cluc24

miercuri, 28 septembrie 2016

Muzica, vinul...



Muzica ca și vinul, cu cât are vechime mai mare, cu atât este mai bună și mai apreciată. Simplu și bun!
Așa cum vitaminele ne fortifică corpul, muzica ne vindecă sufletul. Muzica adevărată nu este cea care „se vinde” ci cea „care place”. Nu tot ce se vinde este de calitatate, putând fi doar ceva... la modă! Muzica adevărată se fredonează şi este apreciată la adevărata ei valoare.
Formația pop-rock Proconsul revine în București la Sala Palatului, după cinci ani de absență, pentru a susține un concert  pe 7 octombrie, de la ora 19.00. Această formație a susținut mii de concerte în cei 17 ani de activitate intensă, fiind apreciată atât în țară cât și peste hotare.
Îmi aduc aminte cu nostalgie de anul 1999, atât pe plan personal cât și în plan cultural.  În acel an, single-ul „De la ruși” a făcut ravagii în rândul publicului. Formația și-a schimbat numele din „Take five” în „Proconsul” cucerind locul trei la festivalul de la Mamaia, secțiunea creație, în anul 2000 cu hitul „Cerul”.
O perioadă de aur a muzicii românești și mai ales a festivalului Cerbul de Aur de la Brașov a fost anul 2000. Proconsul a câștigat și a păstrat în țară, trofeul suprem, cel care oferea numele festivalului, Cerbul de Aur.
Când suntem supărați și triști, ne simțim părăsiți de toți, fredonăm piesa „Fără prieteni”, iar când ne îndrăgostim, ne inspirăm din hitul  „Mi-ai luat inima”. Fără această formație, muzica românească ar fi fost mult mai săracă.
Cei care vor să retrăiască perioada respectivă, să reînvie momentele specifice acelor vremuri sau cei care doresc să descopere valoarea adevărată a artei muzicale trebuie să se grăbească să-și achiziționeze biletele  pentru a petrece momente de relaxare, detașare, atât de necesare propriei noastre existențe de zi cu zi.
Privind spre cer, putem pierde și inima chiar dacă ne-am rătăcit unii prieteni, de-a lungul propriilor noastre existențe. Viața ne oferă printre altele,  bune și rele, lucruri simple și complicate, revederi dragi…
Trebuie să privim dincolo de propriile noastre obligații și să ne ocupăm și de suflețelul nostru, așa mic cum este el!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu