cluc24

luni, 1 februarie 2021

Bucătăria - pilonul de bază al unei locuințe

 

Indiferent cât ne-am gândi și am organiza o locuință, bucătăria este locul cel mai delicat și util. În dormitor ne odihnim, în sufragerie ne relaxâm și primim musafiri, dar bucătăria este locul unde efectiv ne asigurăm existența.

Bucătăria este locul unde ne preparăm mâncarea, locul unde simțim gustul și mirosul specific delicateselor culinare.

Acest loc trebuie organizat astfel încât să știm mereu unde găsim ceea ce căutăm.

La intrarea în incintă, pe partea stângă, trebuie să existe o chiuvetă încastrată, situată între blaturi, protejată astfel încât să nu curgă apa pe faianță sub dulăpior. Chiuveta este primul loc care se folosește într-o bucătărie, pentru că trebuie să ne spălam pe mâini înainte de a porni la luptă cu bucatele alese. De asemenea, în timpul gătitului, produsele alimentare, fructele, legumele trebuie spălate.

Organizarea acestei încăperi trebuie realizată astfel încât să asigure un flux continuu, nu cu plimbări în diverse sensuri în anumite etape ale desfășurării activităților de gătit.

La intrarea în bucătărie, vizavi cu chiuveta, se află frigiderul, așezat strategic în cazul în care este apelat în plină noapte. Acesta are un congelator și patru rafturi, cu produse așezate strategic: pe primul raft se află  produsele din carne, în timp ce al doilea raft este ocupat cu brânzeturi. Al treilea raft este dedicat mâncărurilor gătite și a produselor dulci (fiind cel mai utilizat). Ultimul raft, cel de jos, este pentru depozitarea  legumelor și fructelor. Pe ușa frigiderului se află condimente și dulcețuri, ouă și sticle puse la rece.

După frigider, se află un blat pe care se depozitează temporar ceea ce se scoate din frigider, folosindu-se farfuriile din dulăpiorul de sub blat. 

Pe partea opusă se află chiuveta care este instalată peste blat. în a cărei continuare se află un dulăpior pentru tigăi și oale. Lângă chiuvetă este locul unde se prepară mâncarea care apoi este pusă la foc pe plita electrică.sau pe aragazul care se află în continuarea liniei de bucătărie. Pe pereți, se află dulăpioare pentru pahare, cești,.căni, diverse farfurii  și ustensile specifice: furculițe, cuțite, linguri, lingurițe.

În zona de mijloc a bucătăriei se află un plită  și o hotă. Alegerea hotei chiar dacă pare dificilă de fapt este una simplă, pentru că produsul este Faber, care îmbină perfect designul, tehnologia și calitatea care au transformat o hotă simplă din accesoriu într-un echipament de bucătărie care este sigur, elegant și funcțional. De ce? Pentru că la multe persoane, bucătăria este open space iar eleganța încăperii trebuie să se îmbine cu utilitatea acesteia. Atât plita cât și hota sunt produse Faber, iar aranjamentul ciudat dar eficient, face impresia că hota este sistem de iluminat dar, doar pentru ideile de gătit.

Tot în mijlocul încăperii se află un colțar cu o latură mai lungă, astfel încât să ajungă la nivelul mesei unde se servește mâncarea. Servirea mesei nu este influențată sau perturbată de elementele existente în bucătărie.

Hota este fi una silențioasă, cu o filtrare bună, cu siguranță în funcționare având un consum redus de energie. O asemenea hotă Faber deține un  sistem SOS care injectează aerul controlat cu precizie și cu o geometrie variabilă elicoidală în hotă. Aceste jeturi de aer creează un vortex ce accelerează aerul în sus, crescând debitul și capacitatea hotei de a capta fumul și aburul, iar în acest mod, în interiorul hotei sau sub ea, nu va  exista condens sau grăsime. Datorită dinamicii avansate a fluidului și a formei optimizate, difuzorul asigură un flux de aer neobstrucționat. Grosimea acestuia de doar 15cm este un alt beneficiu.

 


O bucătărie bine amenajată, oferă un spațiu optim de relaxare este locul unde timpul și spațiul sunt raportate la nevoile omului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu