cluc24

joi, 7 iulie 2016

Atenție la neatenție


Uneori, în week-end își dorești să lenevești. Dar şi pentru acest lucru, trebuie să fii pregătit psihic și fizic. De exemplu, în ultima sâmbătă, trebuia să merg la un botez. Fiind convins că totul va merge ca pe roate, soția mea fiind plecată din localitate, timpul de pregătire se va reduce la jumătate, mi-am permis să-mi dedic mai mult timp pentru somn.
Într-un tărziu am început și eu să mă pregătesc. M-am bărbierit și am făcut un duș rapid. Apoi mi-am dat pantofii cu cremă și mă pregăteam să-mi calc cămasa, greu... după 30 de minute am terminat. O îmbrac și constat că este mult prea mare... Greșisem cămasa! Mă uit la obiect, mă uit la ceas și mă enervez. Caut repede în dulap și găsesc ceva potrivit. Mă echipez și mă duc în fața oglinzii. Îmi sorb cafeaua, având grijă să nu o vărs pe mine.
Mă pregătesc să mă spăl pe dinți. Deschid robinetul și jetul de apă mă udă, la propriu și la figurat. Bateria de apă s-a defectat și apa curgea peste tot. Opresc repede apa de la robinetul aferent țevii și privesc dezastrul. Toate mi se întîmplă numai mie!
Îmi caut repede alte haine, dar... nimic nu pare potrivit. Mă uit din nou la ceas și simt că o iau razna, chiar prin casă. De la camasi elegante  am început să trec la căutat de cămăși potrivite... Parcă totul era făcut să-mi dau seama că nimic nu se poate face fără o femeie, care să fie în preajmă și să aibă grijă de mine...
Am răsturnat toate hainele din dulap, dar nu am reușit să identific un obiect, nu neapărat adecvat, cât măcar potrivit pentru eveniment.
După aceste încercări eșuate, mă retrag pe scaunul din dormitor și gândesc. Probabil voi renunța la acest eveniment.... Mă consolez și-mi pornesc laptopul. Mă plimb prin mai multe situri, fără chef, până remarc o pagină salvată a unui magazin online de ... cămăși.
Îmi aduc aminte că primisesem cadou, o camasa de vara  pe care îl puteam încadra perfect în peisaj cu costumul, fiind ideale pentru această ocazie. Eu păstrasem cămașa pentru evenimente importante, iar dacă acum nu era evenimentul important, atunci când era?
Din doi pași și trei mișcări am găsit obiectul, l-am îmbrăcat și m-am liniștit.
Ajuns la petrecere, cu o mică întârziere, am reușit să fac impresie bună, că doar “îmbrăcămintea face pe om!“. Cine nu crede, să se uite la adresa sitului… cu cămăși ideale, pentru orice anotimp și eveniment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu