Indiferent cât ne-am gândi și
am organiza o locuință, bucătăria este locul cel mai delicat și util. În
dormitor ne odihnim, în sufragerie ne relaxâm și primim musafiri, dar bucătăria
este locul unde efectiv ne asigurăm existența.
Bucătăria este locul unde ne
preparăm mâncarea, locul unde simțim gustul și mirosul specific delicateselor
culinare.
Acest loc trebuie organizat
astfel încât să știm mereu unde găsim ceea ce căutăm.
La intrarea în incintă, pe
partea stângă, trebuie să existe o chiuvetă încastrată, situată între blaturi,
protejată astfel încât să nu curgă apa pe faianță sub dulăpior. Chiuveta este
primul loc care se folosește într-o bucătărie, pentru că trebuie să ne spălam pe
mâini înainte de a porni la luptă cu bucatele alese. De asemenea, în timpul
gătitului, produsele alimentare, fructele, legumele trebuie spălate.
Organizarea acestei încăperi
trebuie realizată astfel încât să asigure un flux continuu, nu cu plimbări în
diverse sensuri în anumite etape ale desfășurării activităților de gătit.
La intrarea în bucătărie,
vizavi cu chiuveta, se află frigiderul, așezat strategic în cazul în care este
apelat în plină noapte. Acesta are un congelator și patru rafturi, cu produse
așezate strategic: pe primul raft se află produsele din carne, în
timp ce al doilea raft este ocupat cu brânzeturi. Al treilea raft este dedicat
mâncărurilor gătite și a produselor dulci (fiind cel mai utilizat). Ultimul raft, cel de jos, este pentru
depozitarea legumelor și fructelor. Pe ușa frigiderului se află
condimente și dulcețuri, ouă și sticle puse la rece.
După frigider, se află un blat
pe care se depozitează temporar ceea ce se scoate din frigider, folosindu-se farfuriile
din dulăpiorul de sub blat.
Pe partea opusă se află chiuveta
care este instalată peste blat. în a cărei continuare se află un dulăpior
pentru tigăi și oale. Lângă chiuvetă este locul unde se prepară mâncarea care
apoi este pusă la foc pe plita electrică.sau pe aragazul care se află în
continuarea liniei de bucătărie. Pe pereți, se află dulăpioare pentru pahare, cești,.căni,
diverse farfurii și ustensile specifice:
furculițe, cuțite, linguri, lingurițe.
În zona de mijloc a bucătăriei
se află un plită și o hotă. Alegerea hotei chiar dacă pare dificilă de
fapt este una simplă, pentru că produsul este Faber, care îmbină perfect
designul, tehnologia și calitatea care au transformat o hotă simplă din
accesoriu într-un echipament de bucătărie care este sigur, elegant și
funcțional. De ce? Pentru că la multe persoane, bucătăria este open space iar
eleganța încăperii trebuie să se îmbine cu utilitatea acesteia. Atât plita cât
și hota sunt produse Faber, iar aranjamentul ciudat dar eficient, face impresia
că hota este sistem de iluminat dar, doar pentru ideile de gătit.
Tot în mijlocul încăperii se
află un colțar cu o latură mai lungă, astfel încât să ajungă la nivelul mesei
unde se servește mâncarea. Servirea mesei nu este influențată sau perturbată de
elementele existente în bucătărie.
Hota este fi una silențioasă, cu
o filtrare bună, cu siguranță în funcționare având un consum redus de energie. O asemenea hotă Faber deține un sistem SOS care injectează aerul controlat cu
precizie și cu o geometrie variabilă elicoidală în hotă. Aceste jeturi de aer
creează un vortex ce accelerează aerul în sus, crescând debitul și capacitatea
hotei de a capta fumul și aburul, iar în acest mod, în interiorul hotei sau sub
ea, nu va exista condens sau grăsime. Datorită
dinamicii avansate a fluidului și a formei optimizate, difuzorul asigură un
flux de aer neobstrucționat. Grosimea acestuia de doar 15cm este un alt beneficiu.
O bucătărie bine amenajată, oferă un spațiu optim de relaxare este locul unde timpul și spațiul sunt raportate la nevoile omului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu