cluc24

duminică, 24 iulie 2016

Când apare neprevăzutul...




Vasilică îşi priveşte ceasul. A ajuns la fix pentru petrecerea prietenului său. Îşi stabilise ca timp de staţionare, două ore, ca la orice eveniment asemănător. Pătrunde grăbit în locaţie.
O chelneriţă zâmbitoare îl întâmpină la intrare. O anunţă pentru ce eveniment se află acolo, fiind apoi condus spre separeul unde se aflau deja primii invitaţi. Până să-i salute pe toţi cei prezenţi, Vasilică se şi trezeşte cu un pahar, în faţa lui, pe o tavă imensă, în spatele căreia se ascundea o femeie superbă.
Vasilică preia paharul, mulţumeşte chelneriţei şi priveşte în direcţia frumoasei... Aceasta discutând cu o fată, îi vede privirea aţintită asupra ei, zâmbind. Vasilică se înroseşte şi se asează la masă. Începe să servească din meniul delicios, sorbind din băutură. Parcă totul era ideal: locaţia, meniul, băutura, chiar şi o invitată....
Se aude o celebră melodie, iar invitaţii încep să danseze Brasil Shake. Abia atunci, Vasilică descoperă că tocmai consuma noua băutură Ballantines Brasil, inspirată de această melodie. Se simţea aroma cojii de lime ce fusese amestecată în butoaie cu whisky-ul scoţian, oferind combinaţia perfectă.
Vasilică aude o voce, a unei persoane care se asează lângă el, la masă. Priveşte şi tresare, scăpând furculiţa pe jos. Frumoasa domnişoară, zâmbitoare, ia loc lângă el, sorbind din băutură, în timp ce chelneriţa oferă o nouă furculiţă, celui care o pierduse.
Se aude o melodie melancolică, liniştită. Privirea lui Vasilică se îndreaptă spre colega de masă, care-i zâmbeşte din nou. El o invită la dans, mutual, iar ea, îi intinde mâna, amândoi dispărând pe aripile dansului.
Vasilică îşi priveşte ceasul. Nu şi-a dat seama că a trecut timpul. Invitaţii se pregăteau de plecare. De obicei, el era primul la uşă... Acum, dansa pe muzica de Brasil Shake, alături de frumoasa domnişoară, după ce savuraseră mâncarea ideală şi băutura perfectă în ambianţa romantică cu invitaţi surpriză, pentru unii dintre ei.
Vasilică a descoperit reţeta unei petreceri reuşite, mai ales, că în curând, urma să fie gazda.... Chelneriţa îi zâmbeşte, în timp ce acesta pleacă la o plimbare sub clar de lună, cu frumoasa domnişoară.
Îşi ia rămas bun de la gazda petrecerii:
- Ziceai că te grăbeşti.... – râde acesta.
- Eh... ambianţa.
- Da... – râde gazda în barba-i inexistentă.
- Locaţia perfectă, muzică bună, mâncare şi băutură pe gustul nostru şi invitaţi...
- Mai mult decât perfecţi! Poate vine domnişoara şi la ziua ta... – îi sopteşte organizatorul, lui Vasilică
- Categoric! Ea este un alt „ingredient” al reuşitei!
- Intră pe situl Brasil Shake  şi poate câştigi excursia de patru persoane în Scoţia, răspunzând provocărilor de acolo, dacă ţi-a plăcut băutura!
- Da... bună idee...voi merge cu tine şi soţia ta... şi cu....
- Domnişoara...”ingredient” – sopteşte zâmbitor, sărbătoritul. Poate fi... o lună de miere, ideală!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu