cluc24

sâmbătă, 16 octombrie 2021

Totul pentru confortul personal

 

În fiecare an ne ocupăm cu o mică renovare a locuinței. De ce? Pur și simplu este nevoie de ceva nou, de o reîmproșpătare a spațiului domestic. Dacă la început a fost greu, acum totul ține doar de strategie și planificare, adică de o organizare strictă.

În urmă cu doi ani, ne-am gândit să reorganizăm cămara, adică mai exact să zugrăvim și să schimbăm fereastra de aerisire. Normal, eu am considerat că este o treabă ușoară și am stabilit că mă voi ocupa personal de problemă.

Am cumpărat vopseaua lavabilă și m-am apucat de treabă. Fiind pericol de mucegai, am ales și amorsa specifică. Am stabilit cantitatea conform indicațiilor de pe etichetele produselor.

În prima zi am curățat pereții după ce am eliberat micuța încăpere, iar a doua zi am început să trec la aplicarea zugrăvelii. Locul fiind mic, a fost incomod dar m-am descurcat și am fost fericit când am terminat. Știam că urmează o “a doua mână” de aplicare a vopselei, dar avansasem, deși pe lângă pereți, o parte din vopsea se afla în mod natural, pe maînile și pe părul meu. Bine că nu mergeam la servici, că s-ar fi speriat colegii că am albit peste noapte!

A doua zi, când am privit peretele, aveam impresia că a plouat în încăpere, fiind unele locuri fără vopsea, iar în alte zone, lavabila s-a prelins...

Am verificat etanșările din incintă și am constatat că totul este în regulă. Am trecut la o nouă sesiune de zugrăvit. După câteva ore de la finalizarea procedurilor de lucru, peretele arăta mai rău ca înainte, iar modelul pe care-l aplicasem discret, că așa am vrut eu, era ca o spălătură... Am decis să renunț la modelarea peretelui și să-l fac doar alb. Când eram concentrat pe lucrare, am constatat că s-a terminat vopseaua.



A treia zi am fost și am achiziționat vopsea pentru a finaliza cu cămara. După prima aplicare de lavabilă, am constatat că am rămas fără amorsă, deci încă un drum la magazin.

După șapte zile, exact cât trebuie ca să treacă o răceală, am reușit și eu să dau o imagine oarecare la încăpere. Oricum, în locurile unde nu arăta prea bine, am montat rafturi, mai exact în aproximativ 90% din incintă.

...

Acum un an, am căutat un specialist care să ne ajute pentru că aveam de înlocuit centrala termică și două radiatoare de căldură. Fiind vorba de instalatii termice, specialistul a venit și ne-a făcut proiectul de lucrare după care a trimis echipa de lucru. A durat doat o săptămână executarea lucrării, pentru că le lipseau fie un cot de legătură, ori un teu de racordare, sau cheful de muncă... Cel mai fericit am fost când am verificat și pus în funcțiune centrala, s-a făcut verificarea instalației de gaz și am avut și noi apă caldă.

A fost mai bine...

...

Anul acesta ne-am gândit să zugravim în toată locuința și să punem termoizolatii. De asemenea m-am ocupat și de o strategie a echilibrării consumului energetic, astfel că înlocuind instalatiile electrice și suplimentând unele circuite electrice.

După câteva luni am găsit o echipă de lucru alături de care am stabilit o strategie și un necesar de materiale. Deja mă vedeam cum merg zilnic cu câte un lucrător la magazinele de construcții ca să cumpărăm câte ceva pentru executatrea lucrărilor.

După finalizarea listei, una lungă, conducătorul de lucru mi-a spus să le comand online, cu livrare directă la adresa mea, iar când cele comandate ajung, să-l chem la treabă cu echipa. Mi-a spus să comand de la Vindem-Ieftin.ro de unde își achiziționează majoritatea clienților săi produsele necesare lucrărilor. Eu fiind sceptic, după plecarea acestuia m-am uitat pe site și am văzut multe recenzii video care m-au convins și în același timp m-au supărat că nu găsisem această soluție mai de mult.

Sursa: Vindem Ieftin,ro

Având mintea prea obosită, am uitat de unele indicații ale specialistului și am solicitat informații la consultanții companiei Vindem Ieftin. Având recomandarea specialistului, am intrat în cadrul grupului VIP și am beneficiat de consultanță în regim prioritar. După câteva solicitări, unele chiar la ore imposibile pentru oameni normali, am făcut alegerea perfectă. Pe lângă faptul că am cumpărat totul dintr-un singur loc, am căștigat timp și bani, găsind materialele de calitate la prețuri comparabile între furnizori.

Materialele comandate s-au livrat direct de la producător, în timp util astfel că echipa de lucru a terminat de reamenajat locuința în câteva zile. Am zugrăvit întreaga locuință, am făcut amenajări interioare, am montat izolație de polistiren, am schimbat circuitele electrice înlocuind cablurile vechi cu altele noi și am inlocuit instalatiile sanitare din baie. 

Sursa: Vindem Ieftin.ro


Văzând cât de bine decurg lucrurile,  am zugrăvit încă o dată și cămara, am pus ferestre termopan pe balcon ridicând pentru aceasta un zid și urmează să fie zugrăvită și această mică incintă exterioară care a devenit o incintă interioară.

Sursa: Album foto propriu


 Trăind această experiență, mi-am dat seama că o idee, o oportunitate și 7 pași înrenovarea unei case sunt garanția unui confort și a unei liniști sufletești pentru o perioadă lungă de timp.

De ce să nu fie mai bine, decât doar bine?

 PS: Am primit bani cash pentru că am filmat livrarea, descărcarea produselor cumpărate și am trimis materialul la companie care l-a publicat pe situl lor.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu