cluc24

vineri, 29 iulie 2016

Adaptabilitate


Fiecare persoană este obişnuită cu propriul său stil de viaţă. Uneori apare monotonia, dar dispare la fel de repede din cauza inevitabilului care te poate surprinde oricând.
Ce vină are o persoană care s-a născut la ţară şi doreşte să-şi depăsească propria condiţie? Niciuna. Din aest motiv a început o migraţie a oamenilor spre marile oraşe în general, iar spre capitală, în special. Oamenii călătoresc şi doresc să evolueze spiritual şi intelectual.
Fiecare încearcă să termine o facultate fie pe propriile puteri fie cu sprijinul celor din jur. Lupta cu viaţa este una dură, care se finalizează doar în epilogul existenţei.
Primul pas este alegerea unei cariere care să fie plăcută şi utilă. Plăcută celui care o prestează şi utilă societăţii. După finalizarea studiilor urmează vânătoarea locurilor de muncă, accederea în liga profesioniştilor  şi continuarea îmbunătăţirii vieţii pe plan profesional şi familia.
Pe plan profesional apar mereu provocări datorită avansării perpetue a tehnologiei. Pe plan familial contează dragostea, iubirea şi înţelegerea în cadrul unui cuplu.
În acele momente, persoana poate susţine cu tărie că s-a integrat în propria viaţă, deţinând frâiele acesteia.
Viaţa trebuie organizată în aşa fel încât paşii greşiţi să fie cât mai puţini. O existenţă organizată poate conduce spre reuşită deplină.
Dar fiecare, uită, inevitabil că existenţa propriului cămin înseamnă de fapt că acesta s-a adaptat acestei vieţi. Mulţi aleg să locuiască cu chirie, achitând sume enorme atât pentru aceasta, cât şi pentru utilităţile atât de necesare. Acesta este un stil de viaţă adecvat Europei de vest. La noi, existenţa unui cămin propriu înseamnă stabilitate, integritate în sistem.
De când cu facilităţile existente în domeniul internetului, găsirea şi achiziţionarea unei locuinţe nu mai este un impediment atât de mare. Există şi unele forme avantajoase de finanţare ale unor bănci care sunt utile.
Vânzarea apartamentelor în Bucureşti a devenit o afacere profitabilă, atât pentru cumpărător cât şi pentru vânzător, indiferent de zona dorită. Doar o simplă căutare cu anumite cuvinte cheie, gen apartamente noi Berceni  , te poate face fericitul posesor al unei locuinţe din zona respectivă. Parcă te şi vezi într-unul dintre apartamente, savurând cafeaua de dimineaţă, privind la maşina parcată în faţa blocului.

Locuinţa reprezintă acel “al meu” sau “al nostru”, în funcţie de membrii familiei, care ne face să ne dăm seama că ceea ce am făcut până acum a fost cu succes. Nimic nu poate recompensa munca depusă decât acel loc intim în care să te retragi după o zi lungă şi obositoare petrecută la servici.
Căminul aranjat cu dragoste, intuiţie şi căldură oferă momentele plăcute şi minunate petrecute în sânul familiei.
Ce frumos sună câteodată: “mă duc acasă”, atunci când revii pe propriile meleaguri după lungi şi obositoare călătorii, fie că sunt în interes de srvici sau pur şi simplu, zile de concediu. Revenirea acasă este mereu o mare bucurie.
Chiar dacă unii consideră că locuinţa nu este vitală în existenţa lor, aceasta, acordă o mai mare încredere în reuşită, în propria personalitate. Precum femeia este imaginea unui bărbat, aşa şi locuinţa este imaginea publică a unei familii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu