cluc24

sâmbătă, 9 aprilie 2016

Viaţa publică



Fiecare dintre noi avem propriul nostru public. Viaţa deşi este una privată, întotdeauna se intersectează cu viaţa publică. Indiferent de profesie, familie, relaţii existenţiale, avem o imagine publică care ne reprezintă în societatea de zi cu zi.
Pe rând, suntem actori, spectatori, la ceea ce se întâmplă în jurul nostru şi în comunicarea cu cei din jur.
Viaţa însăşi este o scenă, pe care toţi urcăm şi avem câte o stea care străluceşte, mai mult sau mai puţin. De noi depinde cum arată şi cât va exista, steaua noastră.
Fie că activitatea noastră publică este mai intensă online sau offline, trebuie să acordăm credit celor din jur, să convieţuim împreună şi să ne dezvoltăm personal.
Fiecare articol de pe blog este cu un scop bine stabilit, are un obiectiv, pornind de la anumite ipoteze care se verifică, sau nu, în timp. Pentru unii dintre bloggeri, blogul este prima casă, prima realizare din propria lor viaţă. Este ca şi cum ar primi un credit ipotecar  şi ar face primii paşi alături de marea familie a blogosferei. 

Pentru a nu pierde încrederea, trebuie păstrată linia armonică a legăturilor care s-au realizat şi care nu trebuie neglijată, pierdută. Orice încredere se obţine cu greu, iar uneori, se pierde mult prea uşor. Dezamăgirea este dureroasă, dar uneori, poate fi un pas înainte spre o nouă oportunitate.
Fiecare blogger are nevoie de un credit de nevoi personale pentru a îmbina utilul cu plăcutul, alături de cei din jur. Latura personală a vieţii, de multe ori se pierde în latura publică, alături de spectatorii fideli sau ocazionali.
Din momentul în care păşim în lumea de afară, în lumea publică, deja suntem pe scenă şi trebuie să ne realizăm rolul propus, pentru a nu dezamăgi.
Viaţa este ca un tren, care opreşte în mai multe gări, iar oamenii, publicul urcă sau coboară în fiecare staţie, unde se opreşte. Cu cât trenul este mai plin, cu atât publicul este mai larg. Trenul trebuie să-şi urmeze calea, fără a se abate, pentru a nu sperie călătorii, care-l pot părăsi pentru a găsi alte căi de deplasare, alte pasiuni, prieteni.



Publicul nu va fi niciodată acelaşi, întotdeauna va oscila cu anumite procente, în funcţie de ceea ce primeşte, de spectacolul din viaţă, de interese, de dorinţe şi de multe alte raţiuni specifice fiecăruia.
Important este, ca indiferent de probleme, necazuri, supărări, eşecuri, fiecare să-şi continue drumul, chiar dacă trebuie să se deplaseze pe căi ocolite. 


Omul, în genere, fiind fiinţa care posedă inteligenţă, este ca o trestie în bătaia vântului, care se îndoaie, dar nu se rupe!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.

4 comentarii:

  1. da-le ce au nevoie si dovedeste-le ca esti corect, si iti vor da si ei credit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este. Important este sa fii tu insuti si sa raspunzi nevoilor! Daca ceva este din obligatie, atunci... totul este in zadar...

    RăspundețiȘtergere
  3. Îți mulțumim pentru articol, cred că adevărurile din articolul tău se pot aplica în orice domeniu. Ai conturat foarte bine tema!
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere