cluc24

vineri, 1 aprilie 2016

Cine vrea...poate!


Mă așez în fața calculatorului cu gândul să termin repede cele necesare sedinței care va urma, recuperând timpul irosit în discuții inutile. Între timp, colegul meu de birou începe un joc online pe telefon. Aștept... ca de obicei. Îmi spun vorbele de duh: “Azi pornim și noi!“, iar calculatorul îmi răspunde afisând cu greu, pagina de deschidere. Tastez parola și aștept… cred că pot bea o cafea în cele două etape, anterioare! În fine, apare și programul dorit, iar colegul își termină victorios jocul.
După un timp privesc spre capodopera realizată și dau să-l trimit pe mail, moment în care calculatorul se blochează. Apăs insistent pe buton, pe taste nimic. Înghețat, deși este cald! Toată munca mea s-a dus...
La sedință prezint datele verbal, deși suntem în secolul vitezei! Degeaba am cerut biroului de aprovizionare să-mi cumpere componente performante pentru a le înlocui pe cele vechi și leneșe! Cei de la aprovizionare au spus că caută la un magazin online  niște oferte SSD  dar cred ca atunci când le voi primi, vor fi la fel ca cele de acum, pentru că apar altele mai noi și mai performante între timp.

Abia aștept să ajung acasă să joc online FIFA. Noroc că mi-am luat la promotii SSD Kingston  și pot rula în timp real aplicațiile și programele. Dacă aveam dotările de la servici, încasam două goluri până să-și facă treaba o combinație de taste! Singura problemă sunt tastele că se cam uzează... mai ales una! 

Ajuns cu bine acasă. înainte de a mă delecta cu jocul îmi pregătesc niște cărți pentru că dacă apare cineva să par...măcar.... un tip studios. Se pare că aceste cărți au devenit geloase, căzând pe laptop, grămadă.
Mă sperii că poarte s-a întîmplat ceva.... cărțile nu au nimic, iar laptopul... L-am pornit și merge ca și cum nu s-a întâmplat nimic. Ignoră atacul cărților, fiind rezistent în întregime, la șocuri. Abia apăs butonul de pornire, că aplicațiile mă și întâmpină. Îmi aduc aminte de fișierul de la servici și-l refac, cât ai clipi din ochi. Apoi îl transfer rapid pe mail, la servici. Acum mă pot concentra asupra a ceea ce-mi place. Am nevoie de timp și pentru sufletul meu, chiar și în secolul vitezei!
Computerul este ca şi omul... are propriile organe şi gândeşte aşa cum a învăţat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu