diverse alergii la unele ingrediente pot servi cu îngredere această prăjitură, ca un mic răsfăț.

Vorbind de plăcerile vieții, de multe ori îmi plăcea să savurez ceva dulce între mese, dar în urma problemelor legate de alergie am renunțat, însă eram mereu frustrat și nervos. Soția mea a găsit soluția ideală: biscuiti cu ciocolata clasici Orgran. Acești biscuiți aveau în compoziție ingrediente fără gluten, preparați prin tehnici tradiționale europene de brutărie artizanala, fără a se folosi lapte, ouă sau grăsimi animale.

Sursa: Orgran

Astfel, în timp am descoperit că există produse alimentare pentru orice dietă sau mod de viață, indiferent de problemele de sănătate care apar pe parcusrul vieții, trebuie doar să le descoperim. Sănătatea este cel mai de preț dar al vieții, iar totul depinde de noi înșine și de cei din jurul nostru.

...

Această poveste chiar dacă pare o ficțiune, nu este departe de realitate, pentru că totul pornește de la un sâmbure de adevăr. Cât de mare este sâmburele, depinde doar de noi! Chiar dacî în viață pierdem oameni, anumite plăceri, acel confort care ne place, trebuie să ne continuîm viața, astfel încât să demonstrăm că suntem puternici și cu puțin ajutor, putem trece peste toate!

Sursa: Orgran


 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2022.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu