cluc24

miercuri, 10 februarie 2021

Cine vrea o locuință la Constanța? 10 avantaje de necontestat!

 

Amintirile unui copil

Când eram mic, îmi doream cu ardoare să merg la mare, poate din cauza faptului că noi locuiam la munte, iar drumețiile erau obositoare, în timp ce statul la plajă, iar valurile mării și nisipul fin îndeamnau la meditație.

Am fost în diferite sejururi la mare alături de părinții mei și sora mea. Am vizitat stațiunile și cel mai mult mi-a plăcut să mă plimb cu trenulețul: Eforie Nord, Eforie Sud, Jupiter, Neptun, Saturn, Olimp...  Când eram copil, învățasem planeletel și mereu l-am căutat și pe Pluto, însă negăsindu-l.

Câna am ajuns pentru prima oară pe plajă, am cercetat largul mării precum un marinar cu experiență în căutarea  piraților după care am spus hotărât ca un om mare:

-          Eu nu intru în apă!

-          De ce?

-          Pentru că nu-i văd capătul!

Părinților le-a fost greu să mă convingă să intru în apă, dar norocul nostru a fost că la hotele era o piscină mai mică unde am început să mă împrietenesc cu apa și astfel am fost ademenit ușor, să intru și în mare, dar doar până am înghițit prima gură de apă sărată!

Pentru a-mi reveni am fost pe insula Ovidiu unde am savurat delicatese din pește.

Acestea au fost primele amintiri legate de mare. Marea m-a atras, abia așteptam să o revăd dar mereu se termina trist, cu regrete că vacanța se termină și niciodată nu am avut timp să facem tot ceea ce vrem. Uneori nu reuseam să vedem punctele turistice dorite, Calatisul din Mangalia sau istoria Tomisului, al Constanței, ori veneam prăjiți ca niște mici puși pe grătar pentru că timpul și spațiul ne cucereau.



 

Constanța - oraș de vis

Când spunem Constanța, în mod automat ne gândim la mare, la soare și distracție. Constanța este orașul care începe să-și pună încet dar sigur, în valoare cultura, salvând ceea ce a fost lăsat de vechii edili, în paragină.

Punctele importante și de atracție pentru turiști sunt  Acvariul și Delfinariul. Acvariul deține peste 100 de specii de pești împărțite pe mai multe secții, din care cele mai interesante sunt cele pentru peștii exotici. Admirând speciile de pești, totul pare ca într-un film în care flora și fauna oferă un spectacol. mirific.

Cazinoul din păcate nu mai este ceea ce a fost dar există o speranță în prezent. Cazinoul a fost emblema orașului. Acest edificiu a fost o punte de legătură între capitalism și comunism. Cazinoul își are începutul imediat după încheierea dominației otomane, când Dobrogea a trecut sub administrația românească. Terasa cazinoului a fost locul unde se întâlneau elitele vremii și marinarii petreceau serile dansante lângă briza mării.

Continuând plimbarea pe faleză, de la Cazino spre Comandamentul Marinei, fostul hotel Carol, se află Farul Genovez. Un loc plin de istorie care însă nu are altă legătură decât numele, cu genovezii. Farul are o înălțime de 16 metri  și o formă octogonală, fiind construit din blocuri de piatră naturală, având în compoziția amestecului de material, pe lângă var și nisip, ceva specific mării: scoica. Acest far se remarca de la o distanță de 5 km din largul mării.

De neratat în Constanța sunt de asemenea Muzeul Portului, Muzeul de Istorie, Muzeul Marinei Române și Statuia lui Ovidiu. Trecând prin Piața Ovidiu, nu putem rata Edificiul Roman cu Mozaic, frescă a secolului al IV-lea. Situată lângă Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, edificiul este simbolul Imperiului Roman, reprezentând atât o punte între port și orașul antic, cât și între negustorii din trecut  și cei din prezent.

Ca în oricare oraș, și Constanța are cea mai scurtă stradă, după care lăcașuri de cult specifice mai multor religii care se regăsesc în acest oraș. Istoria orașului începe de peste 2500 de ani.



 

10 avantaje ale  deținerii unei locuințe la Constanța

Indiferent care este locul în care ne desfășurăm viața în majoritatea timpului, ar fi mult mai plăcut și relaxant să avem o locuină la mare, la Constanța

De ce? Constanța este un oraș străvechi, un centru istoric și cultural unde nu ai cum să nu te relaxezi.

Ce avantaje au cei care își cumpără locuințe la Contanța? Multiple.

1. Pot merge la mare când vor și au cazarea asigurată. Investițiile sunt mult mai mici. Costurile întreținerii locuinței sunt mai mici decât investițile cu cazarea, mai ales dacă aceasta este în timpul sezonului estival. Având o locuință, implicit au și aragaz, frigider, ustensile pentru gătit, astfel încât cheltuielile legate de mâncare săă fie cât mai reduse. Mâncarea preparată poate fi după bunul plac și conform principiilor specifice nutriției sănătoase.

2. Omul nu este agitat să-și găsească loc pe plajă, să se trezească cu noaptea în cap și pot avea nisipul fierbinte lângă locuință. Marea îi vizitează în fiecare seară, iar dimineața, răsăritul soarelui participă la savurarea cafelei.

3. Nu contează vremea, pentru că concediul nu este compromis. Se pot face vizite, plimbări prin zonele limitrofe, dacă plouă sau este un soare sufocant.

4. Timpul pentru plajă și baie în mare nu este limitat, fiecare putându-se adapta după propriile dorințe, pentru că timpul și stresul legat de cazare-masă nu există.

5. În cazul nefericit că locul de muncă dispare ori orașul unde se locuiește devine poluant, omul se poate muta la mare.

6. Locuința de la mare poate să devină și o afacere, Pot fi cazați turiști în regim hotelier, astfel încât investiția să se amortizeze în timp.

7. Datorită amplasării într-un mediu propice, la Marea Neagră, orașul Constanța oferă un aer curat, sănătos și propice pentru aerosol.  

8. Orice proprietate nouă înseamnă prosperitate și oportunitate pentru diversificare în timp.

9. Liniștea și relaxarea pe muzica valurilor mării este un medicament benefic pentru suflet.

10. Indiferent de ceea ce se întâmplă, mereu apar noi avantaje și oportunități care se descoperă în timp.


 


De la idee la faptă

Cum să-ți cumperi o locuință în Constanța când tu ești la sute de kilometri de acel oraș? De unde știi ce cumperi și când să faci investiția?

Pare greu dar nu este dificil. Pentru aceasta există companii dedicate pentru asemenea investiții. Boreal Plus oferă privilegiul de a fi mai aproape de plajă, de un răsărit spectaculos sau de a ne simți într-o vacanță fără sfârșit.

Boreal Plus a fost dezvoltat cu scopul de a oferi tuturor celor ce își doresc să trăiască mai bine, mai frumos, un loc pe care să îl numească acasă, chiar și pentru o perioadă mai scurtă de timp.

Boreal Plus își propune să devină noul standard în materie de locuire în Constanța  și folosește materiale atent selectate și soluții tehnice moderne, cu obiectivul de a obține Certificarea BREEAM, ce asigură o eficiență energetică ridicată. Planificat în mod responsabil și sustenabil, cartierul include: panouri solare, sistem de colectare selectivă și gestionare a deșeurilor, iluminat eficient, recuperarea și gestionarea apei folosite.

Boreal Plus este un ansamblu premium de locuințe în Constanța ce cuprinde 18 vile elegante, 9 blocuri de apartamente (studiouri, 2 camere, 3 camere) și o mulțime de facilități: spații verzi amenajate, hypermarket, grădiniță, parc cu locuri de joacă pentru copii, locuri de parcare private, spații comerciale în cartier. Recent, Boreal Plus a fost premiat de către International Property Award, cu titlul Residential Development, ceea ce validează conceptul proiectului rezidențial drept unul de excepție.

Soluții și oportunității există, bugetul poate fi ajustat iar viața este așa cum ne-o facem noi singuri.

Oare merită să investim într-o locuință la mare? De fapt întrebarea este: vilă sau apartament? Apartament tip studio sau cu trei camere?

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu