cluc24

joi, 22 septembrie 2016

În căutarea luminiţei....


Se lasă întunericul şi oboseala îşi face simţită prezenţa. Este timpul de culcare. Noroc că patul este aproape de biroul unde mai fac câte ceva, când apuc.
În câteva minute sunt deja în pat, pornind televizorul. Este gălăgie. Iau telecomanda să reduc sunetul dar televizorul era deja pe mut. Peruşii din colivie se agită. Se pare că este prea multă lumină. Atunci îmi dau seama că am lăsat lampa aprinsă. Păcat că nu am telecomandă şi pentru stingerea lămpii. Oftând, mă ridic şi sting lumina. Revin în pat. Aprind veioza şi consta că becul s-a dus... Nu a plecat, doar s-a ars. Mâine trebuie să cumpăr mai multe becuri. Se ard prea des...
Gândit şi făcut. A doua zi m-am deplasat spre unul dintre magazinele recomandate de un coleg de servici. Acolo se afla un vânzător care mesteca de zor, cred,  gumă de mestecat... Sau avea un tic, fără tac?
Aştept să-mi acorde atenţie. Nu zice nimic, aşa că-l apelez eu:
- Bună ziua.
- ...
- Aş vrea un bec. Adică mai multe....
Vânzătorul se uită la mine ca la un extraterestru şi-mi întinde un bec de sub tejghea, aşa cum auzisem că primeau în trecutul comunist, oamenii cu relaţii, câte ceva de la alimentară. Mă uit la bec spunând:
- Am nevoie de bec cu dulie E27, nu E14. Dacă se poate... nu becuri economice, ci becuri LED .
Vânzătorul se uită la mine, apoi îmi întinde alte becuri.
- Acestea sunt GU9, nu cu dulie....
- Nimic nu-ţi convine – mormăie vânzătorul, scoţând mai multe tipuri de becuri pentru a-mi alege ce vreau.
Văzând că nu am sorţi de izbândă, decid să plec. Oricum aveam nevoie de becuri dar nu stăteam prea bine cu nervii după o zi afurisită, la servici.
Ajuns acasă, îmi pregătesc una alta şi apoi îmi aduc aminte de lampă. Dacă tot sunt la biroul meu personal, încep să caut un magazin de corpuri de iluminat.
Aşa cum un student la medicină, citind despre boli, simte că le are pe toate, aşa şi eu am descoperit că am nevoie de mai multe, chiar de un decor prietenos în casă. Pe lângă lampa de birou, lustra din tavan şi veioza de lângă pat, am nevoie de un iluminat cald şi prietenos care să asigura căldura unui cămin ideal.
Fiind atras de tot ceea ce vedeam, am constatat  că dacă voi folosi o banda LED, voi avea un iluminat de ambianţă ideal pentru serile liniştite şi romantice. O lumină galbenă, caldă... Acest decor se potriveşte perfect şi cu bradul de Crăciun. Imediat pică şi iarna!


La bucătărie, având un antreu ca la bar, punând de asemenea un şir de leduri, în locul spoturilor, deasupra pervazului unde se poate servi mâncarea sau doar un aperitiv, stând pe scaune tip bar, mai mult ca sigur, voi trăi atmosfera specifică cluburilor!
Se pare că ledul va avea un mare succes în viitor, chiar dacă costă mai mult decât becurile obişnuite, durata lor de viaţă este mult mai mare, amortizând în timp, cheltuielile! Începe să se vadă luminiţa de la capătul tunelului , adica a camerei...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu