cluc24

joi, 7 iulie 2016

Cămaşa cu bucluc


Pătrățel se trezește buimac. Se uită la ceas și se linistește. A avut coșmaruri… văzuse nişte ciori ce atacaseră lanul de grâu unde se ascunsese el….
Între timp, se aude ușa de la intrarea în apartament, închizându-se, semn că sora lui, Maimuțel a plecat la vecina Gogoșar.
Pătrățel se ridică alene din pat și se pregătește să-și urmeze sora. După zece minute este pregătit pentru a se tolăni în fotoliul din sufrageria Gogoșarei. Iese din apartamentul şi o porneşte pe scări. Se întâlneşte cu vecina bătrână care se sperie de el, speriindu-l la rândul ei pe Pătrăţel. Fiecare sare în alt colţ. Bătrâna spune:
- Am crezut că este un papagal!
- Haha…La revedere – răspunde Pătrăţel urcând scările şi intrând la Gogoşar.
Pătrăţel se duce repede în fotoliu, pornind televizorul . Îşi ia o cană pentru cafea, moment în care este atacat de o zburătoare. Era peruşul verde. Se aşează pe cămasa lui, atât de bine că nu se putea deosebi de decor. Peruşul începe să se plimbe pe umărul lui Pătrăţel care rămăne cu gura deschisă. Se mişca încet dar perceptibil, iar peruşul dispare. Apoi revine din nou, în râsetele celor prezenţi. Maimuţel intervine:
- Iar ţi-ai luat cămaşa asta în toate culorile!
- Te-a confundat cu alt peruş – râde Gogoşar.
Pătrăţel se ridică şi ţinteşte cu privirea pasărea. Peruşul se apropie ameninţător şi apoi trece peste capul acestuia, dispărând pe uşă din camera vecină. Pătrăţel închide repede uşa, în timp ce descoperă o bucăţică de noroc, pe cămaşă. Priveşte enervat, se şterge şi pleacă îmbufnat în apartamentul său. Fetele continuă să râdă.
- Ce cămaşă hazlie! – râde Gogoşar. Ar trebui să-i luăm una nouă ... Prea mult umblă cu asta!
- Da. I-am spus să-şi ia nişte camasi elegantewww.dragosprioteasa.ro... poate aşa mai iese şi cu tine – zâmbeşt complice Maimuţel.
- Mda... Dacă stau după el... mă prinde pensia. Îi fac cadou o camasa visinie cu spate lung , pentru a nu trage mereu de cămasă!
- Da... are un tic...să tot tragă de cămăşi... Vrea să pară mai slab!
- Haha... După ce primeşte cadoul, îl provoc să-l probeze...
- Într-un loc romantic!
- Da... O să-l tot admire în oglindă...
- Poate uită de noi!
- Îşi revine el!
- Eu dispar din peisaj, cu Gognel, iar tu, Gogoşar rămâi cu el...şi cine ştie...
- Da...Vise... – răspunde Gogoşar.
- Nu... nu... mai greu este cu cămaşa cuceritoare!
- A, nu, Maimuţel. Este mai mult decât uşor! Sunt bune şi ideale, cele create de designerul Dragos Prioteasa.
- Există magazin aici?
- Comandăm online. Uite ….
În timp ce domnişoarele se ocupau de planul lor, Pătrăţel se agita de zor să-şi caută o cămaşă vişinie, prin dulapul său….

2 comentarii: